God morgon fina ni! Hoppas att ni mår bra!
Jag mår bra, tog en lång sovmorgon med sambon i morse. Jag kan inte minnas när det hände senast så vid 9 var jag så utvilad. Underbart! Dock längtade jag upp till jobbet, för idag ska jag filma lite. Ska bli roligt! Sambon ska faktiskt även vara med på mitt jobb idag, kul! Men innan vi stökar till i köket så tänkte jag dela med mig av en Vaniljfudge med skumtomtar som jag gjorde igår. Även fast jag inte gillar Skumtomtar så kunde jag faktiskt äta en bit och tycka att det var helt okej. De som smakade älskade den, och de älskar även skumtomtar. Så den fick högsta betyg! Kul!
Visst blev det söta bitar? Nästa gång jag gör denna så ska jag ställa alla tomtar upp. Så att varje bit får en egen tomte.
Vaniljfudge med Skumtomtar, 20 bitar:
3 dl Vispgrädde
2.5 dl Strösocker
1 dl Sirap, ljus
2 tsk Vaniljsocker
50 g Smör
3 msk Glykos
100 g Vit Choklad
1 påse Skumtomtar
Gör så här:
Börja med att klä en form med bakplåtspapper, 20 x 20 cm.
Häll vispgrädde, strösocker, sirap och vaniljsocker i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp till 120°C, rör om då och då.
När kolan nått 120°C så tillsätter du smör, glykos och finhackad, vit choklad.
Rör om tills allt smält ihop till en jämn smet.
Häll smeten i formen och tryck ut skumtomtarna över fudgen.
Ställ i kylskåpet för att stelna en stund.
Skär sedan fudgen i lagom stora bitar.
Tips på fler fudgerecept:
Chokladfudge på 2 ingredienser
Nutellafudge på 2 ingredienser
Vaniljfudge
Mjölkchokladfudge
Blir nog så sött…
Inte alls för sött om det är det du menar!
Vilka söta:) Är inte heller jätteförtjust i just skumtomtar men ändå hör det liksom julen till och de är fina att titta på:)
Jamen precis! De ska liksom bara finnas där. 🙂 Kram!
Ser gott ut, ska de förvaras i kylen?
Nej! I rumstemperatur i en tätslutande kakburk med lock! =) Kram!
Gud så goda de ser ut att vara! 🙂 Går dem att frysa?
Jag skulle rekommendera att förvara dessa i en burk med lock i skafferiet istället för att frysa dem! 🙂 Kram!