Hello godingar!
Jag tänkte bara kika förbi här och dela med mig av ett recept på en ljuvlig maträtt. En av mina favoriter faktiskt. Pasta med Tomatsås. SÅ förbaskat gott! Det är liksom inte mycket som går upp emot en riktigt god tomatsås.
Med lite finriven Parmesanost och basilika på toppen så är denna måltid komplett.
Tomatsås, 4 port:
400 g Krossade tomater – färska eller konserverade
0.5 dl Olivolja
2 Vitlöksklyftor
2 Schalottenlökar
0.5 msk Strösocker
0.5 dl färsk, strimlad basilika (funkar även med 1 msk torkad)
Flingsalt
Svartpeppar
–
Börja med att värma olivoljan i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt hackad schalottenlök och finriven vitlök.
Löken ska ej få färg – endast bli mjuk.
Tillsätt sedan de krossade tomaterna, strösocker, basilika, salt och peppar. Låt puttra på svar värme under lock i 10 minuter. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs. – Om tomatsåsen känns besk så kan du tillsätta lite mer strösocker.
Servera med nykokt pasta och lite finriven parmesanost.
Lycka till! ♥