Veganska Våfflor, ca. 10 st:
- 75 g mjölkfritt margarin
- 3.75 dl havremjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Börja med att smälta margarinet och rör ner havremjölken.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan smörblandningen.
- Rör ihop en klumpfri smet.
- Hetta upp ett våffeljärn med lite margarin i.
- Grädda dina våfflor när järnet är riktigt hett.
- Räkna med ca. 1 dl smet per våffla.
- Låt svalna en aning på ett avsvalningsgaller.
– Om du lägger dem på varandra efter gräddning så blir de mjuka. Behåll frasigheten genom att istället låta de ligga luftigt.
Servera gärna dina våfflor med lite vispad sojagrädde och bär- eller sylt.
Ha nu en toppenfin våffeldag! ♥
VAFAN! Sämsta receptet någonsin. blev 2 sega våfflor. usch
Tråkigt att du inte lyckades! Bättre lycka nästa gång helt enkelt 🙂 Ha en fortsatt fin kväll. Kram!
Tack för toppenbra och enkelt recept!
Tack själv!!
Hej!
Har du någon blogg eller annan sida, där du delar med av vegan o vegetarianrecept? Iså fall får du gärna skick det till mig.
Vänlig hälsning
Lena Javobson
Kanonrecept! Att lägga på galler för att svalna gjorde verkligen skillnad dessutom 🙂 det enda jag skulle ändra är hur många våfflor man får ut. Jag fick bara fem stycken, lite skillnad från tio :p
Men tack för bra recept i alla fall 🙂
Vad roligt att du gillade det! Men fick du bara ut 5 våfflor? Jag får ut tio st av detta recept 😮 Vad knasigt! Att det var olika beroende på järn förstod jag, men inte att det var SÅ olika.. 🙂 Kram!
Fyfan vad dåligt recept. Lagat era recept förut men ni har tyvärr inte riktigt flingen för veganskt.. Tappat lusten för våfflor de kommande två åren
Hej! Vad tråkigt att du misslyckades! Bättre lycka nästa gång. Ha en strålande kväll! 🙂
Sämsta jävla receptet, en våffla höll men den blev bränd, annars blev det inte en enda våffeljävel eftersom alla fastnade i våffeljärnet som nästan började brinna jag fick kasta hela smeten och nu måste jag köpa ett nytt våffeljärn. TACK
Det låter som att det är järnet som det var fel på. Finns ju ingen våffelsmet som kan få ett järn att nästan börja brinna bara sådär. Bättre lycka nästa gång! Kram 🙂
Hej jag har testat det här receptet flera gånger och våfflorna blir perfekt frasiga. Kanske de som misslyckas har fel på våffeljärnet eller glömt bakpulvret?
Vilket kanonrecept! Har alltid älskat frasvåfflor, men inte ens provat att få till det sen jag blev vegan. Nu funderade jag på att göra mig av med mitt våffeljärn, men tänkte att jag skulle googla på veganska frasvåfflor innan… Våffeljärnet stannar! Tack!
Förstår inte hur folk inte lyckas med receptet, sluta klaga bara för att ni inte kan laga mat. jag gjorde detta idag och fick ut 6 st fina frasiga våfflor. Tack!
Det är inte lätt att göra alla nöjda! Vad roligt att du gillar. Kram!
Skulle gissa på att det är val av mjölk som ställer till det för vissa.. det är ju skillnad på havremjölk o havremjölk. Exakt vilken använder du Frida? Specifiering på de andra grejerna skulle heller inte skada, men jag ska testas detta ikväll..
Det står att det ska bli ca 10 våfflor, jag fick bara 4??
4? Hur stort är ditt våffeljärn? 😮
Tusen tack för ett toppen recept Gillades av både barn o vuxna och var lätt att göra
Superbra recept! Fick ut 16 perfekta våfflor på dubbel sats
Tack för detta ljuvliga recept. Super smarriga våfflor.
Detta recept har revolutionerat mitt våffelgame! Alla älskar dem, både veganer och ickeveganer!
Jättebra recept men vi fick bara ut knappt 5 våfflor på den mängden…
Hur stort våffeljärn har ni? 🙂
Supergoda våfflor! Vi gjorde dubbel sats av receptet och tillsatte lite extra morot och margarin. Vi lät också smeten stå en 30 minuter innan vi började grädda våfflorna, som är brukligt med de flesta smeter. Vi blev mätta, belåtna och våffel-lyckliga. Om ni är hungrigare får ni göra dubbel sats i stället för att klaga på receptet.
Det kan säkert vara lite extra fett i smeten, om man vill slippa fetta in järnet mellan varje våffla. Jag vill dock sälla mig till kören av “noobs, lär er laga mat” om ni misslyckas med dessa våfflor. Våfflor kräver förstås lite grann av kocken i form av järnhantering (tid och fett på järnet) – och så ska våfflorna ätas omedelbart efter tillagning.
Awesome våfflor all in all, keep up the good bakning!
Tack snälla för din fina kommentar! Låter så ljuvligt, ska absolut göra dem lite mer matiga jag också. 🙂