
Chokladbollstårta, 12 bitar:
Ingredienser:
300 g smör
2 dl florsocker
1 dl kokt kaffe
1 msk vaniljsocker
200 g smält choklad eller nutella
1.5 dl kakao
1 dl oboýpulver
10-12 dl havregryn
+ kokos, pärlsocker eller strössel
+ 1 dl Nutella & valfritt godis som topping
Gör så här:
- Börja med att klä en springform (18 cm) med plastfolie.
- Vispa rumstempererat smör och florsocker fluffigt. Tillsätt sedan kaffe, vaniljsocker, smält choklad, kakao, oboypulver och lite havregryn i taget. Vispa sedan ihop en smidig och klibbig smet.
- Tryck ut smeten i formen och ställ in i kylskåpet i ca. 20 minuter.
- Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla kanten i kokos eller pärlsocker och lägg sedan kakan på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med godis.
Lycka till med din Chokladbollstårta. ♥
Hej. Tänkte bara höra, hur många dagar i förväg tror du man kan göra själva “botten” ? Dekorationerna tänkte jag göra samma dag 🙂 Med vänlig hälsning, Josefine
Hej! 🙂 Tänk dig att det är som vanliga Chokladbollar. Personligen skulle jag inte ha botten i kylskåpet mer än 1 vecka innan den ska ätas. Men det är ingen fara ifall det skulle bli 2 veckor. Ska du däremot inte ha den förrän om flera veckor så kan du frysa in den, precis som du gör med chokladbollar. 🙂 Kram!
Hej! I vilken form ska kaffet vara?
Kokt kaffe 🙂
Hej! Jamen absolut! Jag skulle rekommendera smält choklad, Chokladganache eller t ex. kaffe/vatten. Och tänk på att du kanske måste dra ner lite på havregrynen så att det inte blir för torrt. 🙂
Ovanpå skulle nog ganache eller smält choklad ta ut sin rätt! 🙂 Kram. <3
Hej. Den var underbar 🙂
Men ville bara påpeka att det i receptet inte står att kakaon ska i 🙂
Hej! Men tusen tack, ska ändra det på en gång! 🙂 Roligt att du tyckte om den. Ha en fin dag! Stor kram. <3
Men så gott det där såg ut :O dreglar lite här xD
Åh hur god låter inte den där då!! Mums. 😀
Hej står inget om O’boy eller hur mkt de ska vara? Samt att de står kaffe 2 gånger?
Hej står inget om O’boy eller hur mkt de ska vara? Samt att de står kaffe 2 gånger?
Hej.
Hur mycket oboy är det? Står inte med.
Hej! 1 dl, jag har ändrat receptet så att det är rätt nu! Tack snälla, kram <3
Tror du att det kan vara gott med grädde på?
Det tror jag absolut! Gärna lite friska och syrliga bär också 🙂
Hej,
Jag bor i Australien och ar svart att fa tag pa florsocker & vaniljsocker har..
Vad kan jag byta ut dessa tva mot?
Tack,
Du kan använda strösocker och utesluta vaniljsocker. 🙂 Kram!
Kan jag köra med kakao istället för oboj?
Absolut! Men dock kan det bli lite för stark smak av kakao då, så ta den mängd du tror passar. Kram
Grym tårta gör de idag tills morsdag imorgon smeten är underbar de står i kylen nu ska rulla den i kokos för att undvika förnyelser sötma 🙂
Kan man ha vatten istället för att kaffe? (::
Det funkar jättebra! 🙂
Jag byter alltid ut kaffet i mina chokladbollar mot grädde. Så mycket godare!!!!
Bra tips till den som inte gillar kaffesmaken! Tack <3
om man endast har en form som är 22 eller 24 cm i diameter hur ska man då dosera dem andra ingredienserna. 🙂
Det undrar jag me 🙂