Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins med Nutellagömma

För er som har följt mig ett tag här inne är det ju ingen nyhet att jag gillar att ha Nutella i mina bakverk, eller hur? Jag bakar gärna med Nutella och har alltid minst en burk i skafferiet. Gärna två eller tre. Tidigare har jag bakat Kladdkakemuffins med Nutella, inte bara en gång heller. Flera gånger. Har fått beställningar på dessa muffins otaliga gånger. Så himla roligt, för de är mina favoriter också! Jag har idag filmat när jag bakar mina Kladdkakemuffins med Nutellagömma. Filmen hittar ni här.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ser ni gömman i mitten? Det är så härligt med gömmor tycker jag! Som om det inte vore nog med en riktigt härlig muffins så får du en överraskning på köpet också, hur bra är inte det?

Kladdkakemuffins med Nutellagömma, 10 st:
100 g Smör
2 Ägg
1.5 dl Strösocker
2 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
0.5 tsk Bakpulver
10 tsk Nutella

Börja med att skeda ut 10 teskedsstora klickar Nutella på ett bakplåtspapper, lägg in i frysen i 30 min.
Sätt ungen på 175°C och placera ut 10 stabila muffinsformar på en plåt.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Rör ihop ägg och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om.
Arbeta sedan in smöret och rör ihop en klumpfri smet.
Fördela smeten jämnt i formarna. Tryck ner de frysta nutellabitarna i varje muffinsform.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 8-9 minuter.
Låt svalna helt i kylskåp i 1-2 timmar.
Servera gärna med lättvispad grädde.

Fler recept med Nutella:
Chokladbollar med nutellagömma
Nutellapizza
Nutellafudge på 2 ingredienser
Jättecookie med nutellagömma
Nutellakakor med snickers och marshmallowfluff
Nutellamaränger
Nutellafyllda churros
Kladdkaka med choklad & nutella
Nutellabrownies

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
7 years ago

Vart har du köpt glasskopan?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sandra
7 years ago

Den kommer från Bagaren & Kocken. 🙂

Jessica
Jessica
7 years ago

Hej! Jag undrar vad du tipsar om att ha för fyllning, om man har hasselnötsallergi (även andra nötter)? Dumle känns för tråkigt!

Lina
7 years ago

Såååå mumsigt! Hoppas du får en fin dag:) Kram.

Lena
Lena
7 years ago

Måste man röra ägg o Skr ?
Kan jag vispa istället

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lena
7 years ago

Man måste inte röra! Vispa kan du göra, man vispa bara ihop en snabbis. 🙂 Kram!

trackback
5 years ago

[…] har jag testat att baka Kladdkakemuffins med Nutellagömma, efter ett recept som jag har hittat på Nätet i en bakblogg. Har dock inte smakat än, de måste […]

Saffransglass

Nästa inlägg

Saffransglass på 2 ingredienser

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x