Nyårsdessert på 5 minuter. Som en marängtårta i ett glas. Med sötman och krispigheten från marängen och syran från limecurden blir detta en dessert som snabbt blir en favorit hos såväl stora som små.
Jag gjorde denna dessert av en marängbotten som gick sönder när jag skulle göra en marängtårta. Jag experimenterade fram ett nytt recept som inte alls blev som jag tänkt mig, och istället för att slänga den goda marängen som låg i bitar på plåten så svängde jag ihop en enkel men lyxig Nyårsdessert istället. En dessert som kom att bli både min och min mans nya favorit.
Nyårsdessert, 4 port:
20 maränger i mindre storlek (inte mini)
3 dl vispgrädde
1 dl limecurd
250 g jordgubbar
Gör så här:
Krossa marängerna grovt och lägg dem i botten av serveringsglasen (spara några till dekoration). Vispa upp grädden lätt och rör ner limecurd. Fördela grädden över marängen i glasen.
Grovhacka jordgubbarna och strö dem över grädden. Toppa sedan med lite mer maräng samt eventuellt festligt strössel. Serveras direkt.
Hoppas att det ska smaka. Lycka till. ♥
Hej!
Finns limecurd att köpa eller gör man den själv?
Det finns både att köpa och kan göras! 🙂 Kram
hej.
Måste desserten serveras direkt? Man kan inte förbereda den ett tag innan? ☺️