Dumle, No bake, Pajer

No bake Dumlepaj

No bake- paj är en paj som inte bakas i ugn. Denna paj består av ett krispigt pajskal, en len chokladfudge och sega bitar av dumlekola. Lite flingsalt på toppen balanserar smakerna och gör pajen till en 10-poängare.

No bake DumlepajDenna paj kräver inte mycket arbete eller tid. Den gör succé på alla tillställningar och kalas, och är bara sådär ljuvligt god. Jag har bakat otaligt många No bake- pajer den senaste tiden, och denna No bake Dumlepaj klättrade upp i toppen direkt. Jag gillar det krispiga från skalet i kombination med den lena fudgen och den sega dumlen. För att inte tala om saltet som kommer in i pajen och förhöjer smakerna. Galet gott!

No bake DumlepajOm du inte tål Dumle så kan du byta ut det mot annat godis, kakor, frukt eller bär. Bara fantasin sätter gränserna.

No bake Dumlepaj, 8-10 bitar:

Ingredienser Pajskal:
200 g ballerinakakor
60 g smält smör

Ingredienser chokladfudge:
400 g choklad, minst 55% kakaohalt
1 burk sötad kondenserad mjölk

Topping:
1 påse Dumle
1-2 nypor flingsalt

Gör så här:
Pajskal: Börja med att köra ballerinakakorna i din matberedare till ett fint ”pulver”, blanda sedan ner det smälta smöret. Tryck ut smulorna i en pajform, 22 cm, ställ i kylskåp i ca. 30 minuter.
Chokladfudge: Smält chokladen och rör ner den kondenserade mjölken, bred ut fudgen i pajskalet och tryck sedan ner dumlegodis. Toppa med flingsalt och låt sedan stelna helt i kylskåp.

No bake DumlepajHoppas att det ska smaka. ♥

Fler recept på No bake- pajer:
Chokladfudgepaj med kola och kinasnacks
Chokladfudgepaj med hallonchoklad
Chokldfudgepaj med färska hallon
Pepparkakspaj med knäck och choklad 
Chokladfudgepaj med center

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fia
Fia
3 years ago

Ser supersmarrig ut, ska provas direkt! 🙂 Men hänger inte riktigt med – i receptet står ”bred ut fudgen på kolan”, var kommer kolan ifrån?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Fia
3 years ago

Men oj! Det är jag som varit snurrig. Bred ut fudgen på botten ska det såklart stå 🙂 Kram!!

Lotta
Lotta
3 years ago

Gör det att använda mjölkchoklad istället? Typ marabau?

Mar
Mar
Reply to  Lotta
2 years ago

Jag undrar också det Blir det lika gott om man använder mjölkchoklad?

Maja
Maja
Reply to  Mar
2 years ago

Jag undrar också det, älskar nämligen marabou men gillar inte mörk choklad

Sanna
Sanna
3 years ago

Har du tips på andra kakor i botten än ballerina som det är hasselnötter i?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sanna
3 years ago

Mariekex, Digestive, Oreo.. Vilka som helst 🙂 Kram!

Emma
Emma
3 years ago

Hej! Man skulle ha tagit bort creme- delen från kakorna va?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emma
3 years ago

Hej! Nej, det gjorde inte jag 🙂 Kram!

Malin Johansson
Malin Johansson
3 years ago

Hej! Hur länge klarar den sig att stå i kylen? Tänker om den blir för hård efter ett par dagar. Ser så god ut

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin Johansson
3 years ago

Den håller ganska länge! Tag fram den en stund och låt stå i rumstemperatur innan servering så är det inga problem!! 🙂 Kram! <3

Sandra
Sandra
1 year ago

Gjorde denna nyligen men upplevde att fudgen blev alldeles för hård. Gästerna fick ta i ordentligt för att kunna skära en bit och när de väl skulle äta den så sprättade det iväg bitar överallt, haha. Finns det något man kan göra för att få själva fudgen mjukare nästa gång? Ratio mellan choklad och kondenserad mjölk kanske behöver justeras åt något håll? Bör något annat tillsättas kanske?

Vi testade att låta en ”tårtbit” stå ute på ett fat i två timmar men den mjuknade inte. I övrigt var den en väldigt tacksam paj att göra – enkel och god! Får man till fudgen bättre kan jag nog lägga till ”lyxig” i beskrivningen också!

Chokladcupcakes med popcorn och kola

Nästa inlägg

Internationella Popcorndagen

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x