Mat

Tacogratäng

Trött på klassisk Tortillataco? Prova då denna ljuvliga tacogratäng med mycket smak. Extra krämig blir den av mjukost och creme fraîche.

TacogratängAtt toppa gratängen med lite extra nachochips förhöjer denna paj ordentligt. Det är viktigt att få in lite krisp i pajen för att den inte ”bara” ska vara mjuk rakt igenom. O

TacogratängOm Tacogratängen inte är krämig så är det inte alls lika gott. Därför gör jag alltid min extra krämig. Och hemligheten bakom en extra krämig tacogratäng är mjukost och creme fraîche.

Tacogratäng, 6 port:

Ingredienser:
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g färs av valfri sort
40 g tacokrydda
1 dl vatten
230 g (1 burk) tacosås – medium
2 dl majs
2-3 tomater
2 nävar tortillachips cheddar
1 burk Crème bonjour – tacosmak
2 dl crème fraiche
2 dl riven ost
+ extra tortillachips

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C och tag fram en ugnsfast form.
Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
Hacka löken och riv vitlöken, ner i pannan. Stek tills löken blivit mjuk och tillsätt då färsen. Stek tills färsen är genomstekt. Tillsätt Tacokrydda, vatten och tacosås.
Rör ner majsen och låt köttfärsen puttra 5 minuter.
Häll ner köttfärsen i formen. Krossa tortillachipsen lätt och rör ner de i färsen.
Blanda crème bonjour med crème fraiche och bred det över köttfärsen. Skiva tomaterna och lägg dem över crème fraiche- blandningen. Toppa med riven ost. Stick ner ett gäng tortillachips.
Grädda mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
Serveras gärna med en god sallad och extra tortillachips.

TacogratängLycka till! Och ha en toppenfin tacofredag. Kram ♥

Subscribe
Notify of
guest
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stina
Stina
5 years ago

Funkar det att byta ut köttfärsen till ett vegetariskt alternativ? Jag tänker typ quornfärs 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Stina
5 years ago

Det går superbra! Jag har själv slutat äta kött och då gjort denna på Hälsans köks vegetariska ”köttfärs” och det blir toppen. :))

Cezette
Cezette
4 years ago

oooh, låter jättegott! ska helt klart testas!! 🙂 blir hälsans här med, älskar att du börjat publicera så mycket veganska recept! underbart när man försöker äta mer veganskt men har kass fantasi!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Cezette
4 years ago

Ja! Jag har snart varit Vegetarian i ett helt år och jag älskar det! Blir mer och mer veganskt också. Det är ju så roligt med nya utmaningar i köket. Gott är det också! Kram 🙂

Maria
4 years ago

Hej! Du har verkligen många härliga och inspirerande recept!
Vet du nåt sätt att göra den här helt vegansk så att den ändå blir härligt krämig? Tänkte på alternativ till creme bonjour, ost pch creme fraiche…. (dottern är ägg och mjölkallergiker då är det lätt att titta på veganska alternativ)….

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
4 years ago

Hej! Jag ska faktiskt göra en vegansk tacogratäng ikväll. Jag har en idé i huvudet, återkommer om det blir bra! Stor kram. <3

Erika
Erika
4 years ago

Tänkte bjuda på denna gratäng imorgon, låter jättegott 🙂 När du skriver en burk creme bonjour, är det en stor eller liten då?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Erika
3 years ago

Jag använde en liten! Kram

Lasse Svensson
Lasse Svensson
3 years ago

En klar höjdare, tog ”hot” sås istället. Fick lov att ta ost med vitlök istället eftersom det var det enda som erbjöds i lactosfritt.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lasse Svensson
3 years ago

Underbart att du fick till det! Tack snälla för att du delar med dig. Kram!

Malin
Malin
3 years ago

Såååå himla god! Ny fredagstradition här hemma, succé tycker hela familjen 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Malin
3 years ago

Vad roligt att höra! 🙂

Nästa inlägg

SYLTRUTOR

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x