Våfflor, Veganskt

Frasiga veganska våfflor

veganska_vafflor3
Dessa våfflor blir härligt frasiga och smakar ljuvligt. Jag har tillsatt lite vaniljpulver i smeten för en härlig rund smak. Men det är givetvis valfritt.

Veganska Våfflor, ca. 10 st:

  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 3.75 dl havremjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Börja med att smälta margarinet och rör ner havremjölken.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
  3. Rör ihop en klumpfri smet.
  4. Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i.
  5. Grädda dina våfflor när järnet är riktigt hett.
  6. Räkna med ca. 1 dl smet per våffla.
  7. Låt svalna en aning på ett avsvalningsgaller.
    – Om du lägger dem på varandra efter gräddning så blir de mjuka. Behåll frasigheten genom att istället låta de ligga luftigt.

veganska_vafflor1Servera gärna dina våfflor med lite vispad sojagrädde och bär- eller sylt.

Ha nu en toppenfin våffeldag! ♥

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
arg vegan
arg vegan
6 years ago

VAFAN! Sämsta receptet någonsin. blev 2 sega våfflor. usch

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  arg vegan
6 years ago

Tråkigt att du inte lyckades! Bättre lycka nästa gång helt enkelt 🙂 Ha en fortsatt fin kväll. Kram!

Emi
Emi
6 years ago

Tack för toppenbra och enkelt recept!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emi
6 years ago

Tack själv!!

Lena Jacobson
Lena Jacobson
6 years ago

Hej!
Har du någon blogg eller annan sida, där du delar med av vegan o vegetarianrecept? Iså fall får du gärna skick det till mig.

Vänlig hälsning

Lena Javobson

Julia
Julia
6 years ago

Kanonrecept! Att lägga på galler för att svalna gjorde verkligen skillnad dessutom 🙂 det enda jag skulle ändra är hur många våfflor man får ut. Jag fick bara fem stycken, lite skillnad från tio :p
Men tack för bra recept i alla fall 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Julia
6 years ago

Vad roligt att du gillade det! Men fick du bara ut 5 våfflor? Jag får ut tio st av detta recept 😮 Vad knasigt! Att det var olika beroende på järn förstod jag, men inte att det var SÅ olika.. 🙂 Kram!

Henri
Henri
5 years ago

Fyfan vad dåligt recept. Lagat era recept förut men ni har tyvärr inte riktigt flingen för veganskt.. Tappat lusten för våfflor de kommande två åren

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Henri
5 years ago

Hej! Vad tråkigt att du misslyckades! Bättre lycka nästa gång. Ha en strålande kväll! 🙂

Tyra
Tyra
5 years ago

Sämsta jävla receptet, en våffla höll men den blev bränd, annars blev det inte en enda våffeljävel eftersom alla fastnade i våffeljärnet som nästan började brinna jag fick kasta hela smeten och nu måste jag köpa ett nytt våffeljärn. TACK

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tyra
5 years ago

Det låter som att det är järnet som det var fel på. Finns ju ingen våffelsmet som kan få ett järn att nästan börja brinna bara sådär. Bättre lycka nästa gång! Kram 🙂

Susanna
Susanna
5 years ago

Hej jag har testat det här receptet flera gånger och våfflorna blir perfekt frasiga. Kanske de som misslyckas har fel på våffeljärnet eller glömt bakpulvret?

Katja
Katja
5 years ago

Vilket kanonrecept! Har alltid älskat frasvåfflor, men inte ens provat att få till det sen jag blev vegan. Nu funderade jag på att göra mig av med mitt våffeljärn, men tänkte att jag skulle googla på veganska frasvåfflor innan… Våffeljärnet stannar! Tack!

Daniel
Daniel
5 years ago

Förstår inte hur folk inte lyckas med receptet, sluta klaga bara för att ni inte kan laga mat. jag gjorde detta idag och fick ut 6 st fina frasiga våfflor. Tack!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Daniel
5 years ago

Det är inte lätt att göra alla nöjda! Vad roligt att du gillar. Kram!

Jonn
Jonn
5 years ago

Skulle gissa på att det är val av mjölk som ställer till det för vissa.. det är ju skillnad på havremjölk o havremjölk. Exakt vilken använder du Frida? Specifiering på de andra grejerna skulle heller inte skada, men jag ska testas detta ikväll..

Anna
Anna
5 years ago

Det står att det ska bli ca 10 våfflor, jag fick bara 4??

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Anna
5 years ago

4? Hur stort är ditt våffeljärn? 😮

Pia
Pia
5 years ago

Tusen tack för ett toppen recept Gillades av både barn o vuxna och var lätt att göra

Hanna
Hanna
5 years ago

Superbra recept! Fick ut 16 perfekta våfflor på dubbel sats

Izabella
Izabella
5 years ago

Tack för detta ljuvliga recept. Super smarriga våfflor.

E
E
5 years ago

Detta recept har revolutionerat mitt våffelgame! Alla älskar dem, både veganer och ickeveganer!

Therese
Therese
2 years ago

Jättebra recept men vi fick bara ut knappt 5 våfflor på den mängden…

Glad, nöjd och mätt vegan
Glad, nöjd och mätt vegan
1 year ago

Supergoda våfflor! Vi gjorde dubbel sats av receptet och tillsatte lite extra morot och margarin. Vi lät också smeten stå en 30 minuter innan vi började grädda våfflorna, som är brukligt med de flesta smeter. Vi blev mätta, belåtna och våffel-lyckliga. Om ni är hungrigare får ni göra dubbel sats i stället för att klaga på receptet.
Det kan säkert vara lite extra fett i smeten, om man vill slippa fetta in järnet mellan varje våffla. Jag vill dock sälla mig till kören av ”noobs, lär er laga mat” om ni misslyckas med dessa våfflor. Våfflor kräver förstås lite grann av kocken i form av järnhantering (tid och fett på järnet) – och så ska våfflorna ätas omedelbart efter tillagning.

Awesome våfflor all in all, keep up the good bakning!

Tacobullar

Nästa inlägg

Saftiga tacobullar

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x