Chokladbollar

DELICATOBOLLAR I LÅNGPANNA

Hej finisar! Vilket väder det ser ut att bli! Sol och klarblå himmel. Det var precis vad jag önskade i morse när jag såg att det stod som spön i backen. Tack för det. Nu ska jag bocka av lite jobb och sedan åka över till mamma och sätta mig i solen med en bra bok. Jag behöver ta ledigt i ett par timmar. Det har varit mycket nu ett tag. Och på tal om mycket. Gissa om jag gjorde mycket chokladbollssmet igår? Gjorde Delicatobollar i långpanna. Blev sååå gott! Och tänk så enkelt!

DELICATOBOLLAR I LÅNGPANNA6Alltså dessa Delicatobollar i långpanna kan vara det enklaste jag någonsin bakat. Och kanske godaste också. Bland det godaste.

DELICATOBOLLAR I LÅNGPANNA3Jamen  ni ser ju. Sååå krämiga och goda.

DELICATOBOLLAR I LÅNGPANNA4

Delicatobollar i långpanna, ca. 60 st:
500 g Smör
3 dl Florsocker
1 dl Kokt kaffe
0.5 dl Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
100 g Smält mjölkchoklad
20-23 dl Mixad Havregryn (som du mixar i en blender tex.)
+ 250 g Mjölkchoklad
+ Kokos

Börja med att vispa rumsvarmt smör med florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kaffe, vaniljsocker och kakao – vispa ihop.
Tillsätt den smälta chokladen och mixad havregryn. Rör ihop en jämn smet. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm.
Ställ in i kylskåpet i 30 minuter. Tag ut och bred på 250 g smält choklad.
Strö över kokos och ställ in formen i frysen i 5 minuter. Skär sedan i rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.

DELICATOBOLLAR I LÅNGPANNA5

Tips på andra Chokladbollar:
Nyttiga Morotsbollar
Nyttiga Energibollar
Chokladbollar med kondenserad Chokladmjölk
Nutellabollar
Havrebollar med Saffran
Ljuvliga Havrebollar
Chokladbollswhoopies med hallonmousse
Chokladbollar med Nutellagömma

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

16 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pudding
Pudding
7 years ago

Vad kan man ta istället för kaffe?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Pudding
7 years ago

Vatten 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Hej! Det är havregryn som du kör i en mixer/blender. 🙂 Tack snälla för dina fina ord! Kram <3

Jessica
7 years ago

Nu har du gjort det igen! Hm, jag kommer bli stor som ett hus om jag ska provbaka allt som jag frestas av hos dig… 😀

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Jessica
7 years ago

Ha ha!! Gulledig!! Stor kram på dig! :))

fridasbakblogg
fridasbakblogg
7 years ago

Hej! Som jag skrev så använde jag mig av en 30×40 cm :)) Kram!

Birgitta Hellström
7 years ago

En liten fråga.. Blir det två formar a 30 st ?? Receptet ger 60 står det. Gjorde dina chokladbollar med nutellagömma förra veckan. Succé på jobbet!!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Birgitta Hellström
7 years ago

Jag fick ut 60 st av en form! :)) Vad roligt att höra! Kram.

Veronika
Veronika
7 years ago

Genialiskt! 😉

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Veronika
7 years ago

Jamen ellerhur! :))

Filippa
Filippa
7 years ago

Ska det verkligen vara 20-23dl havregryn, låter ofantligt mycket!?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Filippa
7 years ago

Hej! Jamen precis, det ska vara så mycket! I och med att havregrynen mixas till ett mjöl så krävs det en hel del för att få smeten att hålla ihop! 🙂 Kram!

Emelie
Emelie
6 years ago

Tack för din fantastiska blogg men så mycket godsaker i! Bakade delicatiobollar i långpanna idag och alla undrade vart jag hittar alla goda recept någonstans!
Tack även för din inspiration på instagram och dina underbara videos! :D<3

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emelie
6 years ago

Men tack själv! Blir så himla glad!! <3

Emma Johansson
Emma Johansson
7 months ago

Är det 20 dl färdig mixad havregryn eller 20 dl o mixad (som sen mixas) 🙂

Nästa inlägg

PIZZABULLAR

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x