Stora, härligt sega Nutellamaränger. När du tar en tugga av en sådan så är du snart i Nutellahimlen. De är bara så barnsligt goda. Tänk att någonting så enkelt kan vara så himlens gott.
När jag gör maränger med smaksättning så är det ofta stora maränger som jag tänker på först. Åtminstone om det är Choklad eller t.ex. någon bärpuré som jag ska tillsätta. Jag gillar stora maränger som finns på Café. Den enda skillnaden är att de hemgjorda är gjorda utan massa konstiga ämnen, liksom är de även mycket godare. Och lite segare, nästan lite kladdiga inuti. Ja. Mums!
Kolla nutellan i mitten.. Sluuuurp.
Stora Nutellamaränger, 10 st:
5 Äggvitor
3 dl Strösocker
1 dl Nutella
–
Börja med att sätta ugnen på 125°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rör ihop äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
Sänk ned bunken i sjudande vatten.
Marängsmeten ska nu komma upp i 60-65 grader under konstant vispning – sluta INTE vispa.
När den är 65 grader så tar du bort den från värmen och fortsätter vispa, nu gärna med en elvisp eller i en assistent.
Vispa på hög hastighet till marängsmeten har svalnat helt.
Smält under tiden nutellan en aning och ställ den åt sidan.
När marängsmeten är färdigvispad så tillsätter du nutella och vänder om smeten med en spatel.
Använd två stora skedar till att klicka ut maränger på plåten.
Grädda marängerna i mitten av ugnen i ca 1 timme och 30 minuter.
När de släpper från bakplåtspappret så är de klara. Låt gärna stå på eftervärme 30 minuter.
Kan inte äta nutella pga nötter, men jag är tacksam över receptet. Nu vet jag hur jag ska göra stora sega maränger!
Men du, ha i choklad! Smält choklad. Det är ju snäppet godare till och med. I alla fall i min menig! Kram <3