Chokladbollar

Kanelbullebollar

kanelbullebollar4
Kanelbullar & Havrebollar = KÄRLEK.
Igår bakade jag bland annat dessa Kanelbullebollar. Har gjort sådana en gång tidigare men då inte hunnit fota dem innan de var slut. Så är det här hemma ibland, hehe.. Men igår tog jag tag i det igen eftersom att det är Kanelbullens dag imorgon. Så, detta kan vara den enklaste sättet för dig att baka något Kanelbulle-aktigt inför morgondagen. Kanelbullebollar alltså. Havrebollar med smak av Kanelbullar.

kanelbullebollar1
kanelbullebollar
Min sambo som älskar havrebollar såg dessa i kylskåpet och blev överlycklig. Sedan såg han att dessa inte var bakade med choklad och utbrast ”vad är detta för konstigt?”. Jag bad honom att smaka och trots att han var mycket skeptisk så smakade han till slut. ”Man va! Det smakar kanelbullar???”. Då kände jag att jag lyckats rätt bra med detta recept.

Kanelbullebollar, ca. 25 st:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.5 dl Vatten, kallt
1 msk Vaniljsocker
2 msk Kanel
2 tsk Kardemumma
8 dl Havregryn
+ Pärlsocker/Kokos/Strössel

Börja med att vispa smör, florsocker, vatten, vaniljsocker, kanel och kardemumma fluffigt med elvisp.
Tillsätt havregryn lite i taget och krossa det med elvispen på hög hastighet. -Vispa i havregryn tills du är nöjd.
Smeten ska vara lite kladdig, dock ska du kunna rulla bollar direkt.
Rulla smeten till 25 jämnstora bollar.
Häll upp pärlsocker blandat med lite kanel eller kardemumma på ett fat, rulla bollarna i sockerblandningen.
Förvara i en burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.

kanelbullebollar5
Lycka till med dina Kanelbullebollar! :-))

Tips på andra Kanelbulle-bakverk:
Kanelbullemuffins
Kanelbullesnittar
Kanelbullesockerkaka
Kanelbulle-mumsmums

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
7 years ago

Undrar vilken av alla slags Kanelbullar det blir imorgon. Dessa verkar verkligen helt fantastiska. Roligt nytänkande! Annars kör jag med mina med mandelmassa:
http://helenasmatresa.blogspot.se/2013/04/saftiga-kanelbullar-med-mandelmassa.html

Allt gott,
Helena

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Helena
7 years ago

Jag kör på lite allt möjligt. Har många olika varianter, hihi.. 🙂 Älskar bullar med mandelmassa! SÅ gott! =) Kram! <3

Philomène
7 years ago

Så smart!
Tack för tipset Frida, det måste vi pröva!

Vi testade också ett kanelbulle alternativ – att baka dom på Pizzadeg. Det gick bra. Spana in om du får lust;)
http://www.vadpysslardommed.se/kanelbullar-funkar-ett-pizzakit/

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Philomène
7 years ago

Men oj! Så smart!! Vad roligt. Det ser smarrigt ut! Kram <3

Linda Assarsson
7 years ago

Men åååååå….låter ju superdupergott ju 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda Assarsson
7 years ago

Ååååå, jaaaa! <3

Erik
7 years ago

Svängde ihop dem när bullarna stod i ugnen. Perfekt som snacks för mig och frugan, som är glutenintolerant.
De smakade verkligen så himla mycket kanelbulle. Tack för receptet!

Tanken var att göra dem igår, men annat kom mellan. Ingredienserna fick stå framme, oblandade, i rumstemp under natten. Det gick fint att blanda dem sen 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erik
7 years ago

Vad roligt! Vilket lyx för din fru! Ha en toppenfin dag! Kram. 🙂

Nina Saari
Nina Saari
2 years ago

Hej Frida!
Kan man göra dessa utan kardemumman? 🙂

Nästa inlägg

Kanelbulle-Mumsmums

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x