Chokladbollar, Påsk, Tårtor

Chokladbollstårta till Påsk

chokladbollstarta_till_pask4
Se så fin tårtan kan bli med lite fantasi. Du kan dekorera din påsktårta precis som du önskar. Att baka en chokladbollstårta tillsammans med barnen kan vara en superbra idé. Lite kladd kanske, men de kan dekorera tårtan med massa härligt påskgodis i fina färger. Vem skulle inte gilla att göra det?

 

chokladbollstarta_till_pask5
Jag delade en stor chokladhare på mitten och tryckte sedan försiktigt ner den mitt i tårtan. Tänkte att det kunde vara lite roligt att ha en påskhare med på tårtan. Det blev lite festligt ändå tycker jag, vad tycker du?

Receptet är mitt sedan tidigare – här, dock har jag halverat det nu. Så tårtan blir inte lika hög som denna men ändock ganska hög. 🙂

Chokladbollstårta till påsk, 10 bitar:

  • 250 g smör
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 100 g smält mjölkchoklad
  • 0.5 dl oboýpulver
  • 0.75 dl kakao
  • 0.5 dl kokt kaffe
  • 10 dl finmixad havregryn

Garnering:

  • 1 dl nutella
  • 2 dl kokos som du eventuellt färgar med pastafärg
  • påskgodis
  • ev. chokladbollar exempel här

Gör så här: 

  1. Börja med att klä insidan av en springform (15 cm) med plastfolie.
  2. Vispa rumsvarmt smör med florsocker, vaniljsocker och mjölkchoklad till ett fluff. Tillsätt oboý, kakao, kaffe och mixad havregryn. Vispa till en smet. Tillsätt mer kaffe- eller havregryn vid behov. 
  3. Stjälp upp smeten i springformen och slå formen i köksbäken ett par gånger så att eventuell luft trycks ut. Ställ in formen i kylskåpet i 20 minuter och förbered garneringen under tiden.
  4. Tag bort plasten från tårtbotten och rulla sedan kanterna i kokos. Lägg sedan botten på ett tårtfat.
  5. Bred på nutella och garnera fritt med godis, chokladbollar eller bara lite kokos.
  6. Förvara i kylskåpet och tag fram en stund innan servering.

chokladbollstarta_till_pask7Jag ska baka en likadan tårta till påsk och ge bort till en kär vän. Tänk så glad mottagaren blir av en sådan här härlig påsktårta. ♥

Ha en toppenfin dag! Vi hörs lite senare.
Glöm inte att följa mig på Instagram för dagliga uppdateringar ”bakom kulisserna”.

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
petra
petra
6 years ago

Hej varför har du använt en så liten springform? funkar dte med en större?vad blir bäst? tack för svar 🙂

Nästa inlägg

Tisdag

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x