Rulltårta till kaffet är en klassiker. Tårtan bakas på ingredienser som ofta finns hemma. Den är enkel att baka och går att smaksätta med det mesta. Denna är fylld med en ljuvlig hallongrädde.
Se så gott det ser ut! Önskar så att jag hade haft en liten bit kvar av denna idag, för den var verkligen otroligt god. Botten blev så himla luftig och saftig. Och hallongrädde som fyllning slår liksom aldrig fel, eller hur?
Vad fyller du helst din Rulltårta med?
Rulltårta, 12 bitar:
Ingredienser botten:
3 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl maizena (potatismjöl funkar också)
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
skal från 1 citron
Ingredienser fyllning:
3 dl vispgrädde
100 g färska hallon (funkar också med frysta, tinade)
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp ägg och strösocker riktigt fluffigt med elvisp. Sikta sedan ner de torra ingredienserna samt citronskalet. Vänd runt till en klumpfri smet.
Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter – tills den blivit gyllenbrun.
Tag ut kakan och vänd upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla sedan undersidan (på pappret) med kallt vatten och drag försiktigt bort bakplåtspapperet. Rulla in botten i en kökshandduk och låt svalna medan du gör fyllningen.
Vispa upp grädden till ett ganska fast fluff och mosa ner hallonen.
Bred fyllningen i ett jämnt (inte för tjockt) lager på botten, rulla sedan ihop rulltårtan från långsidan och pudra över lite florsocker.
Skär i bitar vid servering. Serveras gärna med lite extra bär.
Missa inte filmen där jag bakar just denna rulltårta. 🙂
Hoppas att det ska smaka! ♥
Har du testat att frysa denna? ☺Jag ska nämligen baka till namngivningen av vår son och det skulle vara absolut enklast om jag slapp stå med allt bak dagen innan
Älskar din blogg och dina recept, dom har faktiskt aldrig gått fel har du något recept på drömrulltårta? Med chokladrulltårta och smörkräm? Kram