Har ni sett så fina dessa Taco bowls är? Jag tycker att det är både festligt och fint att servera taco på detta vis. Jag lovar att familjen och vännerna kommer att älska det!
Jag fyllde mina med sallad, gurka, tomater, majs, paprika, lök, färsk koriander, vegofärs och salsasås. Och så lite lime on top. SÅ himla gott! Det är ett hett tips förresten, lime. Droppa lite lime över dina tacobowl. Det är supergott!
Taco bowls, 4 port:
- 4 medium tortillas
- 200 g vegofärs
- 2 msk tacokrydda
- grönsaker för 4
- 2 dl salsasås
Gör så här:
- Börja med sätta ugnen på 175°C och tag fram två mini-springformar, ca 10 cm i diameter.
- Värm tortillas 10 sek i micron och lägg dem sedan i formarna, tryck ut bröden så att en skål formas. Lägg i en boll av aluminiumfolie för att hålla brödet på plats. Bild här ovan ↑
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca. 10 minuter, håll koll så att de inte bränns. Tag ut och låt svalna helt.
- Stek färsen och blanda sedan med tacokrydda och vatten, låt sjuda i ett par minuter och tag sedan bort från värmen.
- Fyll skålarna med grönsaker och färs, toppa sedan med salsasås.
Hoppas att det ska smaka. Happy tacofredag. ♥
Men hur gott?! Perfekt att bjuda på om man har middagsbjudning också. Jag tänker mig att man kanske även skulle kunna göra en lite enklare light-variant och med små portioner och servera det som förrätt. Borde bli succé! 🙂
Jamen precis! Det är ju bara att stansa ut och sedan grädda dem i en muffinsplåt. Toppenidé!! Ha en fin dag. 🙂