Bullar och sötebröd

GAMLA FAVORITER

God dag! I morse vaknade vi upp i fasters stuga nere vid havet. Så underbart. Vi låg i sängen, jag R & Wille i natt med dörren öppen och lyssnade på havet. Och i morse öppnade vi dörren så fick Wille springa ut. Havet är knappt 50 meter ifrån stugan och ljudet är så rogivande. Vi hade det supermysigt. Ska vara här hela dagen och hänga vid poolen tillsammans med pappa, storebror & Felicia. ♥

Innan vi drar ner till poolen så tänkte jag berätta om något nytt på bloggen. ”Gamla Favoriter”. Jag tänkte lyfta en gammal favorit om dagen här på bloggen. Alltså ett gammalt recept som varit populärt. På så vis får de gamla recepten nytt liv och ni får kika bakåt i arkivet och kanske hitta en ny/gammal favorit. Kul, eller hur? :))

Först ut är Minikanelsnäckor på pinne. Jag bakade dem 29e Juni 2014.
Det var ett tag sedan må jag säga. Det syns även på bilderna att det kommer vara gamla recept. De håller inte samma mått som idag om jag säger så, men vad gör det? :))

Kanelsnäckor på pinneSer ni så saftiga de är? LJUVLIGA! Älskade dessa. Måste baka dem igen, snarast.

Gör så här:
När du bakar bullar nästa gång så tar du en bit av degen.
Kavla ut den till en rektangel och bred på valfri fyllning.
Rulla sedan ihop degen långsida till långsida, precis som med vanliga bullar. Rullen kommer att bli väldigt smal – precis som den ska.
Skär 2-3 cm tjocka skivor av rullen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Stick sedan in en klubbpinne i varje bulle och pensla dem lite lätt med ägg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 4-5 minuter.
Låt bullarna svalna innan du lyfter dem från plåten.
Går utmärkt att frysa! Lycka till. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
7 years ago

Vilken utmärkt ide’ med gamla favoriter!

Nästa inlägg

MARÄNGSVISS MED JORDGUBBAR

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x