TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!
Stort GRATTIS till Cornelia J. Du har vunnit 100 stora, saftiga bullar. Du har fått mail från mig.. :))
Och till alla er som inte vann – TACK för ert deltagande.
Och här hittar ni mitt bästa recept på Saftiga bullar.
Så nu kör vi en BULLTÄVLING! I vinsten ligger en stor låda med 100 stora, nygräddade bullar av valfri smak – Kanel, Vanilj, Citrus, Nutella eller Kardemumma.
För att deltaga så svarar du på denna fråga i kommentarsfältet nedan:
– Vad är din hemlighet för att få saftiga bullar?
Tävlingen avslutas på söndag 10/4-16 kl 23.59.
Vinnaren presenteras på måndag.
Samma dag som vinnaren kontaktar mig bakar jag bullarna och skickar iväg.
LYCKA TILL! ♥
Åh, bästa tävlingen ju!
Mitt bästa tips för saftiga bullar är att inte ha i för mycket mjöl i degen:)
Mycket vanlij och mycket kanel 🙂
Min hemlighet för saftiga bullar är att inte har för mycket mjöl och mycket smör, vaniljsocker och kanel!
Bästa tipset för saftiga bullar är helt klart en aning mindre mjöl och extra fyllning 😀 en fyllning med mycket smär – äkta såklart, socker, vaniljsocker och kanel! efter – jag är i himlen!
Socker, kabel, kardemumma o smör.
Hemligheten bakom riktigt goda och saftiga bullar är, förutom att de skall hanteras med kärlek, att ha rumsvarmt smör samt att låta de jäsa länge!!
För att få saftiga bullar brukar jag till fyllningen göra smöret mjukt och varmt istället för att bara bre det på degen. Jag blandar ihop en smörblandning med smör och kryddorna en önskar vilket alltid gör bullarna mycket saftigare och fylligare. Blandningen blir mycket mer “jämn” och smakrik!
Mitt tips för saftiga bullar är rumstempererat smör mer mycket vanlij, men även att minska litee på mjölet. Muns finns inget bättre
Min hemlighet för att få saftiga bullar är att inte använda för mycket mjöl i degen och att dubbla fyllningen. =)
Mitt lilla knep för att få bullar saftiga är att skaka mjölpåsen innan jag måttar upp då tycker jag att jag får den luftigare och mer “rätt mängd” än när den ligger packad i påsen. Sen brukar jag ta en halv deciliter i taget i stället för en hel då blir den inte heller lika kompakt och “för mycket”.
För att få extra saftiga kanelbullar brukar jag droppa några droppar citronsaft innan jag ställer degen för jäsning. Detta gör att bullarna blir syrligare och saftigare. Såklart serverar jag även bullarna till ett glas saft för att maxa känslan.
Kram
Bästa tipsen: lite jäst+jäsa länge (helst i kylskåp över natten), fet mjölk och riktigt smör i degen, och att blanda ihop fyllningen innan man brer på den 🙂 och sista att pensla med sockerlag eller sirapsvatten direkt när bullarna kommer ut ur ugnen!
Jag låter alltid bullarna jäsa i pappersformar för då flyter inte allt gott ut (som extra smör och vanilj), utan stannar i formen och göttar till sig!
Mycket bra 🙂 100 bullar hade passat bra till fredagsfikat, min tur på jobbet, 55 anställda….
Jag bakar bullarna tillsammans med någon jag tycker mycket om. Då blir det roligare att knåda degen länge vilket ger saftigare bullar. Jag byter också ut en del av sockret mot sirap, ett supertips!
baka och lägg bullarna i muffinsformar, då flyter inte allt gött ut utan stannar i formen och göttar till sig.
Lägg i lite extra smör och fyllning xå, så blir det kanon gott!
Vilken drömtävling, perfekt för alla oss bullmonster!
För att få mina bullar extra saftiga brukar jag vara snål med mjölet! Detta gör att de inte blir hårda som sten – vilket är en mardröm!
Ha det bäst!
Röd mjölk, äkta smör och en blandning av vaniljsocker och kardemumma. Sen låter man barnen hjälpa till för då blir det extra kladdigt och saftigt 😉 baka med kärlek så blir det gott!
UNDERBAR tävling!!! På vilken annan blogg har man chansen att vinna nygräddade bullar?! Love it.
I mina bästa bulldegar brukar jag använda sirap istället för socker, samt väger jag mjölet så det inte blir för mycket. Äkta smör tycker jag är viktigt för saftigheten och i fyllningen ska man icke snåla med detta. Även att temperera degvätskan så den är exakt 37 grader, allt för bästa jäseffekt till riktigt saftiga, bulliga bullar :). Kram!
Min hemlighet för riktigt saftiga bullar är dels att ha kesella i degen istället för en del av mjölken. Sen att använda lite mindre mjöl än vad receptet säger. Det ju inte helt fel att ha lite extra smör, socker och kanel fyllning i bullarna heller!
Mitt bästa tips är att ha i lite finrivet äpple i fyllningen. Smaken tar inte över men ger otroligt goda & saftiga bullar!
Mitt bästa tips är en fuktig bakduk som man lägger över degen när den jäser, även sedan när bullarna jäser andra gången som utbakade så använder jag även där en fuktig bakduk över vid jäsningen! Det här förhindrar att de blir torra och bidrar till att bullarna lättare reser sig och blir saftiga i ugnen 🙂
Jag använder lite extra smör i mina 🙂 Det tycker jag ger dom det där “OUMF!” som de behöver för att inte bli som tegelstenar hehe. Men samtidigt är jag ännu nybörjare men jag lär mig mer för varje gång och målet är att lyckas göra bullar som min mamma brukade göra, Mega stora bullar större än min näve som va så saftiga och fluffiga att man kunde äta flera påsar som va populärt bland alla ungar på gården. En dag så ska jag lyckas så bra jag med 🙂
Jag tar fyllningen gånger två för att få saftiga och smöriga bullar!
Tillsätter honung till jästen sen bakar jag in extra smör i degen☕
Brukar ha lite kessela och extra smör och lite kletigare deg
Alltså, jag är sämst i världen på att baka! Så därför skulle dina bullar sitta fint 😉
Men som svar på frågan; att inte grädda dem föelänge! Har förätit mig på mormors övergräddade bullar som barn 🙁
Vilken härlig tävling! Jag brukar använda rumstempererat smör i degen, tillsätta saltet på slutet av knådning och använda mjöl med extra mycket protein i. Jag bakar ut dem på stenbänkskiva, då brukar det gå åt mindre mjöl.
Alltid extra smör , kalljäsa och mycket fyllning är min hemlighet.
Själv är jag inget bullproffs kan jag erkänna, men alltid extra fyllning och låta de jäsa länge! 🙂
Älskar tävlingar där man vinner bullar och sötsaker haha 😉
Hej! Bullar är det mesta jag vet men är inget proffs vakar mest med mormor elr mamma vilket ger perfekta bullar haha, men inte så mycket mjöl och ugnen är väldigt viktig, värmen + tid :)! Även degen då man inte får ha i får mkt mjöl! Det bästa kan man ändra på för att få saftiga bullar!
SMÖR. Behöver inte vara mycket svårare än så 🙂 Och massa kärlek såklart, men det är ju nästan samma sak 😉 Kram!!
Det jag gör för att få bullarna sådär härligt saftiga är att använda kall degvätska! Inte iskall då, men i alla fall inte varm. Smör och vätska får ha rumstemperatur och lite längre jäsningstid. Då blir dom såå goda!
Åh vad jag skulle vilja vinna bullarna ! Jag är reumatiker nu för tiden och mina händer orkar inte göra deg och kavla degen ! Men för många år sen bakade jag bullar var 14 dag för då hade vi bondgård och bullar ingick i kaffestunden då ! Hur jag fick dom saftiga ??? Komjölk från ladugården och mycket SMÖR !! Kram från Ann Kristin
Smör, smör och smör. Och kardemumma som har jag stöter i min nya mortel. Sa jag smör?
“Ett par nygräddade bullar tillsammans med ett kallt glas mjölk slår NÄSTAN jordgubbar och glass på sommaren.”
Att komma hem från skolan och inte ha några läxor är den bästa dagen på hela veckan. Då ställer jag mig och gör en satts bullar tills mamma kommer hem från jobbet då hon blir tårögd för de är så smaskiga och förtjusant goda.
För att göra ett par saftiga bullar (enligt mig) så brukar jag använda både mjölk, vatten och vassle från våra kor på gården. Jag knådar inte heller degen för mycket så luften “åker” ur degen. Och att låta dem jäsa ett bra tag är också ett bra tips enligt mig som är smålänning =) //Annie
Jag brukar ha rumstempererat smör i degen istället för smält, och låta jäsa längre blir väldigt saftiga bullar då.
Hej!
Jag älskar att baka men har än så länge inte vågat mig på att baka bullar. Hihi, hoppas jag kan vara med och tävla ändå! Du är en stor inspiration ☺️
Kram
Wow vilken vinst!! Mitt tips för saftiga bullar är att blanda kanel, socker och smör till en “kräm” istället för att bara bre på smör först och strö på socker och kanel efteråt. Vill vinna nutellabullar! 🙂 kram
Jag låter bulldegen jäsa läääänge. Har flera steg. Först jäser degen i en bunke i ca 1.5 h sedan, när jag bakat bullarna låter jag dem jäsa under bakduk ytterligare en h sedan skjuts in i ugnen.
För att få saftiga bullar använder jag mycket smör, det gör så att dem blir saftiga. Använder också mycket kanel och socker det gör så att dem blir saftigare och godare, det skulle verkligen vara så roligt att vinna denna tävlingen!! 🙂 <3
Osmält smör!! Absolut inget margarin och absolut inte smält! Sedan ska degen knådas länge, gärna minst en kvart i köksmaskin!
Hade gärna överraskat min man Olle, aka Bull-Olle med vinsten! Kanske skulle han ta med lådan till jobbet, om han inte äter upp alla själv! 😀
Mycket fyllning och vetemjöl special är ett måste för goda bullar 🙂
Mina bästa tips som jag alltid, eller nästan alltid, använder mig av är att baka med fördeg, och även att pensla bullarna efter att de kommit ut ur ugnen med sockerlag! Så himla gott, blir lika bra varje gång!
Fördeg, knåda ordentligt och riktigt smör (rumstemperatur och delat i fler lite mindre kuber) och sist men inte minst rikligt med fyllning!
Jag använder mig av äkta smör, mycket sådant och inte för mycket mjöl i degen. Sen får den jäsa läänge och när jag kavlat ut degen så brer jag på ordentligt lager med smör och därefter kanel och socker/vaniljsocker eller vad nu bullen ska fyllas med. Mums! 🙂 jag önskar mig nutellabullar, det är lätt favoriten och nutella är ju så ljuvligt gott!! 😀
Jag brukar alltid använda rumsvarmt smör och knåda degen riktigt länge!
Min hemlighet är ett bra recept och låta dom jäsa länge. Jag brukar ställa bunken på spisen och så har jag startat ungen så att det blir lite varmt och då jäser degen lite extra tycker jag. Och då lite det riktigt saftiga och goda bullar.
Så lite mjöl som möjligt och så mycket fyllning som möjligt 😀
Jag brukar använda lite mindre mjöl samt rikligt med smör i mina bulldegar. Sen föredrar jag också mycket fyllning i dem! Allt detta upplever jag hjälper mot annars ganska torra bullar!
Rumsvarmt smör, mycket fett i degvätskan, dvs står det vatten tar jag mjölk, penslar med sirapsvatten direkt efter ~