Muffins

KANELBULLEMUFFINS

Hello raringar! Hur mår ni?
Jag mår bra. Har jobbat hela dagen och nu sitter min sambo och redigerar film. Vi har filmat lite de senaste dagarna och nu så tänkte vi prova göra olika filmer. Vanliga bak-filmer där ni kan se när jag bakar och sedan typiska ”Facebookfilmer” där vi filmat uppifrån. Börjar med en enkel film där min sambo filmat ovanifrån. Kul!

Innan jag visar er den så tänkte jag dela med mig av ett recept på ljuvliga Kanelbullemuffins. Ni vet min Kanelbullesockerkaka? Tänk er den fast som muffins istället. MUMS!

KANELBULLEMUFFINS1Jag älskar min gamla, slitna Muffinsplåt. Fyndade den på loppis för ett par år sedan och den har hängt med sedan dess. Mycket bättre än dagens muffinsplåtar om jag får säga det själv.

KANELBULLEMUFFINS5Mums! Kolla vilka fina Kanelbullemuffins. De är verkligen SÅ saftiga och goda. Smakar precis som Kanelbullar.

KANELBULLEMUFFINS6Det bästa är ju att du inte behöver lägga mer än max 20 minuter på att svänga ihop dessa. Med bullar krävs det ju lite längre tid än så. Toppen ju!

Kanelbullemuffins, 9 st:
85 g Smör
1.5 dl Strösocker
1 Ägg
1.5 dl Filmjölk
1 tsk Kanel, malen
0.5 tsk Kardemumma, mortlad
2 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
+ Kanel
+ Kardemumma
+ Pärlsocker

Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Placera ut nio muffinsformar på en muffinsplåt.
Smält smöret och blanda ner kanel samt kardemumma.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig och vänd sedan ner dem i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och smör, rör om till en jämn smet.
Häll upp i formen och strö över kanel, kardemumma och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna!
Förvara dina muffins i en tätslutande kakburk.
Går utmärkt att frysa in i plastpåsar. 

KANELBULLEMUFFINS3Lycka till! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
7 years ago

Varför recept på 9 muffins när plåten är för 12

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ewa Nilsson
7 years ago

Hej! Av receptet blir det 9 muffins och jag har endast muffinsplåtar med plats för 12 muffins. Så enkelt är det. 🙂 ha en fin kväll!

Anna
Anna
7 years ago

Ser verkligen gott ut! Jag följer dig på instagram och inspireras varje dag kruxet är bara att jag inte kan följa dina recept. Jag är allergisk mot mjölkprotein, ägg och alla sorters nötter, dessutom utesluter jag helst gluten. Du har inget allergivänligt recept undangömt eller sugen på den utmaningen? 😉

Mia
Mia
7 years ago

Hej,
Undrar oxå om man kan byta ut filmjölken mot något annat eftersom jag inte kan äta sånt som innehåller mjölkprotein? Havremjölk?

Linda
Linda
5 years ago

Alltså mina muffins är i ugnen nu och är fortfarande inte klara efter 18-20 min!!? Har följt receptet till punkt och pricka samt har en väldigt stark o bra ugn

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Linda
5 years ago

Hej! Det kan (oavsett hur stark och bra ugnen är) skilja på gräddningstider i alla fall. Det bästa är att gå på en ungefärlig tid, kika in i ugnen och sedan ta ut om de är klara eller grädda vidare en stund till. Kram! <3

Nästa inlägg

Mjuka Kakor

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x