
Jag har delat detta recept ett par gånger tidigare, men tänker att det aldrig kan delas för många gånger, så här kommer det igen, i en liten uppdaterad version. Samma recept, men bara lite, lite bättre.
Saftiga Kanelsnurror, 30 st:
- 5 dl standardmjölk
- 50 g jäst
- 1.5 msk mortlade kardemummakärnor
- 1 dl strösocker
- 1 ägg (går att utesluta)
- 1 msk vaniljsocker
- 0.5 tsk salt
- 150 g smör, rumsvarmt
- 12-15 dl vetemjöl
Remons:
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1.5 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 msk kanel, mald
- 200 g mandelmassa
Sockerlag:
- 1.5 dl Strösocker
- 1.5 dl Vatten
Garnering:
- Pärlsocker
Gör så här:
- Börja med att vispa ihop alla ingredienser till fyllningen (remonsen) med en elvisp, ställ åt sidan.
- Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
- Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till en rektangel. Bred på hälften av remonsen och vik sedan degen på mitten.
- Skär 2 cm breda remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle och lägg på en bakpapperklädd plåt. Upprepa med den andra degbiten.
- Låt bullarna jäsa under bakduk i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden.
- Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter.
Gör nu sockerlagen. - Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.
Hoppas att det ska smaka! Kram på er! ♥
Hej! Om jag vill göra vaniljbullar, vilket recept ska jag då gå efter? Detta recept och byta ut kanel eller ett annat recept?:)
Detta recept. Byt ut mot vaniljpulver efter smak! Kommer bli himmelskt. Kram! <3
Hej! Vilket recept rekommenderar du, detta eller det som du också har på bloggen med mjölk, grädde och vit sirap?
Jag har provat mig fram länge, länge för att hitta ett bra bullrecept. Och detta är det absolut BÄSTA!! 🙂 Kram!
Tack för recept på otroligt goda saftiga bullar. ***** stjärnor av fem möjliga.
Birgitta
Wow, vilket betyg! Vad roligt att höra. Kram på dig, ha en fin lördag. <3
Hej!
Tänkte baka inför kanelbullensdag. Behöver degen bara jäsa en gång? Smidigt isf!
Hej! Vad roligt! Ja, en jäsning räcker. Och på så vis blir det allra bäst! 🙂 Kram!
Hej! Måste jag ju testa nästa gång. Idag blev det traditonella . Fast ena plåten penslade jag med sockerlösning .
Hej, ska mjölken vara kall?
Svar ja! 🙂
Hej! Hur länge rekommenderar du att man knådar degen för hand om man inte har degkrokar/köksassistent? Kram
Ca. 10-15 minuter räcker för hand ger en fin deg. Och då behöver du inte knåda som en galning. Kram! 🙂
Tack för att du delar med dig detta fantastiska recept. Jag bakade dessa igår och resultatet blev supergoda kanelbullar. Nu har jag fryst in dem till mina tvillingars 1års kalas. Mina gäster kommer säkert älska bullarna. Tack ännu en gång.
Vad roligt att höra! Tack själv för att du delar med dig, snälla du. Och ha ett fantastiskt 1-års kalas!! Kram <3
Hej. Vaniljpulvret, som ska vara i remonsen, är den lilla glasburken va? Tänkte baka dessa bullar till min dotters 1-årskalas nu i helgen och de såg så himla goda ut!! Har bakat kanelbullar själv en gång i mitt liv kanske så vi får se om jag lyckas med dessa 🙂
Varför penslar du med sockerlag förresten och inte med ägg? Nyfiken bara 🙂
Mvh, Karin
För att saftigheten i bullen ska stanna kvar
Hej!
Jag undrar, är det vanlig färsk jäst för söta degar som du använder?
Mvh
Jag använder alltid den blåa. 🙂 Kram!
Hej! Jag vill ha fyllning med endast smör, socker, kanel. Blir receptet lika bra ändå?
Det blir super! Kram
Tack för ett toppenrecept, jag har bakat mycket bullar, men aldrig fått dem så här saftiga och goda förut. Jag gjorde dubbel sats på en gång
Åh vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. Toppen med dubbel sats nu till alla sommarens picknickar! 🙂 Kram!
Hej! Går det att jäsa degen över dagen? Om jag typ gör degen och bakar ut bullarna på morgonen men kör dem i ugnen på eftermiddagen?
Hej! Ja, det funkar. du kan låta den jäsa i kylskåpet. Då blir det en långsam jäsning som ger mycket smak åt bullarna 🙂 Kram!
De bästa kanelsnurrorna/bullarna jag ätit. Då detta var min första gång som jag bakade kanelbullar (snurror) så säger det kanske inte så mycket att det var de godaste jag gjort. Men om de i min närhet säger att de vart väldigt goda så är det med andra ord lekande lätt att lyckas med detta receptet. Tusen tack för att du experimenterat fram detta recept! ❤
Vad roligt att höra! Heja dig!! Och tack snälla för att du delar med dig, det gör mig så himla glad. Stor kram! <3
Vilket drömrecept!!! Jag har bakat många bullar men detta recept var utan tvekan enklaste receptet jag provat och bullarna blev helt magiska 🙂
Vad roligt att höra! Det gör mig glad. 🙂 Tack för att du delar med dig. Kram! <3
Åh ser så gott ut. Jag bor i USA och har inte tillgång till god svensk mandelmassa. Har du recept på det??
Bästa bullreceptet 🙂 har bakat det säkert 10ggr nu och bullarna blir lika goda varje gång. Tack 🙂
Hej!
Superduper!!!
Undrar, kör du varmluftsugn eller vanlig?
Kram
Vanlig över/undervärme! 🙂 Kram
Hej,
Bullarna ser så goda ut så vill gärna testa receptet. Om man vill göra de glutenfria, vad rekommenderar du att man har istället för vetemjöl?
Jag brukar använda detta receptet och när jag gör glutenfria så använder jag leilas glutenfria mjöl (den blåa förpackningen) och tycker inte de blir nån större skillnad på smaken 🙂
Behöver inte degen jäsa innan man börjar arbeta med den?
/ en som aldrig bakat bullar
Svar nej! Det behöver den inte 🙂
Ditt recept och din guide fick mig att vilja prova att baka bullar för första gången, ett frågetecken bara. Hur vispar du ihop ingredienserna till remonsen, river du mandelmassan först?
Vad roligt! Ja, jag river den och sedan vispar jag ihop allt med elvisp eller i assistent. 🙂 Kram. <3
Tack för ditt svar!
Jag bakade dessa till mitt barns dop och det blev en succé, tack för inspirationen!
Kram
Vad roligt att höra! Tack för att du delar med dig. Kram <3
Hej behöver man inte värma mjölken för att jästen ska kunna jäsa? 🙂
Nej, det behövs inte 🙂
Hej, kan du inte visa bilder på hur du gör detta? Detta med att snurra dem/ en som inte är så bra på att baka
Kika in på min Instagram @bakamedfrida, där finner du en händelse i min profil som heter “snurra kanelbullar”. Där visar jag steg för steg i små videoklipp hur jag gör. Kram <3
Bästa bullarna Hela familjen älskade dom!
Om jag låter degen jäsa i kylskåp, ska bullarna jäsas utbakade också?
Men åh vad roligt att höra! Om du jäser dem i kylskåp (över natten då antar jag?) så kan du låta de stå framme i rumstemperatur medan ugnen värms bara. Kram! <3
Jag har försökt baka bullar många gånger och ibland blir dem för torra ibland stenhårda ibland för degiga. Ja jag har nog lyckats misslyckas på alla sätt man kan när man bakar bullar.
Så ger jag mig den på det och testar ditt recept och dem blir perfekta
Tack tack tack!
Grymt recept verkligen
Men vad roligt att höra att de blev bra! Tack för att du delar med dig. Kram <3
Hej ! Har bakat ditt recept på bullar, och bullar har jag bakat 45 år men aldrig så goda tack för ditt recept. Mvh Björn
Oj vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig! 🙂
Smakar det mandelmassa om fyllningen? Verkar god men tycker inte om mandelmassa
Jag hade typ 100 g mandelmassa i, tog hälften för gillar inte mandelmassa. Men jag kände inte av den alls vet inte hur det bli med 200 g
Sockerlagen, ska den kokas ihop??
Hej!
Ska snart testa ditt recept på Kanelbullens dag! 🙂 Undrar om det går lika bra med siktad dinkelmjöl?
Då det är dags för kanelbullens dag, måste jag testa detta recept innan! Lite annorlunda recept, men efter att läst kommentarerna blir man sugen på att testa! Tänkte använda torrjäst, får se hur det går..
Ser himla goda ut!
Hejhej!:)
Om man inte tycker om mandelmassa hur är bäst att göra då?☺️
Jag gillar inte heller mandelmassa men har gjort dessa en gång förut. Gudomligt godaHar just gjort en omgång till
Skippa den! 🙂
ASSÅ!! Världens bästa recept, varken jag eller sambon har någonsin ätit så goda bullar. Magiskt!!
Men ÅH! Vad roligt att höra! Tack snälla för att ni delar med er!! 🙂 Kram <3
Bakade dessa igår på kanelbullens dag och bullarna fick verkligen toppbetyg av alla smakare!! Så himla smarriga, saftiga och inte ett dugg torra dagen efter heller. Kommer alltid göra mina kanelbullar på detta recept framöver
Det var PÅ RIKTIGT dom saftigaste och godaste kanelbullarna, till och med dagen efter var dom super färska! Annars tycker jag bullar har en tendens att bli lite torra så fort. Hittar verkligen dom bästa recepten hos dig alltid, du är så himla bra på det du gör
Har gjort dem här två gånger nu, det är utan tvekan dem godaste kanelbullarna jag någonsin ätit. Dem blir så saftiga och inte ens ett uns torra. Så goda
Vad roligt att höra! Du gör mig glad!! Kram <3
Alltså du har lärt mig baka saftiga och goda bullar med det här receptet, Frida! Tack för det!
Nu funderar jag på om jag någonsin kommer släppa det här receptet
Har du något annat bullrecept du kan rekommendera för en nybörjare?
Tack för all härlig inspiration ❤️
Hej Frida! Älskar dom här bullarna, alla blir imponerade när jag gör dom, och jag tar åt mig äran i smyg I alla fall! Undrar ifall du har en saffransversion av det här receptet? Vire ju så gott!
Hej! Vad roligt att höra. Givetvis ska du ta åt dig äran – det är ju du som bakar!! Ja, här har du en variant: https://blogg.amelia.se/fridasbakblogg/2017/11/16/saffransbullar-med-vanilj/ Kram <3
Jag är inte bra på bakning men har följt receptet och läst alla tips osv innan, bullarna blev helt ok MEN jag stötte på några problem:
– Degen var så lös trots att jag hade i MER mjöl än receptet visar och till slut fick ta upp degen trots att jag tyckte den var för lös. Hade ju mjöl på kavel och bakbord vilket hjälpte lite men degen var otroligt svår att hantera och det gick inte direkt att göra snygga snurror.
– Bullarna flöt ut ganska mycket och blev ganska platta, varför blir det så? Hur får man dem att ‘lyfta’ mer?
– Jag körde degen i maskinen säkert 30 min. Spelar det någon roll vilken slags maskin man har? Är det bättre att köra med elvisp och degkrokar så det kommer i mer luft? Jag har en bakmaskin där degkrokarna sitter i botten och åker runt, är det inte bra kanske?
Tack för ett bra recept! Tror mina problem mest handlar om min okunskap..
Tack för underbart recept,blev de bästa bullar jag gjort❤
Vad roligt att höra! 🙂
Alltså, jag har prövat att baka bullar ca 100 gånger, men aldrig lyckats. Jag har berättat för min man att jag är värdelös på bullar och att det alltid kommer bli färdigköpta i vårat hem. Han fyller år imorgon och jag googlade ” lyckas aldrig med bullar” hittade ditt recept + knep. Nu har jag precis bakat klart och jag o ungarna har ätit bullar så vi storknar, mannen kommer hem imorgon och ska få de godaste bullarna i världen, stort tack!!!
Men ååååh! Hjälp vad jag blir glad! Tack snälla för att du delar med dig, du gör mig glad i hjärtat! Stort grattis till din make! Och du är ju FANTASTISK på att baka bullar. Lite tips och knep behöver vi alla ibland, jag är glad att jag kunde hjälpa lite! Stor kram till er <3
Det här var första gången jag bakade bullar och jag kan säga att de blev fantastiska. Jag var minst sagt stolt att servera dessa till familjen. De blev supergoda och såg väldigt proffsiga ut. Jag kan rekommendera det till alla, även nybörjare. Tack för det härliga receptet!
Vad roligt att höra! Blir verkligen glad av din kommentar. Stor kram! <3
Hej! Stort tack för ett riktigt bra recept! Gillar att baka men går inte alltid riktigt som jag tänkt men dessa blev fantastiska! Riktigt bra cafébullar enligt sambon och lika fin respons från våra gäster! Bästa bullarna!
Mvh Therese
Hej Therese! Vad roligt att höra att det blev bra. Det gör mig glad! Tack själv för att du delar med dig. Kram <3
ska mjölken vara rumstempererad el kan man hälla i den kall?
Jag bakar med kall mjölk 🙂
Har aldrig lyckats med bullar förut lr nåt som jäser för den delen. Men detta recept är bäst blir så bra och gott. Saftiga goda!
Hej! Tack för en fin blogg. Går det att göra halva receptet? Går det att frysa in degen när den är färdigjäst?
Hej,
kan man baka detta recept utan bakassistent?
Tack på förhand 🙂
Självklart!! Hej å hå, knåda på.. 🙂
Måste man ha mandelmassa?
En fråga Frida, jag tänker testa ditt recept inför fredagens kanelbulledag men måste baka dem imorgon pga resor. Så jag tänker frysa in dem och ta upp till fredag. Min fråga är, ska jag frysa bullarna innan eller efter jag har på sockerlag+ pärlsocker?
Hej!
Om man inte är väldigt förtjust i mandelmassa, kan jag ersätta dem med något annat då?
De bästa och godaste bullarna någonsin! Kommer aldrig baka några andra! Barnen och jag har bakat ihop och nu ätit så vi har ont i magen ❤️
Gjorde dessa nu, och jag njöt av ett glas kall mjölk o bullar, Det är dom godaste kanelbullar jag någonsin har gjort och ätit Tack Frida!
Vad fint att höra! Tack själv. Kram <3