

Receptet är mitt sedan tidigare – här, dock har jag halverat det nu. Så tårtan blir inte lika hög som denna men ändock ganska hög. 🙂
Chokladbollstårta till påsk, 10 bitar:
- 250 g smör
- 1.5 dl florsocker
- 0.5 msk vaniljsocker
- 100 g smält mjölkchoklad
- 0.5 dl oboýpulver
- 0.75 dl kakao
- 0.5 dl kokt kaffe
- 10 dl finmixad havregryn
Garnering:
- 1 dl nutella
- 2 dl kokos som du eventuellt färgar med pastafärg
- påskgodis
- ev. chokladbollar exempel här
Gör så här:
- Börja med att klä insidan av en springform (15 cm) med plastfolie.
- Vispa rumsvarmt smör med florsocker, vaniljsocker och mjölkchoklad till ett fluff. Tillsätt oboý, kakao, kaffe och mixad havregryn. Vispa till en smet. Tillsätt mer kaffe- eller havregryn vid behov.
- Stjälp upp smeten i springformen och slå formen i köksbäken ett par gånger så att eventuell luft trycks ut. Ställ in formen i kylskåpet i 20 minuter och förbered garneringen under tiden.
- Tag bort plasten från tårtbotten och rulla sedan kanterna i kokos. Lägg sedan botten på ett tårtfat.
- Bred på nutella och garnera fritt med godis, chokladbollar eller bara lite kokos.
- Förvara i kylskåpet och tag fram en stund innan servering.
Jag ska baka en likadan tårta till påsk och ge bort till en kär vän. Tänk så glad mottagaren blir av en sådan här härlig påsktårta. ♥
Ha en toppenfin dag! Vi hörs lite senare.
Glöm inte att följa mig på Instagram för dagliga uppdateringar “bakom kulisserna”.
Hej varför har du använt en så liten springform? funkar dte med en större?vad blir bäst? tack för svar 🙂