Chokladbollar, Tårtor

Chokladbollstårta

CHOKLADBOLLSTÅRTA
Jag har toppat denna skönhet med lite av varje av det jag har i skafferiet. Bland detta – Nutella, plopp, dumlesnacks, twix, smörkola, ferrero rocher, marabou mjölkchoklad, snickers, daim och knäckkulor. Och så Chokladbollar också förstås.

CHOKLADBOLLSTÅRTA5

Chokladbollstårta, 12 bitar:


Ingredienser:
300 g smör
2 dl florsocker
1 dl kokt kaffe
1 msk vaniljsocker
200 g smält choklad eller nutella
1.5 dl kakao
1 dl oboýpulver
10-12 dl havregryn
+ kokos, pärlsocker eller strössel
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping

Gör så här:

  1. Börja med att klä en springform (18 cm) med plastfolie.
  2. Vispa rumstempererat smör och florsocker fluffigt. Tillsätt sedan kaffe, vaniljsocker, smält choklad, kakao, oboypulver och lite havregryn i taget. Vispa sedan ihop en smidig och klibbig smet.
  3. Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i ca. 20 minuter.
  4. Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla kanten i kokos eller pärlsocker och lägg sedan kakan på ett tårtfat.
    Bred på nutella och toppa med godis.

chokladbollstårta

Lycka till med din Chokladbollstårta. ♥

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
Josefine
6 years ago

Hej. Tänkte bara höra, hur många dagar i förväg tror du man kan göra själva ”botten” ? Dekorationerna tänkte jag göra samma dag 🙂 Med vänlig hälsning, Josefine

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Josefine
6 years ago

Hej! 🙂 Tänk dig att det är som vanliga Chokladbollar. Personligen skulle jag inte ha botten i kylskåpet mer än 1 vecka innan den ska ätas. Men det är ingen fara ifall det skulle bli 2 veckor. Ska du däremot inte ha den förrän om flera veckor så kan du frysa in den, precis som du gör med chokladbollar. 🙂 Kram!

Britt-Mari
Britt-Mari
6 years ago

Hej! I vilken form ska kaffet vara?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Britt-Mari
6 years ago

Kokt kaffe 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
6 years ago

Hej! Jamen absolut! Jag skulle rekommendera smält choklad, Chokladganache eller t ex. kaffe/vatten. Och tänk på att du kanske måste dra ner lite på havregrynen så att det inte blir för torrt. 🙂
Ovanpå skulle nog ganache eller smält choklad ta ut sin rätt! 🙂 Kram. <3

Michaela
Michaela
6 years ago

Hej. Den var underbar 🙂
Men ville bara påpeka att det i receptet inte står att kakaon ska i 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Michaela
6 years ago

Hej! Men tusen tack, ska ändra det på en gång! 🙂 Roligt att du tyckte om den. Ha en fin dag! Stor kram. <3

carro
5 years ago

Men så gott det där såg ut :O dreglar lite här xD

Hanna
5 years ago

Åh hur god låter inte den där då!! Mums. 😀

La
La
5 years ago

Hej står inget om O’boy eller hur mkt de ska vara? Samt att de står kaffe 2 gånger?

Ann
Ann
5 years ago

Hej står inget om O’boy eller hur mkt de ska vara? Samt att de står kaffe 2 gånger?

Therese
Therese
5 years ago

Hej.
Hur mycket oboy är det? Står inte med.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therese
5 years ago

Hej! 1 dl, jag har ändrat receptet så att det är rätt nu! Tack snälla, kram <3

Ed
Ed
5 years ago

Tror du att det kan vara gott med grädde på?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ed
5 years ago

Det tror jag absolut! Gärna lite friska och syrliga bär också 🙂

Kia
Kia
5 years ago

Hej,

Jag bor i Australien och ar svart att fa tag pa florsocker & vaniljsocker har..

Vad kan jag byta ut dessa tva mot?

Tack,

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kia
5 years ago

Du kan använda strösocker och utesluta vaniljsocker. 🙂 Kram!

Sadie
Sadie
4 years ago

Kan jag köra med kakao istället för oboj?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sadie
4 years ago

Absolut! Men dock kan det bli lite för stark smak av kakao då, så ta den mängd du tror passar. Kram

Juri
Juri
4 years ago

Grym tårta gör de idag tills morsdag imorgon smeten är underbar de står i kylen nu ska rulla den i kokos för att undvika förnyelser sötma 🙂

Mikaela
Mikaela
4 years ago

Kan man ha vatten istället för att kaffe? (::

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Mikaela
4 years ago

Det funkar jättebra! 🙂

Emeliaa
Emeliaa
Reply to  Frida Skattberg
3 years ago

Jag byter alltid ut kaffet i mina chokladbollar mot grädde. Så mycket godare!!!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Emeliaa
3 years ago

Bra tips till den som inte gillar kaffesmaken! Tack <3

Suzan
Suzan
3 years ago

om man endast har en form som är 22 eller 24 cm i diameter hur ska man då dosera dem andra ingredienserna. 🙂

Sandra Adegren
Sandra Adegren
Reply to  Suzan
3 years ago

Det undrar jag me 🙂

Nästa inlägg

NUTELLABROWNIES

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x