Denna kladdkaka med spindelnät passar perfekt att servera vid Halloween. Receptet är enkelt och ingredienserna få. Kladdkakan är perfekt att baka tillsammans med barnen.
Spindelnätet är gjort av vit choklad. Och som grund har jag nutella, men det funkar precis lika bra med ljus eller mörk choklad.
Kladdkaka med Spindelnät, 10 bitar:
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
50 g nutella eller choklad
25 g vit choklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra en form med löstagbara kanter, 22 cm.
Smält smöret och ställ åt sidan. Rör sedan ihop ägg och strösocker. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20 minuter. Tag ut och låt svalna helt i kylskåp i 1-2 h.
Smält sedan chokladen – den mörka för sig och den vita för sig.
Använder du Nutella så behöver du inte värma den!
Bred sedan choklad/nutella på hela kakan.
Gör sedan cirklar av vit choklad, stor längst ut på kakan och sedan mindre och mindre ju längre in du kommer.
Drag sedan med en tandpetare från mitten och ut i kanten. Gör så runt hela kakan så att ett spindelnät skapas.
Du är fantastiskt duktig och inspirerar mig så otroligt mycket 🙂 Längtar så tills receptet på pepparkakor. Ett litet önskemål jag har är att jag skulle vilja ha ett recept på riktigt goda biskvier. Gärna daimbiskvier eller päronbiskvier 😀
Tusen tack söta du för din kommentar!! Dina önskemål tar jag till mig. Kram <3