Jag bakade dessa i morse och nu är de slut. Det finns inte en enda smula kvar. Men jag tror att jag måste ta och baka en ny sats ikväll. Vi har bjudit över pappa och faster på lunch imorgon och då kan det sitta fint med Kladdkakscookies, jordgubbar & glass till efterrätt. Tur att de är så enkla att baka. :-))
De blir liksom såhär kladdiga och goda, precis som en kladdkaka. Och vet ni? Om ni låter de ligga framme någon timme så blir de supersega och SÅ goda!
Kladdkakscookies, 25st:
- 3 äggvitor
- 2.25 dl florsocker
- 0.75 dl vetemjöl
- 0.75 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1.5 dl rumstempererad nutella (kan ersättas med 80 g smält mörk choklad)
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa upp äggvitor med florsocker med elvisp på hög hastighet. Vispa i ett par minuter till ett fast fluff.
- Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop snabbt.
- Klicka ut 25 jämnstora klickar på 2 plåtar, tänk på att de flyter ut en aning under tiden de gräddas.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 5-7 minuter. Tag ut och låt svalna helt på plåten.
Lycka till med dina Kladdkakscookies. ♥
Ser väldigt goda ut! Men om man inte kan äta nutella pga nötter, kan man ersätta det med något annat?
Åh, vet du vad? Jag tror att man kan göra dessa kakor veganska, på ett jätteenkelt sätt! Ta bort Nutellan och byt ut äggvitorna mot kikärtsspad! Då tror jag att dessa kladdkakscookies blir supergoda ändå! Kanske att man behöver nått fett, som en skvätt rapsolja eller liknande.
Har du testat att baka med kikärtsspad någon gång? Det är verkligen fantastiskt och jättespännande hur bra det blir utan att smaka som bönor alls. Googla lite för att få
mer information om du undrar över något.
Det tror jag också på, mums! Ja, jag har gjort bland annat maränger på aquafaba. 🙂 Stor kram! <3
Hej! Kan man sätta in flera pläter samtidigt på varmluft? Eller en plåt i taget? 🙂
I Varmluftsugn går det jättebra! 🙂
Kan man ta bort nutellan utan att ersätta den med något annat? Eller blir dom inte kladdiga då?
Hej! Ser supergoda ut. Men undrar samma som två innan om det går ta bort nutellan eller om man måste ersätta den med något annat. Detta p.g.a nötallergi.
Jag testade utan nutella och tog annan choklad jag hade hemma. T.ex mörk choklad. Blev inte lika sega och lite beskare i smaken. Även färgen blev lite ljusare, men annars super goda
Ja, jag har ett annat recept på G utan nutella. Så det kommer i nästa vecka. Kram <3
Hej! Fantastisk blogg! Jag ska baka dessa kakor i veckan, så tänkte höra om du har något förslag på något man kan baka på de tre äggulorna som blir över? 🙂
Tack snälla, vad glad jag blir! Jag brukar använda de i en bearnaisesås, hemgjord glass eller carbonara. Kram <3
Hej!
Kan man möjligtvis ta bort nutellan helt eller ersätta den med någon typ av smält blockchoklad? 🙂
Du kan ersätta den med 80 g mörk choklad! Som du då smälter 🙂 Kram! <3
Hej! När du skriver att resterande ingredienser ska vispas, görs det för hand eller med elvisp även där? 🙂
Hej jag undrar om man ska ha i hela ägget med egg gulan också??
Mina kakor blev mycket speciella och inte alls som på bilden. Tror inte jag gjorde något steg fel, hade alla ingredienser. Kakorna flöt inte ut det minsta och de blev torra och konstiga. Vet inte om det kan bero på ugnen eller om jag vispade för länge?
Hej! Det låter konstigt, kan det kanske vara så att du fått packade mått när du tagit vetemjöl? Kram!
Hej! Tror du dessa går att frysa in?
Det funkar finfint! 🙂