Blandat, Julbak, Kakor

Lussebulleskorpor

Hej på er!
Jag vet inte om det bara är jag eller om ni också råkar ut för att en del av lussebullarna blir lite torra efter någon dag? Jag kan ibland glömma några bullar framme också och då är det inte så konstigt att de blir torra. Men, ingen panik! Jag har faktiskt en lösning för alla oss. Nämligen Lussebulleskorpor. Ja, skorpor av lussebullar! SÅ himla mumsigt!

lussebulleskorpor5
Det är så oerhört enkelt och blir supergott! Perfekt att slå in i lite cellofan och sedan ge bort i julklapp till någon. Det kommer jag att göra i jul. 🙂

Lussebulleskorpor:
Lussebullar – mitt recept här

Börja med att sätta ugnen på 100°C.
Skär valfritt antal Lussebullar i skivor, ca 1-2 cm breda.
Lägg på bakpapperklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca. 1 h.
Känn på skorporna – om de är lite mjuka så vänder du på dem och gräddar en stund till.
Förvara i en burk med lock – de håller nästan hur länge som helst.

Ett tips är att göra eget ströbröd av skorporna genom att mala dem.
Använd sedan 
ströbrödet till att bröa formen med när du bakar saffranskaka! 

lussebulleskorpor2

Prova även min supergoda Saffranskladdkaka, mina favoriter Saffransbollar eller varför inte smarrig Saffranskola?

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Linnéa
Linnéa
4 years ago

Va gott! Hur många grader kör du på ugnen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linnéa
4 years ago

Hej, ursäkta mig! Hade tydligen råkat radera den raden med gradantalet. Jag har ugnen på 100°C. Kram! 🙂

Rebecka
Rebecka
4 years ago

Jag är med!
Jag skulle vilja dela denna vinsten med min familj. Vi ska på många olika håll under juldagarna och det hade varit mysigt att kunna få mysa till det med lite hembakat godis på kvällen bara jag min man och vår son ☺

trackback
1 year ago

[…] Inspiration kommer från härliga Fridas Bakblogg. […]

Nästa inlägg

Vaniljfudge med skumtomtar

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x