Bullar och sötebröd

Nachosemla – recept

0 röster
Nachosemla
Nachosemla. Mjuka brödbitar i fina trekanter med smak av kardemumma som du sedan doppar i mandelmassa och vispgrädde. 

Skaparen av denna ljuvliga Nachosemla är superkonditorn Roy Fares. Det är från honom jag fått inspirationen till mitt recept. Tack Roy, du är ett geni!

Nachosemla

Nachosemla:

Ingredienser nachobröd:
25 g jäst
2.5 dl ljummet vatten eller mjölk
100 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk stött kardemummakärnor
1 nypa salt
8 dl vetemjöl

Ingredienser Mandelmassa:
200 g skalad sötmandel
2.5 dl florsocker
1 äggvita

Gör så här:
Nachobröd: Börja med att smula jästen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser – vetemjöl lite i taget. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela degen i 2 bitar. Kavla ut varje del så att den blir i samma storlek som din ugnsplåt. Lägg över den utkavlade degen på bakpappersklädd plåt och rulla med kruskavel. Låt sedan jäsa i ytterligare 15 minuter och grädda sedan i mitten av ugnen i ca. 5-6 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i lagom stora trekanter. Låt sedan svalna helt. Servera med mandelmassa och vispgrädde.
Mandelmassa: Mixa mandeln fint i din matberedare. Tillsätt florsocker och äggvita och arbeta samman till en slät massa. Tillsätt eventuellt lite vatten om massa blivit för kompakt – den ska vara krämig.

NachosemlaHoppas att det ska smaka! ♥

Fler Semmelrecept:
Semmelcupcakes
Semmelmusslor
Minisemlor
Semmeldessert
Semmeltårta
Croissantsemla
Nutellasemla
Semmelbullar
Semmelwhoopies
Semmelpizza
Klassiska Semlor

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
6 years ago

Hur länge står sig nachobrödet och hur förvaras det?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
6 years ago

Det håller utan problem i 3-4 dagar. Men är som allra godast dagsfärskt. Om du ska förvara det längre än 1 dygn så rekommenderar jag att frysa in dem 🙂 Kram!

Linnéa
Linnéa
6 years ago

Inte för att vara sån, men det är inte Roys recept. ”Originalet” säljs på Mr Cake som ägs av Roy och Mattias Ljungberg. Och om jag nu inte missminner mig så kommer inspirationen från ett receptet i en bok Mattias skapade för några år sen med enbart varianter på Semlor (”Är semlan en semla”). Så om det prompt ska vara någons, så är det Mattias du ska ge cred 😀 Himla fint recept dock, ska testas!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnéa
6 years ago

Hej! Tack snälla för infon. Jag hade ingen aning! Har hört om den boken men har aldrig läst- eller ens sett den. Det var nytt för mig! Det ska jag lägga på minnet. Tack fina du!! Kram <3

Jenny
Jenny
6 years ago

Hej Frida!
Om man vill göra brödet glutenfritt, vilken ersättning rekommenderar du och hur mycket?
Tack<3

Vegansk Key lime pie

Nästa inlägg

Vegansk Key Lime Pie

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x