Subway cookies. Sega chokladkakor som innehåller en massa god vit choklad. Nästan identiska med de kakor som du kan köpa på Subway, om än lite godare till och med.
Detta recept har jag haft i mina gömmor länge, länge. Jag har dock aldrig fotat kakorna utan bara bakat dem till familjen. Varför vet jag inte, men det blir så ibland. Att en del bakverk bakas av ett syfte annat än till bloggen. Idag fick jag dock tummen ur. Kameran stod fint på sitt stativ så jag tänkte att det var lika bra att knäppa av ett gäng bilder så att även ni kan få ta del av detta himmelskt goda recept på sega Subwaykakor. För vem gillar inte sådana kakor?
Subway cookies, 12 stora kakor:
Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
0.5 dl kakao
3.5 dl vetemjöl
1 nypa salt
200 g vita chokladknappar
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret och låt svalna en aning.
Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret, rör ihop.
Arbeta ner de torra ingredienserna (utom choklad) och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt sedan 2/3 av chokladknapparna och rulla sedan till 12 jämnstora bollar. Lägg bollarna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande choklad.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.
För att göra kakorna ljusa så ersätter du kakaon med extra vetemjöl (samma mängd) och byter ut den vita chokladen mot mörk choklad.
Dessa kakor är verkligen riktiga 10-poängare. Jag älskar dem. Så nu hoppas jag att de ska smaka! ♥
Hej! Dom er riktigt smarriga ut. Undrar vilket märke på den vita chokladen du har. Har inte hittat någon god så man får till den där sista subway touchen.
Jag köper mina chokladknappar direkt av bageriet inne på Ica Maxi. Det är belgisk choklad, supergod! 🙂
Vad får du betala för chokladknapparna?
Vad gott det ser ut! Det kommer att testas inom kort!
Tänkte dessutom fråga om det blir någon mer bakutmaning, jag tyckte det var en riktigt fin idé.
Hej! Absolut, jag har inte hunnit med det i januari bara. Men i februari kommer det upp en ny utmaning!! Kram <3
Mmm! Undrar vad det är för ett redskap på bilden – en glasskopa eller? Vilken smart idé för jämnstora kakor.
Bakade din brownie+kladdkaka två i en form och min familj älskade det! Det här får bli nästa.
Exat, en glasskopa! Det är ett av mina bästa verktyg i köket. 🙂
Vad roligt att höra! Kram till hela familjen. <3
Står nu i ugnen. Blir en ljus variant med tranbär och vit choklad. Tror de blir bra!
Underbart! Låter så gott =)
Hej! Tänkte baka dessa kakor till helgen och undrar om man kanske kan ha minimarsmallows istället för chokladknappar?
Ja! Absolut 🙂
Hej! Kanske är en dum fråga, men vad är egentligen skillnaden på bikarbonat och bakpulver? Kan man inte använda bakpulver i detta recept? 🙂
Här är ett bra svar på det: https://www.svd.se/bakpulver-eller-bikarbonat-vad-ar-skillnaden
Hej, här är en till (Frida) som också älskar Subwaykakor. Tänkte ta och baka dessa men undrar om du använder varmluftugn eller ”vanlig” ugn?
Hej Frida! Fint namn 🙂 Jag bakar alltid i vanlig över/undervärme om inget annat anges. 🙂 Kram!
När du delar smeten? hur mycket mjöl i ena degen? och hur mycket kakao i andra? för om man gör hela degen till choklad då förstår jag en halv dl kakao, de blir sammanlagt 3,5 dl mjöl och en halv dl kakao? men när du delar den så uppfattade jag inte riktigt hur du gjorde. Tack på förhand 🙂
Hej! Gör hela smeten ljus från början och dela den sedan. Tillsätt 0.25 dl kakao till ena degen och kör på som vanligt. Ingen fara med den lilla mängd mjöl hit och dit. Kram <3
Idag ska jag baka dessa efter skolan! Tack för fina recept, kram
Hej, kan man göra dom här utan ägg?
Använd 1 mosad banan istället för 1 ägg.
Funkar lika bra! Lika gott resultat!
Hej!
Jag har försökt att baka dessa kakor men misslyckas alltid?! Jag går precis efter receptet och har tittat på din video..Men mina kakor flyter liksom inte ut? De blir bara aningen större än vad de är när jag lagt ut dom på plåt men blir desto högre. Så de blir riktigt tjocka kakor och inte så stora vilket gör också att de blir liksom kompakta och inte alls blir den där sega goda. Jag har försökt att trycka ut kakorna lite mer också för att hjälpa till på traven men ingen skillnad där heller. Vad gör jag för fel?
Hejsan! Jag kanske har ett tips för detta problem, om du ser till så att du smält smöret till hälften så kommer resterande smör smälta pga värmen från det som redan är smält. På det viset blir inte smöret onödigt varmt och kommer heller inte göra så att jäsnings medlet börjar verka för tidigt.
Kan man byta ut vetemjölet till glutenfritt mjöl?
Det funkar! 🙂
Hej, som Denise skrev i en kommentar tidigare flöt inte mina kakor ut och blev platta, utan blev bara en aning större och höga. Kollade på din video och gjorde mer eller mindre likadant. Försöker komma på vad som har kunnat gå snett.
Denise fick som svar att inte smälta smöret helt men det kan inte vara det eftersom receptet säger smält allt smör och det har funkat för andra. Någon som har ett bättre svar vad som gått fel när inte kakorna vill flyta ut? Vill gärna testa igen men vill inte slösa massor ingredienser ifall det misslyckas igen.
Tacksam för svar
/Rebecka
Bakade en dubbel sats nu i söndags, skippade kakaon och hade i Smarties då Subways rainbow cookies är min favorit. De var såå goda och vi har redan tryckt oss allihop!!
Men ÅH! Så härligt att höra 🙂
Supergott och så enkelt! Idag gjorde jag kakorna med 1 mosad banan istället för 1 ägg.
Funkade precis lika bra! Samma resultat!
Rekomendeas till de som inte tål ägg!
Super super goda kakor
Tänkte passa på att baka dessa och ge till min pojkvän. Tänker även testa att haka bakchoklad in i smeten, för jag älskar choklad…. Kanske kan göra en Nutella gömma också 👀
Vilken underbar present!! 🙂