Seg knäck på bara 10 minuter. Denna knäck kokas i micron. Jag har lagt ut en film på när jag kokar denna knäck, den filmen ser ni här.
Seg knäck på 10 minuter:
Ingredienser:
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
20 g smör
0.5 dl hackad mandel
Gör så här:
Börja med att blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en värmetålig (microtålig) bunke.
Koka i micron på full effekt (750 w) i ca. 6-8 minuter. Gör kulprovet (beskrivning här nedan) för att kolla så att knäcken är klar. Blanda sedan ner smör och mandel.
Häll upp i en bakpapperklädd form och låt stelna 10-15 minuter i kylskåp.
Skär i rutor, ät och njut.
Kulprovet: Häll lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den att forma till en kula är knäcksmeten färdig. Går det inte att forma smeten till en kula så kör du den i micron en sväng till.
Lycka till med din Micro-knäck!
Hej. vad är de för skål du använder och vad har du köpt den? Letat länge efter en bra skål att kunna ha i micron. 🙂
Hej! Det är en gammal skål som jag tror är köpt på Ica maxi eller liknande affär. 🙂 Kram!
[…] hittade jag hos Frida på Fridas bakblogg. Jag har alltid envisats med att koka min knäck och kola i en kastrull, medan min svärmor alltid […]
Så gott med julkola 🙂
Jag undrar lite hur gör du för att filma dina videos? Nu har jag inte haft min matblogg så länge, men funderar framöver att börja göra lite kortare videos.