God kväll finisar! Jag vill bara kika in och önska er en fin lillördagskväll. Gör ni någonting speciellt ikväll? :))
Jag bakar, lagar mat, städar, rensar och packar. Äntligen har jag fått tummen ur och rensar i köket och skafferiet. SÅ mycket som jag inte använder? Nu ska det ut! Ut med det gamla och in med det nya. Och mellan varven så ligger jag på golvet med hundarna och pussas.
Håller på med maten nu, ikväll blir det rotsaker i ugn med en hel Chili- och Citronkyckling. Till det serverar jag en Feta- och Ricottakräm med vitlök och färska örter. SÅ gott! En favvo. Ska låta maten stå i ugnen medan jag åker iväg och hämtar sambon på jobbet så är den klar när vi kommer hem igen.
Jag har även hunnit med att lyxa till mitt recept på Dumlesnittar en aning. Dessa har jag nu fryst ner och ska ta med till Pappa. Imorgon åker vi – jag, Robert & hundarna. Färjan går 18.00. Som jag längtar! Saknar pappa världsmycket. Det var en månad sedan jag såg honom sist. För er som inte vet det så är pappa min bästis-bästis. Sedan dag 1. Vi har ett band som ingen kan bryta. Åh. ♥
Ja. Men egentligen ville jag bara önska er en fin kväll som sagt. Och tacka er för att ni finns! Och för att ni blivit mycket bättre på att kommentera!! Wihooo. Heja er! Jag svarar på alla kommentarer! PUSS på er. ♥
Hej fina Alva! Åh, alltså vi åt upp det innan jag hann fota.. När sambon är hemma funkar det liksom inte att fota maten, haha. Men i alla fall. På plåten hade jag Potatis, Sötpotatis, Polkabetor, Vårlök, Paprika, Körsbärstomater, Morötter & Zucchini. På med Olivolja, svartpeppar och rikligt med flingsalt. In mitt i ugnen på 200°C i minst 1 h. Känn efter så att de är mjuka och fina innan du tar ut dem. 🙂
Kycklingen var en hel, färsk Kyckling. I den stoppade jag 1 hel, hackad Chili, ett par Timjankvistar och en halv citron som jag delat i fyra delar. Jag penslade kycklingen med 0.5 dl Soya som jag rört ihop med Svartpeppar, Salt och en smulad Buljongtärning (kyckling/höns). In med kycklingen mitt i ugnen på 200°C i minst 1 h. Man brukar räkna 1 h/kg. Så räka därefter och kolla noggrant så att kycklingen är klar när du tar ut den. Jag gjorde så att jag hade kycklingen inne i 30 minuter, sedan flyttade jag ner den längst ned i ugnen för att sätta in rotsakerna över i 1.5 h. Till detta gjorde jag en Feta/Ricotta-sås. Mosa 150g Fetaost i en skål. Rör ner 100-150 g Ricotta. Riv ner en halv klyfta vitlök och smaka av med Salt & Vitpeppar. Jag klippte även ner lite färsk Gräslök, så det är ett tips om du har det hemma. :))
Nu tror jag att jag fick med allt! Tack för din kommentar. Ha en toppenfin dag. Kram <3