Blandat

Bageri på Gotland

Hej på er! :))

 

Åh, min faster skickade massa bilder till mig här om dagen. Bilder från bageriet. Det är så himla roligt att kolla på bilderna, det är så fint. Dock är det otroligt svårt att föreställa sig att jag faktiskt kommer att spendera min sommar där? Och kanske flera somrar i flera år framöver? Så overkligt. Det är verkligen en dröm. En dröm som kommer att kräva extremt hårt jobb. Hur det än är så är det ju inte alls samma sak som att stå hemma i köket och baka i syfte till bloggen. Detta är så mycket större på alla plan. Jag ska köra större degar, kaksmeter, rulla hundratals med chokladbollar osv. Inte bara en liten sats på 20 chokladbollar.. Snarare 200 st. Om inte fler. Ja, det är mycket som ska stämma. Jag planerar för fullt hela dagarna! Som tur är så är bageriet- och caféet fullt utrustat med ALLT. Det har varit stängt i strax över ett år men ska nu alltså öppnas igen.

 

IMG_3079Här är en bild inifrån bageriet. Här kommer det att bakas många goda bullar och smarriga kakor. För att inte tala om alla tårtor, bröd, mousser och annat smarrigt. Det är ett stort bageri med en lite mindre Cafédel. Dock är det ett sommarcafé som har öppet april-september. Så då får man sitta ute på bakgården som verkar vara betydligt större.

 

IMG_3147Det syns att ingen brytt sig om denna bakgård på ett tag. Men jag ser stor potential här! Här ska det bli Jordgubbsland och någon Hallonbuske. Kanske även vinbärsbuskar och någon rosbuske. Charmiga utemöbler ska ställas ut och blommor ska planteras. Ja, detta kommer att bli toppen! Man ska liksom inte vilja gå därifrån. I det gröna huset är det en Glassbar. Även den fullt utrustad med maskiner och frysdiskar. Ska försöka få igång den också så att det kan serveras Glass i stora lass i sommar. På sommaren ska glass finnas. Punkt! Jag har tyvärr inga bilder inifrån Glassbaren, men det kommer jag att fixa i nästa vecka när jag är där nere. Ska bli så roligt att se allt detta ”live”. :))

 

IMG_3080En till bild inifrån Bageriet. Även här finns det en del småfix som behöver göras innan jag sätter igång och bakar. Ett sådant där stort bakbord skulle man ha hemma i köket.. Drömmen!

 

Och vet ni vad det bästa är? Att det är boende på ovanvåningen. En lägenhet ovanför bageriet. Den lägenheten väntar på mig sade min faster. Tänk så smidigt. Behöver inte gå jättelångt för att komma till jobbet. Och jag behöver sällan baka hemma i ett trångt kök. Jamen ja. Jag längtar som tusan!

 

Ni kommer givetvis att få hänga med mig på denna resa. Genom allt. Det ska verkligen visas alla sidor av hur det är att driva bageri. Gott som ont.
Vi börjar med att göra om en aning. Måla någon vägg och byta lite möbler och porslin. Kommer försöka vara så flitig jag kan med min kamera så att jag kan blogga om ”renoveringen” också! Och jag vet att ni är många som frågar mer exakt info om bageriet. Och tro mig, det kommer. Dock håller jag lite på det ett tag till.. :))

 

Hoppas att ni gillar att hänga med på detta?

 

Nu ska jag hjälpa pappa med att packa ner det sista innan flyttbilen kommer och hämtar alla möbler imorgon. Ha en finfin fredag! ♥

 

Kram,
Frida

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna
Johanna
8 years ago

Så otroligt häftigt att du vågar göra detta! Det blir nog toppenbra det här! 🙂 önskar att jag bodde nära så att jag kunde komma och hälsa på i sommar! 🙂

Johanna
Johanna
8 years ago

Så mysigt! Jag och min syster ska nog ta en cykelsemester på Gotland, då ska vi definitivt kika in på ditt café. 🙂 Det är jätteroligt att det går så bra för dig! Verkligen välförtjänt. 🙂 Kram

Marie-Louise
Marie-Louise
8 years ago

Önskar dej all lycka, du är så duktig ❤️

Lotta
Lotta
8 years ago

Så härligt! Lycka till! Det går säkert jättebra!
Har aldrig varit på Gotland, men det verkar så fint!

Jeanett
Jeanett
8 years ago

Lycka till! Berätta gärna var bageriet är så man kan komma och handla.

Petra
8 years ago

Åh vad spännande detta är! Ska bli så kul att följa din resa! Och på Gotland liksom! Jag älskar verkligen Gotland! Skulle lätt kunna vara bofast där iallafall 6 månader om året! Lita på att jag kommer att besöka ditt kafé framöver ☺ Tycker du verkar så himla rar, med hjärtat på rätt plats och dina bakverk vill man ju mer än gärna mumsa på!

Kram på dig!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Petra
8 years ago

Åh, vilken fin kommentar! Tusen tack kära du. Vad glad jag blir! 🙂
Du är hjärtligt välkommen när du besöker Ön! Stor kram, ha en fin dag. <3

Helena Larsson
Helena Larsson
7 years ago

Hej, Frida. Hur har det gått med bageriet? Flyttade till ön i april. Skulle gärna besöka bageriet. Vars ligger det? Mvh Helena Larsson

Nästa inlägg

Äppelkaka med Kardemumma

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x