Trädgård

Skördetid

Hej fina ni! Hoppas att allt är väl med er.
Äntligen är det skördetid i vår trädgård. Eller, det har det varit ett bra tag. Men nu börjar allt växa i rekordfart. Det växer så det knakar. Vi skördar gurkor flera gånger i veckan, gör tomatsås på egna tomater och äter gräslök  och andra kryddor och örter på varje maträtt. För att inte tala om all god chili och de goda sockerärtorna. Ja, jag älskar detta!

Nellie är med varje gång det ska skördas något gott i trädgården. Hon älskar allt (utom chili givetvis;) och allra helst gurka. Det är den stora favoriten. Speciellt stjälken. Så den brukar hon få äta upp.. 🙂

Sockerärtor. SÅ GOTT! Min stora favvo är att ha dem i en god och fräsch sallad.

Gräslök har vi i överflöd i år. Jag ska hacka och frysa ner så att vi har i vinter också. De längsta stråna var över en halv meter. Galet vad de växer.

Och tomater. Vi som älskar tomater här hemma är överlyckliga över våra amepltomater. Av en planta har vi skördat två gånger och fått över 50 tomater båda gångerna. Och i veckan nu är det dags att skörda ännu en gång. Undra om det inte är fler mogna denna gång än tidigare gånger till och med..

Och så favoritchilin. Black jalapeno. Den är enkel, god och ger en stor skörd. Väldigt riklig. Vi har plockat massor och ska skörda en omgång till i veckan. Får hacka och frysa ner så att ingenting går till spillo.

 

Skulle ni vilja se mer av vår trädgård och odling i helhet? Tryck i sådant fall på hjärtat här under. Stor kram. ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 years ago

Hur har du planterat tomaterna? På friland eller i stora krukor? Lyckas inte riktigt med mina plantor, får bara några enstaka tomater varje år.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
6 years ago

I stora hinkar. Körsbärstomaterna har jag planterat i ampel. 🙂 Har ingenting alls på friland i år då vi inte hann gräva färdigt landet. Inte heller något växthus ännu. Jag har heller aldrig fått någon jättestor skörd av tomater innan vi flyttade hit. Nu står de i sol hela dagarna här på Gotland. Ett tips är att gå med i Facebookgruppen ”tomatklubben”, där får du superbra tips av riktiga entusiaster! 🙂

Anna
Anna
6 years ago

Åhh tack för tipset, det ska jag kolla på fb. Får nog vårda tomaterna lite mer tror jag med både mer sol och massor med vatten, ampel ska jag testa nästa år 🙂

Nästa inlägg

Ljuvlig Hallonkaka

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x