Chokladbollar

Chokladbollar med bränd maräng

Chokladbollar med bränd maräng. Detta kan vara den godaste chokladboll någonsin. En helt vanlig chokladboll som doppas i italiensk maräng som du sedan bränner av. Så galet gott!

Chokladbollar med bränd marängSer ni? Visst ser de ljuvligt goda ut? Jag tycker att de blev så himla vackra också. Och smaken. Holymoly! Ni måste prova dessa. I alla fall om ni gillar chokladbollar och maräng. I sådant fall är dessa himmelriket för er, precis som för mig. Det känns liksom som ett lite mer ”vuxet” och festligt sätt att servera chokladbollar på. Ett (för mig?) nytt sätt. Kommer du att prova?

Chokladbollar med bränd marängHemligheten bakom alla mina chokladbollar är krossad havregryn. Gärna till ett fint pulver. Det blir en HELT annan chokladboll. Inga stora (tråkiga) bitar av havregryn så lång ögat når.

Chokladbollar med bränd maräng, 20 st:

Ingredienser Chokladbollar:
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
3 msk kok, avsvalnat kaffe
0.5 dl kakao
0.5 dl oboýpuvler
2 tsk vaniljsocker
5-6 dl havregryn

Ingredienser Italiensk maräng:
1.5 dl vatten
2 dl strösocker
2 äggvitor

Gör så här:
Chokladbollar: Mixa smör, florsocker och kaffe i din matberedare. Tillsätt sedan resterande ingredienser (havregryn lite i taget) och mixa till en fast och kladdig smet. Rulla till 20 jämnstora bollar och lägg på en bakpappersklädd (frystålig) bricka. Låt frysa i 1 h. Tag sedan ut ur frysen, låt tina en aning och doppa i marängen. Bränn sedan av med en brännare. ↓
Italiensk maräng: Koka socker och vatten i en kastrull till 123°c. Var noggrann med värmen på plattan så att sockerlagen inte bränns!
Vispa äggvitor i en rostfri bunke med elvisp eller i din assistent. Vispa till ett skum och tillsätt sedan sockerlagen i en jättetunn stråle under konstant vispning. Fortsätt sedan vispa till marängen svalnat helt samt att styva toppar bildas.

Chokladbollar med bränd marängHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ssra
Ssra
6 years ago

Älskar att jag har hittar din blogg. Men varför kan man inte söka efter recept eller typ kategorier? Blir knäpp 🙂 sååå duktig du är

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ssra
6 years ago

Vad roligt att höra! Det kan du 🙂 Klicka på de tre sträcken högst upp till vänster här på bloggen så kommer både kategorier och sökfält fram. Kram <3

Semmelmamman
6 years ago

Låter magiskt gott. Det här ska jag pröva.

Sara
Sara
6 years ago

Aha nu gick det. Funkade inte innan ifrån min mobil 🙂

Linnea
Linnea
6 years ago

Hej! en dum fråga kanske, men kan jag göra marängen och låta den stå i kylen i några timmar? detta är efterrätten ikväll och jag har gjort chokladbollarna (SÅ goda!) men det hade varit skönt att kunna ha marängen färdig också. tänker att det kanske kan bli sådär blöt?

kram Linnea

Citronmarängpaj

Nästa inlägg

Citronmarängpaj

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x