Jag kände att eftersom att jag ändå skulle baka kardemummabullar och semlor denna vecka så kunde jag lika gärna slå två flugor i en smäll. Och det resulterade i Semmelbullar.
I och med att detta är just Kardemummabullar så blir dessa Semmelbullar mycket saftigare än vanliga. Det är mer smör i degen, det är lite hål i bullen som enkelt fylls med massa mandelmassa och pärlsockret on top är bara pricken över i.
Semmelbullar, 12 st:
- 10 st saftiga kardemummabullar – recept här
- 200 g mandelmassa
- 0.5 dl mjölk
- 5 dl vispgrädde
- + florsocker
Gör så här:
- Börja med att följa receptet till bullarna. Skippa kanelen och tag lite extra kardemumma istället.
- Riv mandelmassan och blanda den med mjölken.
- Vispa upp grädden och blanda ner två skedar vispad grädde i mandelmassan.
- Skär av toppen på bullarna, gröp ur dem en aning och fyll dem med mandelmassan.
- Spritsa över vispgrädde, tryck fast locket och pudra över med florsocker.
Ni måste prova! Detta är galet gott. Lycka till! ♥
Fler Semmelrecept:
Semlecupcakes
Semmeltårta
Semmelcroissant
Semmelpizza
Minisemlor
Nutellasemla
Semmelwhoopies
Klassiska Semlor