En len och ljuvligt god tryffel som bara smälter i munnen. Denna tryffel är gjord på Toblerone och görs enkelt på 2 ingredienser.
Tobleronetryffel, 15 st:
Ingredienser:
0.75 dl vispgrädde
200 g toblerone
Gör så här:
Hetta upp vispgrädden i en kastrull – den får inte koka!
Tag sedan bort från värmen och tillsätt hackad toblerone. Låt stå i 5 minuter och rör sedan om till en len tryffel. Ställ sedan in i kylskåp i minst 2 timmar – gärna längre.
När tryffeln stelnat så kan du rulla den till bollar. Rulla eventuellt i florsocker eller kakao (inget måste).
Lycka till med din Tobleronetryffel. ♥
Behöver man förvara dem i kyl sedan? Ser så gott ut, måste verkligen prova
Inget måste men det är absolut bra att göra det! Kram <3
Toblerone som är mitt all-time favoritgodis Kommer inte kunna hålla mig från att göra dessa…
Håll dig INTE! Du måste prova. De är SÅ goda!! Kram
Funkar de att göra på annan choklad också? Exempel: marabou.. Tänker att möjligheterna blir oändliga då har du provat?
Det funkar! Har gjort på mjölkchoklad, sweizernöt osv. 🙂 Kram!
Hej! Jag tänkte göra lite olika jul-tryfflar att ge bort i julklapp till nära och kära, vet du ungefär hur länge dem håller sig om man har dem i kylen? Kanske beror på vilka ingredienser man har i, men bra att veta så kanske jag kan göra dem denna vecka och inte stressa dagen innan julafton!
Älskar dina tips för övrigt, fortsätt inspirera!
Kram
Kan man frysa dom?