Chokladig kladdkaka med ett täcke av mjölkchokladfrosting, toppad med toffifee och hasselnötter. Ljuvligt gott och uppskattad av såväl stora som små.
Det jag älskar med kladdkaka (förutom att det är SÅ gott) är att det är enkelt att baka och att det går att variera i det oändliga med godis, smaker, färger och former. Idag bakade jag denna kladdkaka som har toppats med frosting och toffifee. Den klättrade upp på en top 3- plats. Ljuvligt god!
Denna funkar perfekt som en kaka att servera på ett kalas istället för tårta, inte sant?
Kladdkaka med toffifee, 10 bitar:
Ingredienser Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Ingredienser frosting:
200 g philadelphiaost
200 g mjölkchoklad
+ toffifee & hasselnötter till garnering
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form, 20 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de torra ingredienserna. Rör till sist ner det smälta smöret och arbeta ihop en klumpfri smet. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter, tag ut och låt svalna helt i kylskåp.
Frosting: Smält chokladen och låt svalna en aning. Vispa upp philadelphia fluffigt med elvisp i ett par minuter. Tillsätt sedan chokladen och rör ihop tills allt blandats väl. Bred sedan frostingen på kladdkakan och toppa med toffifee och hasselnötter.
Lycka till med din Kladdkaka. ♥
Fler recept på Kladdkakor:
Kladdkaka med Extra allt
Chokladdoppade Kladdkakebollar med Kakdegsgömma
Klassisk, seg Kddkaka i Långpanna
Kladdkakebollar med Saltlakrits
Kladdkaketårta
After eight- Kladdkaka
Kladdkaka med Dulce de leche och Kinapuffar
Mjölkchokladkladdkaka
Kladdkakemuffins med Nutellagömma
Kladdkakebakelser med Jordgubbar, Nutella och Grädde
Denna kakan var fantastiskt god och tog slut väldigt snabbt. Jag bakade den två dagar i rad för att den var så god.
Vad roligt att höra!! 🙂
Hej!
Ska göra denna till fars dag på söndag kan mam förbereda frostingen och ha den i kylen eller den ska göras precis innan man serverar?
Hej! Vad roligt! Frostingen kommer att bli hård om du gör den innan och förvarar den i kylskåp. Så jag skulle rekommendera att göra själva kakan färdig men sedan bara röra ihop frostingen innan servering. Kram <3
Kan man köra på varmluft så man gör 2 formar samtidigt? I så fall hur varmt?
Svar ja! 160°c. Kram <3
Kan man på något sätt skippa äggen tror du? 🙂
Hur hård blir den här frostingen? Kan man använda den och spritsa i och på en siffertårta tror du?
Den blir inte så hård, men den går absolut att spritsa! 🙂 Kram <3
Hej!
Min kaka blev tunn även fast jag la alla ingredienser med samma mått som står på receptet.
Till frostingen vad skulle man kunna ersätta philadelphiaost med? Det smakar för syr för mig.
hade ingen mjölkchoklad hemma så testade att blanda Philadelphian med Nutella istället, blev väldigt gott!
Tror du denna går att göra som mjölkfri?