Chocolate chip cookies, den klassiska amerikanska kakan som vi i Sverige bara älskar. Gör gärna dubbelsats och frys in hälften av degen, så är det bara att ta fram, skiva upp och grädda när sötsuget smyger sig på!
Dessa Chocolate chip cookies är inspirerade från ett amerikanskt recept. De blir lite sega i kanterna och mjuka i mitten, fyllda med massa härlig choklad.
Hemligheten när du ska baka riktigt goda Chocolate chip cookies? – Att rulla en stor boll av kakdeg och sedan dra bollen åt två olika håll så att den delar sig på mitten. Sedan lägger du varje bit av bollen med den släta sidan nedåt. Så av en boll ska det bli två kakor! Då blir den sådär härligt ojämn på ytan och gräddas perfekt i ugnen.
Chocolate chip cookies, 20 st:
Ingredienser:
200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl strösocker
1.5 dl farinsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
3 dl chokladknappar
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa rumsvarmt smör med strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula, rör om tills smeten går ihop.
Arbeta sedan in vetemjöl, bakpulver och salt. Knåda ihop en smidig kakdeg.
Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen.
Rulla 10 stora bollar av kakdegen, drag sedan isär alla bollar så att de delar sig på mitten och lägg med den ojämna sidan uppåt på en plåt.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 9-10 minuter, tag ut och lägg på resterande chokladknappar.
Låt svalna på plåten innan du flyttar dem.
Här ser ni hur jag bakar dessa Chocolate chip cookies.
Kakdeg över? – Rulla in den i plastfolie och skriv en liten lapp med anvisningar. Ge sedan bort rullen till en vän eller spara i frysen för framtida fikabesök. ♥
WOW är ordet! Perfekta kakor, lagom sega och lagom knapriga i kanterna efter 9 minuter. Gjorde halva i ugnen direkt och frös in den andra halvan.
Tack för detta recept Frida! Alltid enkla att följa
Hälsningar
Sofie
Vad roligt att höra! Blir så glad. Tack för att du delar med dig. Stor kram! <3
Varför stämmer inte receptet i videon med det skriftliga? Bakade enligt det skriftliga och fick tjocka torra kakor. Såg sedan videon och där skiljde sig både ugnsvärme och ingredienser.
Det har att göra med att det inte är dessa kakor jag bakar i videon. Jag har länkat till rätt recept under videon. 🙂 Kram!
Kan man använda något annat än vanligt vetemjöl om man vill göra glutenfria kakor?
Sååååååå himmla goooooda !!!!!!!! Tack så FÖRFÄRLIGT mycket flr receptet !!!!😍😍😍😋😋😋😋😋😋
Bästa chokladcookies!!! 5*
Kul att du gillar!! 🙂
Hur många grader ska det vara i ugnen? Står 200 i receptet och 175 i filmen ..
Det står 200C i receptet men i klippet 175C.
Har alltid följt det här receptet för det blir såå himla bra! Jag gjorde en sats idag med tesedskluttar på plåten, blev perfekta munsbitar att bjuda på till kaffet på jobbet! 😍4 plåtar!
Åh, vad gott det låter! Tack för tips, måste prova 🙂
Några år senare och detta är FORTFARANDE världens bästa cookies. Jag brukar toppa med lite flingsalt efter de sista chokladknapparna. SÅÅÅ gott! 😍
Funkar det att byta ut farinströet mot vanligt farinsocker?