Godis

Syrliga Citronremmar

Syrliga Citronremmar.
Ja, ser ni vad fina de är?
Likt allt hemgjort så smakar dessa bättre än köpta godisremmar. Dessutom vet vi vad dessa innehåller när vi stoppar dem i munnen, vilket jag vet att många tycker är viktigt.
Syrliga Godisremmar:
10 st Gelatinblad
1 dl syrlig Lemon curd
2.5 Citroner, rivet skal
2.5 msk Citronsaft
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, vit
1.5 dl Vatten
Garnering:
1.5 dl Strösocker
Skal från 1 citron
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.
Koka upp Lemoncurd, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme.
Låt stormkoka i 5-6 minuter, tag sedan av från värmen.
Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma citronblandningen.
Häll sedan ut smeten på plåten.
Bred ut massan tunt med hjälp av en palett.
Låt torka i rumstemperatur över natten.
Mortla strösocker och citronskal till garnering och häll ut det på ett fat.
Skär godiset i 2 cm breda remmar (med en vass kniv som du penslat med olja) och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger.
Lägg ut Citronremmarna på ett nytt bakplåtspapper och låt stå i rumstemperatur ca. 1 dygn.
Alternativt kan du hänga upp remmarna ifall du har tillgång till någon bra ställning.
T.ex en sådan du torkar pasta på.
Det funkar även att lägga dem luftigt på ett bakgaller.. :-)När dina remmar har vilat i ett dygn så kan du lägga dem i en burk utan lock.
Förvaras i rumstemperatur.

Det kan hända att sockret smälter på dina remmar trots att du följt receptet.
De kan ha stått för fuktigt, för varmt, eller så kan det vara så att dina godisremmar blev tjockare än mina – så då kan de behöva torka lite längre än vad som är angivet i receptet.

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene
Helene
7 years ago

Hej!
Undrar om man kan använda annat än citronsyra för att få fram surhet? Har ingen lust att använda svartängel.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Helene
7 years ago

Hej! Torkat citronskal funkar jättebra! Eller så skippar du det helt. 🙂 kram!

Anette
Anette
7 years ago

Hej! Vilken fantastiskt blogg du har. Jag hittade din sida igår och har redan bakat två av dina recept. Skrivit inköpslista så jag kan göra mer…o mer… 😉 Ditt senaste inlägg om syrliga citronremmar…. herregud vad vackra o ser fantastiskt goda ut, Nu är din sida bokmärkt och jag kommer definitivt fortsätta följa dig.
Keep up the good work. 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anette
7 years ago

Hej Anette! Åh, så glad jag blir. Tusen tack för dina fina ord! Vad roligt att du gillar att baka efter recepten här på min blogg. :)) Välkommen hit! Stor kram. <3

Helena
Helena
7 years ago

Vad kan man använda istället för gelatin? Vill så gärna pröva då vi har svårt att hitta godis som barnen kan äta.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Helena
7 years ago

Hej! 🙂 Du kan ha t.ex. AgarAgar! 🙂 Kram!

Louise
Louise
7 years ago

Hej! Remmarna ser verkligen såå goda ut! Tror du att man kan använda askorbinsyra istället för citronsyra eller vad kan man använda istället för citronsyra?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Louise
7 years ago

Citronsyra är egentligen endast för mer syra. Men tillsätt rivet citronskal, det funkar också! 🙂 Kram! <3

Åsa
Åsa
6 years ago

Hej!
Rivet citronskal samt citronsaften som står i receptet… när ska det i? Ser inte att det står någonstans.
Lilltösen älskar surt och citron så detta måste testas 🙂

Nästa inlägg

GAMMAL FAVORIT - VÅFFELGLASSAR

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x