Chocolate Chip Cookies

Subway Cookies – recept

Subway cookies. Sega chokladkakor som innehåller en massa god vit choklad. Nästan identiska med de kakor som du kan köpa på Subway, om än lite godare till och med.

Subway CookiesDetta recept har jag haft i mina gömmor länge, länge. Jag har dock aldrig fotat kakorna utan bara bakat dem till familjen. Varför vet jag inte, men det blir så ibland. Att en del bakverk bakas av ett syfte annat än till bloggen. Idag fick jag dock tummen ur. Kameran stod fint på sitt stativ så jag tänkte att det var lika bra att knäppa av ett gäng bilder så att även ni kan få ta del av detta himmelskt goda recept på sega Subwaykakor. För vem gillar inte sådana kakor?

Subway cookies, 12 stora kakor:

Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
0.5 dl kakao
3.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
200 g vita chokladknappar

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret, rör ihop.
Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och rulla sedan till 12 jämnstora bollar. Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.

För att göra kakorna ljusa så ersätter du kakaon med extra vetemjöl (samma mängd) och byter ut den vita chokladen mot mörk choklad. 

Subway cookiesDessa kakor är verkligen riktiga 10-poängare. Jag älskar dem. Så nu hoppas jag att de ska smaka! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

31 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elenor
Elenor
6 years ago

Hej! Dom er riktigt smarriga ut. Undrar vilket märke på den vita chokladen du har. Har inte hittat någon god så man får till den där sista subway touchen.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Elenor
6 years ago

Jag köper mina chokladknappar direkt av bageriet inne på Ica Maxi. Det är belgisk choklad, supergod! 🙂

Adelina
Adelina
Reply to  Frida Skattberg
5 years ago

Vad får du betala för chokladknapparna?

Maja
Maja
6 years ago

Vad gott det ser ut! Det kommer att testas inom kort!
Tänkte dessutom fråga om det blir någon mer bakutmaning, jag tyckte det var en riktigt fin idé.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maja
6 years ago

Hej! Absolut, jag har inte hunnit med det i januari bara. Men i februari kommer det upp en ny utmaning!! Kram <3

En annan Maja
En annan Maja
6 years ago

Mmm! Undrar vad det är för ett redskap på bilden – en glasskopa eller? Vilken smart idé för jämnstora kakor.
Bakade din brownie+kladdkaka två i en form och min familj älskade det! Det här får bli nästa.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  En annan Maja
6 years ago

Exat, en glasskopa! Det är ett av mina bästa verktyg i köket. 🙂
Vad roligt att höra! Kram till hela familjen. <3

Linette
Linette
6 years ago

Står nu i ugnen. Blir en ljus variant med tranbär och vit choklad. Tror de blir bra!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linette
6 years ago

Underbart! Låter så gott =)

Ellinor
Ellinor
6 years ago

Hej! Tänkte baka dessa kakor till helgen och undrar om man kanske kan ha minimarsmallows istället för chokladknappar?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ellinor
6 years ago

Ja! Absolut 🙂

Maja
Maja
6 years ago

Hej! Kanske är en dum fråga, men vad är egentligen skillnaden på bikarbonat och bakpulver? Kan man inte använda bakpulver i detta recept? 🙂

Jennie
Jennie
Reply to  Maja
6 years ago
Frids
Frids
6 years ago

Hej, här är en till (Frida) som också älskar Subwaykakor. Tänkte ta och baka dessa men undrar om du använder varmluftugn eller ”vanlig” ugn?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Frids
6 years ago

Hej Frida! Fint namn 🙂 Jag bakar alltid i vanlig över/undervärme om inget annat anges. 🙂 Kram!

petra
petra
6 years ago

När du delar smeten? hur mycket mjöl i ena degen? och hur mycket kakao i andra? för om man gör hela degen till choklad då förstår jag en halv dl kakao, de blir sammanlagt 3,5 dl mjöl och en halv dl kakao? men när du delar den så uppfattade jag inte riktigt hur du gjorde. Tack på förhand 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  petra
6 years ago

Hej! Gör hela smeten ljus från början och dela den sedan. Tillsätt 0.25 dl kakao till ena degen och kör på som vanligt. Ingen fara med den lilla mängd mjöl hit och dit. Kram <3

Clara
6 years ago

Idag ska jag baka dessa efter skolan! Tack för fina recept, kram

Harpan
Harpan
6 years ago

Hej, kan man göra dom här utan ägg?

Frida A
Frida A
Reply to  Harpan
3 years ago

Använd 1 mosad banan istället för 1 ägg.

Funkar lika bra! Lika gott resultat!

Denise
Denise
5 years ago

Hej!
Jag har försökt att baka dessa kakor men misslyckas alltid?! Jag går precis efter receptet och har tittat på din video..Men mina kakor flyter liksom inte ut? De blir bara aningen större än vad de är när jag lagt ut dom på plåt men blir desto högre. Så de blir riktigt tjocka kakor och inte så stora vilket gör också att de blir liksom kompakta och inte alls blir den där sega goda. Jag har försökt att trycka ut kakorna lite mer också för att hjälpa till på traven men ingen skillnad där heller. Vad gör jag för fel?

Linéa
Linéa
Reply to  Denise
5 years ago

Hejsan! Jag kanske har ett tips för detta problem, om du ser till så att du smält smöret till hälften så kommer resterande smör smälta pga värmen från det som redan är smält. På det viset blir inte smöret onödigt varmt och kommer heller inte göra så att jäsnings medlet börjar verka för tidigt.

Victoria
Victoria
4 years ago

Kan man byta ut vetemjölet till glutenfritt mjöl?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Victoria
4 years ago

Det funkar! 🙂

Rebecka
Rebecka
4 years ago

Hej, som Denise skrev i en kommentar tidigare flöt inte mina kakor ut och blev platta, utan blev bara en aning större och höga. Kollade på din video och gjorde mer eller mindre likadant. Försöker komma på vad som har kunnat gå snett.
Denise fick som svar att inte smälta smöret helt men det kan inte vara det eftersom receptet säger smält allt smör och det har funkat för andra. Någon som har ett bättre svar vad som gått fel när inte kakorna vill flyta ut? Vill gärna testa igen men vill inte slösa massor ingredienser ifall det misslyckas igen.

Tacksam för svar
/Rebecka

Eva
Eva
4 years ago

Bakade en dubbel sats nu i söndags, skippade kakaon och hade i Smarties då Subways rainbow cookies är min favorit. De var såå goda och vi har redan tryckt oss allihop!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Eva
4 years ago

Men ÅH! Så härligt att höra 🙂

Frida A
Frida A
3 years ago

Supergott och så enkelt! Idag gjorde jag kakorna med 1 mosad banan istället för 1 ägg.
Funkade precis lika bra! Samma resultat!

Rekomendeas till de som inte tål ägg!

Johanna Jakobsén
Johanna Jakobsén
2 years ago

Super super goda kakor

Madeleine
Madeleine
2 years ago

Tänkte passa på att baka dessa och ge till min pojkvän. Tänker även testa att haka bakchoklad in i smeten, för jag älskar choklad…. Kanske kan göra en Nutella gömma också 👀

Frida Skattberg

Nästa inlägg

8 år tillsammans

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x