Kladdkakor och Brownies

Kladdkaka med Toffifee

Chokladig kladdkaka med ett täcke av mjölkchokladfrosting, toppad med toffifee och hasselnötter. Ljuvligt gott och uppskattad av såväl stora som små.

Kladdkaka med toffifeeDet jag älskar med kladdkaka (förutom att det är SÅ gott) är att det är enkelt att baka och att det går att variera i det oändliga med godis, smaker, färger och former. Idag bakade jag denna kladdkaka som har toppats med frosting och toffifee. Den klättrade upp på en top 3- plats. Ljuvligt god!

Kladdkaka med toffifeeDenna funkar perfekt som en kaka att servera på ett kalas istället för tårta, inte sant?

Kladdkaka med toffifee, 10 bitar:

Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Ingredienser frosting:
200 g philadelphiaost
200 g mjölkchoklad
+ toffifee & hasselnötter till garnering

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till sist ner det smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Frosting: Smält chokladen och låt svalna en aning. Vispa upp philadelphia fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan chokladen och rör ihop tills allt blandats väl. Bred sedan frostingen på kladdkakan och toppa med toffifee och hasselnötter.

Kladdkaka med toffifeeLycka till med din Kladdkaka. ♥

Fler recept på Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nora
nora
6 years ago

Denna kakan var fantastiskt god och tog slut väldigt snabbt. Jag bakade den två dagar i rad för att den var så god.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  nora
6 years ago

Vad roligt att höra!! 🙂

Hanna
Hanna
6 years ago

Hej!
Ska göra denna till fars dag på söndag kan mam förbereda frostingen och ha den i kylen eller den ska göras precis innan man serverar?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
6 years ago

Hej! Vad roligt! Frostingen kommer att bli hård om du gör den innan och förvarar den i kylskåp. Så jag skulle rekommendera att göra själva kakan färdig men sedan bara röra ihop frostingen innan servering. Kram <3

Marie
Marie
6 years ago

Kan man köra på varmluft så man gör 2 formar samtidigt? I så fall hur varmt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Marie
6 years ago

Svar ja! 160°c. Kram <3

Lina
6 years ago

Kan man på något sätt skippa äggen tror du? 🙂

Anna
Anna
5 years ago

Hur hård blir den här frostingen? Kan man använda den och spritsa i och på en siffertårta tror du?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
5 years ago

Den blir inte så hård, men den går absolut att spritsa! 🙂 Kram <3

Belkisa
Belkisa
5 years ago

Hej!

Min kaka blev tunn även fast jag la alla ingredienser med samma mått som står på receptet.

Till frostingen vad skulle man kunna ersätta philadelphiaost med? Det smakar för syr för mig.

Malin
Malin
5 years ago

hade ingen mjölkchoklad hemma så testade att blanda Philadelphian med Nutella istället, blev väldigt gott!

Cathrine
Cathrine
2 years ago

Tror du denna går att göra som mjölkfri?

Chokladbrownies

Nästa inlägg

Fridas Bakutmaning - November

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x