Choklad och kola blir aldrig tråkigt, eller hur? Jag har otaligt många gånger bakat med just choklad och kola. Det är en perfekt kombo! Och dessa småkakor med kakao som jag formar till “grottor” och fyller med karamelliserad mjölk.. Ja, de är himmelskt goda. Toppa med lite flingsalt så är du hemma sen. Mums!
Det går fort att baka dessa kakor vilken jag ser som en positiv sak. Älskar när det går undan i köket.
Chokladkakor med kola, 12 st:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 msk ljus sirap
- 2 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 12 tsk karamelliserad mjölk
- ev. lite flingsalt
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
- Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Rör sedan ner kakao, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Arbeta ihop en smidig deg.
- Rulla degen till 12 jämnstora bollar, lägg dem på plåten och tryck ner ett finger i varje boll så att de blir som grottor.
- Fyll groparna med karamelliserad mjölk och grädda sedan mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du eventuellt toppar med lite salt.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Tips på fler småkakor:
Amerikanska Chocolate chip cookies
Snickerssnittar
Nutellakakor med marshmallowfluff & snickers
Dumlegrottor
Kanelbullesnittar
Dumlesnitt
Ser smaskiga ut! Får nog ta och testa! Kanske till helgen?
Ja, det tycker jag låter som en bra idé! 🙂
Kan man frysa dessa?
Svar ja! 🙂
Ska den karamelliserade mjölken kokas först?
Nej! Karamelliserad mjölk är färdig kola. Det är den kondenserade mjölken som ska kokas för att bli kola. Kram <3
Ska smöret smältas?
Ska smöret smältas först?
Hej Frida, varför hamnar jag på Amelias sida när jag trycker på ett recept? Där finns ju inga recept 😲
Rolle.