TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Stort GRATTIS till Cornelia J. Du har vunnit 100 stora, saftiga bullar. Du har fått mail från mig.. :))
Och till alla er som inte vann – TACK för ert deltagande.
Och här hittar ni mitt bästa recept på Saftiga bullar.
Så nu kör vi en BULLTÄVLING! I vinsten ligger en stor låda med 100 stora, nygräddade bullar av valfri smak – Kanel, Vanilj, Citrus, Nutella eller Kardemumma.
För att deltaga så svarar du på denna fråga i kommentarsfältet nedan:
– Vad är din hemlighet för att få saftiga bullar?
Tävlingen avslutas på söndag 10/4-16 kl 23.59.
Vinnaren presenteras på måndag.
Samma dag som vinnaren kontaktar mig bakar jag bullarna och skickar iväg.
LYCKA TILL! ♥
Åååå, grejen är ju att jag inte riktigt kommit på än hur jag ska få dom så där underbart saftiga! Lärde mig dock av dig att inte smälta smöret, det gjorde ju helt klart skillnad! 🙂 men jag fortsätter att försöka! Vill ju bli en riktig bull-mamma i framtiden 🙂 kram!
Rumsvarmt smör och större bullar längre tid i ugnen på en något lägre temperatur. Blanda smör vaNils och socker INNAN man brer på…blir såååå bra
Låter degen jäsa länge. Sedan kavlar jag ut den stort. Vispar smör, socker och smaksättningen till en remons. I med extra allt. Brer ett lager över hela. Bullarna blir både stora och så saftiga!
Att inte grädda dom för länge, samt inte för mycket mjöl i degen. Högre värme, eller 225 grader iallafall, och inte för länge. Dessutom inte göra dom för små!
Lite mindre mjöl än receptet anger å ibalnd lite oljan botten på bunken under jäsning! Men ett extra tips som garanterar saftiga bullar märkte jag när jag skulle baka bullar som även vår som med mjölkallergiker kunde äta – HAVREMJÖLK DE E BRA GREJER!!!
Kalljästa, rikligt med smör och ett ägg i degen brukar ge mej helt underbar bullar som håller sig saftiga i flera dagar 🙂
Bakar bullar alldeles för sällan men när jag väl gör det så är väl den lilla “hemligheten” jag har att ha i lite mindre mjöl och mycket fyllning. Sedan så när jag kavlar ut degen och märker att den drar sig tillbaka så låter jag den även ligga i ungefär 5 minuter, vilket gör den mycket lättare att kavla ut och tycker att bullarna blir mycket saftigare då när degen inte är så tjock 😀
Hemligheter är att baka med extra mycket kärlek, men rejäl knådning och mycket fyllning kan också hjälpa till ❤️
Skulle bjuda mina kollegor på bullar om jag vann 😀 Bästa tipset på att få bullarna saftiga och goda är med mjukt smör i degen samt mycket smör på degen innan man rullar ihop. När man tycker att man haft på tillräckligt med smör så ska man ta lite till, samt mycket socker och kanel 🙂
Hemlighet i saftiga bullar jag har extra påfyllning och tiden i ugnen är viktigt mmmm jag älskar bullar
Rumsvarmt smör, kesella, 1 ägg i degen, kärlek i knådningen och inga formar. Musik och stämning i köket gör det sista innan en Swedish lagom gräddning <3. Fungerar även om jag bakar till de som net tål gluten 🙂
Min hemlighet är att använda rätt råvaror och sedan använda sig utav äppelmos (helst hemmagjord) mellan bullarna tillsammans med resten av fyllningen.
Rumsvarmt smör och kesella i degen. En hemlighet jag jag nästan skäms över att berätta är att jag skär tunna skivor smör som jag lägger på bullarna innan de går in i ugnen! Blir såå gott och så smörigt! Om man ändå ska vara onyttig är det ju lika bra att gå all in!
Kall degvätska, rumsvarmt smör, glutentest!
Alltid extra smör, oavsett vad receptet säger! Och baka in det rumsvarmt, inte smält.
Så här alltid min mamma, och hennes mamma, gjort i alla år, och det finns inget godare!
Att ställa bullformarna i en muffinsplåt.
Då blir de höga och fina och fyllningen stannar i bullen.
Ibland häller jag en liten skvätt grädde över bullarna efter halva tiden i ugnen. Inte så nyttigt men blir syndigt gott.
Hej Frida!
Mitt absolut bästa tips för att få saftiga bullar är att använda mycket smör, och allra helst ska man ha mycket smör i fyllningen! Så för att få de bästa och saftigaste bullarna – använd mycket smör i fyllningen.
Ha en bra dag!!
Kram Nora
Jag har tre superduper insidertips för saftiga bullar:
1. Man ber jättesnällt om inte Frida kan baka dem.
2. Går inte punkt nummer 1 hem så är man noga med ugnen. Precis när man tänker “De behöver en halv minut till”, precis då ska man ta ut dem.
3. Sist men inte minst så tar man en halv tesked vetemjöl i fyllningen. Det ger en lite, lite fastare konsistens vilket gör att fyllningen inte rinner ut. Voilà; en saftigare bulle!
Snåla inte på kvaliten på produkterna ett riktigt bra mjöl, ekologiska ägg och äkta smör tex.
Väg ingredienserna och låt baket jäsa länge sist nen inte mibst baka med kärlek och ga kul
Smör & riven mandelmassa. Mums!!
Jag har inget tips för jag lyckas ALDRIG med mina bullar och har tyvärr tappat lusten att baka dem 🙁 så tänker ta del i alla tips här och önskar verkligen att jag får smaka dina saftiga bullar trots allt! 🙂
För de första använd rumstempererat riktigt smör! Något som jag märkt är även att bullarna blir så mycket saftigare och då godare om man gör en fördeg!
En burk med kesella och en dos med extra mycket kärlek ❤
Mina Bullar brukar inte bli så fantastiskt goda men brukar känna skillnad på smaken med extra smör o kesella i degen. Skulle vara gott o smaka på Fridas bullar.
Vara väldigt noggrann med att mäta upp mjölet! Och använda rumstempererat smör, inte smält!
använda rumstempererat smör istället för att smälta, jäsa i 2 omgångar . fyllningen lägger jag på som jag vill ha inget jag rör ihop innan. Så blir de stora & saftiga, tycker jag i alla fall 😛 har aldrig haft några klagomål 😀
Svar: Mycket smör.
Rumstempererat äkta smör i både deg och fyllning. Brukar ha lite mjöl och skorpmjöl i fyllningen för att den ska stanna kvar i bullarna bättre.
Rumsvarmt smör, snålt med mjöl. 25 g jäst, kalljäsa över natten. Baka ut på morgonen, jäs, grädda, njut!
Ååh finns många knep för att få dom saftigaste bullarna.. Men mitt favoritknep är att göra ett sockerlager av vatten & socker! Som man penslar på när bullarna precis kommit ur ugnen! 😉
Extra smör och sen extra mkt fyllning i dem. Gärna variera fyllningen i olika smaker.
Jag smälter 400g smör och tillsätter 5dl mjölk. Sparsamt med mjöl, ett par tsk bakpulver i degen. Rikligt med smör i fyllningen. Grädda inte för länge.
Min hemlis är att låta degen jäsa över natten i kylskåpet. Då blir bullarna såå luftiga och härliga. Tar ju definitivt längre tid men det är värt varenda minuts väntan. (ps. en extra hemlis är att ha i live rivet äpple i fyllningen. det gör att de luftiga bullarna blir supersaftiga!)
Min hemlighet är att jag har jag extra mycket fyllning i de och sedan penslar jag på ett sockerlag när de precis kommer ut ur ugnen för att behålla fukten. 🙂
Äkta smör i både degen och fyllningen, rikligt med fyllning, varsamt med mjölet till en början, sedan grädda den varsamt och sedan pensla med sockerlag
Rumstempererat smör i degen, och genom att jäsa och grädda dem i muffinsplåten.
Det jag gör för att få bullarna saftiga är att använda riktigt smör och kesella, vara försiktig med mjölet och så har jag mycket fyllning.
Mitt bästa tips är mycket SMÖR av bra kvalitet! Och så massa bakarkärlek och en bra jäsning! 🙂 <3
Att låta bakningen ta tid! (dvs mitt tips till alla småbarnsföräldrar: ordna barnvakt!)
Som nybliven tvåbarnsmamma hade det varit GULD att vinna 100 bullar, vore perfekt att bjuda alla besökande spädbarnssniffare på!
Idag stressade jag igenom en bakning av dina kanelbullssnittar (supergoda!), vilket resulterade i brända fingrar och stressade förmaningar från mig till sonen (“skynda nu, innan lillasyster vaknar!!”)
Om man absolut vill vara säker på saftiga bullar så trippla mängden smör. PS berätta inte det för de som äter bullarna sedan DS
Saftigast bullar får man om man använder havremjölk och är försiktig med mjölet. Lite knepigare att baka ut en “kladdig” deg men väl värt mödan!
1, mkt lite jäst och istället lååååång jäsningstid, minst över natten. 2, kall mjölk. 3, aldrig smälta smöret! 3, baka ut tätt tätt, gärna i form. 4, härlig fyllning med mkt smör och lite salt. Går inte att misslyckas!:)
1, pyttelite jäst, bara något gram. Jäs ist läääänge, minst över natten. 2, kall mjölk. 3, smält aldrig smöret! På så sätt mindre mjöl:) 4, baka ut tätt tätt, gärna i form. 5, härlig fyllning med mkt smör:)
Hemligheten är att inte grädda Bullarna för länge, att ha rumstempererat smör i degen och mycket fyllning, bullarna blir smakrika och luftiga. Tack för en riktigt bra blogg.
Hej!
När jag skulle lära mig att baka bullar så fick jag råd av min syster:
Använd alltid riktigt smör och ha inte så mycket mjöl utan låt degen vara lite kladdig.
Så när jag bakar bullar gör jag precis detta.
Ha en fin helg!
Mitt bäst tips för att få saftiga kanelbullar är att göra fyllningen som vanligt, med rumstempererat smör, kanel, lite kardemumma och socker. Men sedan smälter man smör och häller ovanpå fyllning, då får man den extra saftigheten. Kanske inte det nyttigaste men det blir gott iallafall!
Jag testade göra vaniljbullar enligt tidningen “hembakat”s recept och i det receptet stod det att bullarna skulle jäsa ihop med varandra och sedan gräddas tillsammans. Om du föreställer dig en butterkaka så är det lite i den stilen. Vaniljbullar ihopjästa till en rektangel = supersaftiga. De godaste bullarna jag någonsin ätit!
Jag brukar ha hälften mjölk och hälften grädde i degen och sen mycket fyllning 🙂
Massa fyllning och kärlek såklart! 🙂
smör!!! mycket mycket smör! Helst inte baksmör utan vanligt margarin. Slurp.