Det här bröder tar inte mer än 10 minuter att svänga ihop, så länge självaste limpan är klar det vill säga. Du kan använda en hembakad limpa eller så kan du göra som jag – köpa ett gott grekiskt lantbröd på ett bageri. Eller varför inte ett surdegsbröd? Det blir ännu godare!
Crack bread med ost & vitlök, 1 limpa:
- 1 limpa
- ostskivor – valfri mängd
- 75 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- 0.5 tsk chiliflakes
- 0.5 kruka persilja
- salt & peppar efter smak
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret och blanda ner pressad vitlök, chiliflakes, hackad persilja, salt och peppar.
- Skär hela limpan i “rutor”. Tryck ner osten i skårorna och ringla sedan över smörblandningen.
- Grädda mitt i ugnen i ca. 5 minuter.
- Tag ut och servera direkt.
Missa inte filmen på när jag bakar detta bröd. Den finner ni här lite senare under dagen. 🙂
Ha en toppenfin söndag. Var rädda om er. Kram ♥
Såg på Instagram och de ska definitivt serveras ikväll! Mums 😀
Vad roligt! Hoppas att det blir smarrigt! Kram <3
Jag älskar dina bilder! Och allt ser så läcker 🙂
Tack snälla! Vad glad jag blir. <3
Det här måste jag testa! Tror barnen kommer gilla det skarpt :).
Men om jag var du skulle jag döpa om receptet till Cracked bread. Crack bread ger lite fel assossiationer… (crack = kokain)
Hej! Vad roligt 🙂
Tack, jag vet att det blev lite lustigt med namnet. Dock heter det Crack bread i tex. USA. Så det får heta så här på bloggen också. Jag antar att folk förstår vad det är, och framför allt vad det INTE är. Du är även den första som påpekat detta, så namnet verkar inte göra någonting rent allmänt. Ha en toppendag! 🙂 kram!