Hej finisar! Vilket väder det ser ut att bli! Sol och klarblå himmel. Det var precis vad jag önskade i morse när jag såg att det stod som spön i backen. Tack för det. Nu ska jag bocka av lite jobb och sedan åka över till mamma och sätta mig i solen med en bra bok. Jag behöver ta ledigt i ett par timmar. Det har varit mycket nu ett tag. Och på tal om mycket. Gissa om jag gjorde mycket chokladbollssmet igår? Gjorde Delicatobollar i långpanna. Blev sååå gott! Och tänk så enkelt!
Alltså dessa Delicatobollar i långpanna kan vara det enklaste jag någonsin bakat. Och kanske godaste också. Bland det godaste.
Jamen ni ser ju. Sååå krämiga och goda.
Delicatobollar i långpanna, ca. 60 st:
500 g Smör
3 dl Florsocker
1 dl Kokt kaffe
0.5 dl Vaniljsocker
2.5 msk Kakao
100 g Smält mjölkchoklad
20-23 dl Mixad Havregryn (som du mixar i en blender tex.)
+ 250 g Mjölkchoklad
+ Kokos
–
Börja med att vispa rumsvarmt smör med florsocker till det blir fluffigt.
Tillsätt kaffe, vaniljsocker och kakao – vispa ihop.
Tillsätt den smälta chokladen och mixad havregryn. Rör ihop en jämn smet. Tryck ut smeten i en bakpappersklädd långpanna 40×30 cm.
Ställ in i kylskåpet i 30 minuter. Tag ut och bred på 250 g smält choklad.
Strö över kokos och ställ in formen i frysen i 5 minuter. Skär sedan i rutor.
Förvara i en lufttät burk med lock i kylskåp. Går utmärkt att frysa.
Tips på andra Chokladbollar:
Nyttiga Morotsbollar
Nyttiga Energibollar
Chokladbollar med kondenserad Chokladmjölk
Nutellabollar
Havrebollar med Saffran
Ljuvliga Havrebollar
Chokladbollswhoopies med hallonmousse
Chokladbollar med Nutellagömma
Vad kan man ta istället för kaffe?
Vatten 🙂
Hej! Det är havregryn som du kör i en mixer/blender. 🙂 Tack snälla för dina fina ord! Kram <3
Nu har du gjort det igen! Hm, jag kommer bli stor som ett hus om jag ska provbaka allt som jag frestas av hos dig… 😀
Ha ha!! Gulledig!! Stor kram på dig! :))
Hej! Som jag skrev så använde jag mig av en 30×40 cm :)) Kram!
En liten fråga.. Blir det två formar a 30 st ?? Receptet ger 60 står det. Gjorde dina chokladbollar med nutellagömma förra veckan. Succé på jobbet!!
Jag fick ut 60 st av en form! :)) Vad roligt att höra! Kram.
Genialiskt! 😉
Jamen ellerhur! :))
Ska det verkligen vara 20-23dl havregryn, låter ofantligt mycket!?
Hej! Jamen precis, det ska vara så mycket! I och med att havregrynen mixas till ett mjöl så krävs det en hel del för att få smeten att hålla ihop! 🙂 Kram!
Tack för din fantastiska blogg men så mycket godsaker i! Bakade delicatiobollar i långpanna idag och alla undrade vart jag hittar alla goda recept någonstans!
Tack även för din inspiration på instagram och dina underbara videos! :D<3
Men tack själv! Blir så himla glad!! <3
Är det 20 dl färdig mixad havregryn eller 20 dl o mixad (som sen mixas) 🙂
20 dl som du sedan mixar! 🙂