Hej på er. Vet ni en sak? Jag har lyckats knåpa ihop världens godaste Chocolate chunk cookies. Verkligen amerika-inspirerade. Detta är mitt bästa recept helt klart. Och tro mig, jag har nog provbaket 100 olika soteters Chocolate chip/cunk cookies i mina dar.. :-))
Jag har ett litet knep för att få kakorna lite ojämna till ytan och sådär härliga. Inte bara helt släta. Tänkte försöka förklara mitt bästa för att ni ska förstå. Har även planer på att filma när jag gör dessa kakor, så då blir det ännu enklare för er att förstå hur jag menar.
Dessa kakor blir sådär härligt sega och samtidigt mjuka i mitten. Fyllda med MASSOR av god choklad.
Chocolate chunk cookies, 20 st:
150 g Smör
1 Ägg
1 Äggula
2 dl Ljust muscovadosocker
0.5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
5.5 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bikarbonat
250 g Mörk choklad
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör ner ägg, muscovadosocker, strösocker och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.
Blanda de torra ingredienserna (ej chokladen) i en bunke för sig och tillsätt sedan smörblandningen.
Arbeta ihop en smidig deg.
Hacka chokladen ganska grovt, tillsätt 2/3 i degen, arbeta in chokladen i degen.
Rulla till 10 jämnstora bollar.
Tag en boll och dra den åt två håll så att den delas på mitten.
Lägg de halva bollarna med den släta sidan ner på plåten (så att den ojämna sidan är uppåt).
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca. 10 minuter. Lägg på resterande choklad på kakorna när de precis kommit ut ur ugnen.
Låt svalna en aning innan du flyttar dem från plåten.
Förvara kakorna i en tätslutande burk med lock. Går utmärkt att frysa.
Nu kan jag egentligen radera alla gamla recept på chocolate chip/chunk cookies här på bloggen. För detta är det enda jag behöver. Prova! Jag lovar att du kommer älska dem! 🙂
Lycka till & Kram! ♥
Åh verkar supergoda!! Ska testas imorgon! Men jag förstår inte riktigt hur dom ska läggas på plåten. Lägger man den delade ytan uppåt? Alltså där bollen går sönder i mitten
Jamen precis, du har förstått helt rätt! Lycka till! Tänk på att din ugn skiljer sig från min, så håll koll på tiden. De ska endast bli lite gyllene runt kanterna! 🙂 Kram. <3
Ett tips är att bryna smöret också så får det mer smak och de blir om möjligt ännu lite godare 🙂
Inspirationen kommer från det här receptet på chocolate chip cookies, som även innehåller basilika, citron och flingsalt: http://www.topwithcinnamon.com/2013/07/best-ever-chocolate-chip-cookies.html
ÅH! Jag älskar brynt smör! Tack för tipset. Kram <3
Jättegoda!!!
Ja, visst är de!! :)) Kram!
Gjorde precis dom här och dom vart jätte höga och smälte inte ner alls? Använde vanligt mjöl och följde receptet. Har hänt förut när jag bakat kakor och förstår inte vad som blir fel?
Hej! Har precis bakat dess två gånger. Men jag får inte till det. Dom flyter inte ut och blir tjocka istället. Vad gör jag för fel? Andra gången prova jag att väga mjölet och tog då bara så det blev 5dl mjöl.
Får precis samma resultat som de två tidigare kommentarerna. Mina halvbollar sjunker nästan inte alls ihop och den härdiga kakan är dessutom ogräddad i mitten. Inte seg utan bara ogräddad deg. Inte alls goda.
@Frida kolla gärna genom ditt recept igen för det fungerade inte alls.
Hej! Detta recept har jag bakat otaliga gånger och aldrig haft några som helst problem. Att du inte lyckades var ju supertrist! Kan det kanske vara så att din ugn inte är lika effektiv? Eller att du haft för mycket mjöl i degen? Ha en fin dag!! 🙂
Hej! Jag funderar på om man kan göra dessa med Smarties istället för mörk choklad? 🙂
Svar ja! 🙂 Kram. <3
Vilken superbesvikelse. Gjorde helt enligt recept men dom flöt inte ut en millimeter. Tog ut degiga klumpar ur ugnen. Hade inne nästa plåt lite längre då blev det istället stenhårda halvbollar. Flöt inte ut alls. Slängde alltihop det gick inte att äta. 🙁
Vad tråkigt att det blev så!! Bättre lycka nästa gång. Kram <3