Chokladbollar, Tårtor

Chokladbollstårta

CHOKLADBOLLSTÅRTA
Jag har toppat denna skönhet med lite av varje av det jag har i skafferiet. Bland detta – Nutella, plopp, dumlesnacks, twix, smörkola, ferrero rocher, marabou mjölkchoklad, snickers, daim och knäckkulor. Och så Chokladbollar också förstås.

CHOKLADBOLLSTÅRTA5

Chokladbollstårta, 12 bitar:


Ingredienser:
300 g smör
2 dl florsocker
1 dl kokt kaffe
1 msk vaniljsocker
200 g smält choklad eller nutella
1.5 dl kakao
1 dl oboýpulver
10-12 dl havregryn
+ kokos, pärlsocker eller strössel
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping

Gör så här:

  1. Börja med att klä en springform (18 cm) med plastfolie.
  2. Vispa rumstempererat smör och florsocker fluffigt. Tillsätt sedan kaffe, vaniljsocker, smält choklad, kakao, oboypulver och lite havregryn i taget. Vispa sedan ihop en smidig och klibbig smet.
  3. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i ca. 20 minuter.
  4. Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla kanten i kokos eller pärlsocker och lägg sedan kakan på ett tårtfat.
    Bred på nutella och toppa med godis.

chokladbollstårta

Lycka till med din Chokladbollstårta. ♥

 

 

Subscribe
Notify of
guest
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
Josefine
5 years ago

Hej. Tänkte bara höra, hur många dagar i förväg tror du man kan göra själva ”botten” ? Dekorationerna tänkte jag göra samma dag 🙂 Med vänlig hälsning, Josefine

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Josefine
5 years ago

Hej! 🙂 Tänk dig att det är som vanliga Chokladbollar. Personligen skulle jag inte ha botten i kylskåpet mer än 1 vecka innan den ska ätas. Men det är ingen fara ifall det skulle bli 2 veckor. Ska du däremot inte ha den förrän om flera veckor så kan du frysa in den, precis som du gör med chokladbollar. 🙂 Kram!

Britt-Mari
Britt-Mari
5 years ago

Hej! I vilken form ska kaffet vara?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Britt-Mari
5 years ago

Kokt kaffe 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
5 years ago

Hej! Jamen absolut! Jag skulle rekommendera smält choklad, Chokladganache eller t ex. kaffe/vatten. Och tänk på att du kanske måste dra ner lite på havregrynen så att det inte blir för torrt. 🙂
Ovanpå skulle nog ganache eller smält choklad ta ut sin rätt! 🙂 Kram. <3

Michaela
Michaela
5 years ago

Hej. Den var underbar 🙂
Men ville bara påpeka att det i receptet inte står att kakaon ska i 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Michaela
5 years ago

Hej! Men tusen tack, ska ändra det på en gång! 🙂 Roligt att du tyckte om den. Ha en fin dag! Stor kram. <3

carro
4 years ago

Men så gott det där såg ut :O dreglar lite här xD

Hanna
4 years ago

Åh hur god låter inte den där då!! Mums. 😀

La
La
4 years ago

Hej står inget om O’boy eller hur mkt de ska vara? Samt att de står kaffe 2 gånger?

Ann
Ann
4 years ago

Hej står inget om O’boy eller hur mkt de ska vara? Samt att de står kaffe 2 gånger?

Therese
Therese
4 years ago

Hej.
Hur mycket oboy är det? Står inte med.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
4 years ago

Hej! 1 dl, jag har ändrat receptet så att det är rätt nu! Tack snälla, kram <3

Ed
Ed
4 years ago

Tror du att det kan vara gott med grädde på?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ed
4 years ago

Det tror jag absolut! Gärna lite friska och syrliga bär också 🙂

Kia
Kia
4 years ago

Hej,

Jag bor i Australien och ar svart att fa tag pa florsocker & vaniljsocker har..

Vad kan jag byta ut dessa tva mot?

Tack,

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kia
4 years ago

Du kan använda strösocker och utesluta vaniljsocker. 🙂 Kram!

Sadie
Sadie
3 years ago

Kan jag köra med kakao istället för oboj?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sadie
3 years ago

Absolut! Men dock kan det bli lite för stark smak av kakao då, så ta den mängd du tror passar. Kram

Juri
Juri
3 years ago

Grym tårta gör de idag tills morsdag imorgon smeten är underbar de står i kylen nu ska rulla den i kokos för att undvika förnyelser sötma 🙂

Mikaela
Mikaela
3 years ago

Kan man ha vatten istället för att kaffe? (::

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mikaela
3 years ago

Det funkar jättebra! 🙂

Emeliaa
Emeliaa
Reply to  Frida Skattberg
2 years ago

Jag byter alltid ut kaffet i mina chokladbollar mot grädde. Så mycket godare!!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emeliaa
2 years ago

Bra tips till den som inte gillar kaffesmaken! Tack <3

Suzan
Suzan
2 years ago

om man endast har en form som är 22 eller 24 cm i diameter hur ska man då dosera dem andra ingredienserna. 🙂

Sandra Adegren
Sandra Adegren
Reply to  Suzan
2 years ago

Det undrar jag me 🙂

Nästa inlägg

NUTELLABROWNIES

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x