Bullar och sötebröd, Julbak

Saffransbullar med Apelsin & Vanilj

Hej raringar!
Imorgon är det första advent. Åh så mysigt!
Tänk att tiden går så himla fort. Jag förstår inte vart detta år tagit vägen?
Kändes som att det var igår som vi firade Julafton.
Jag ser fram emot morgondagen. Har förberett 3 kilo pepparkaksdeg inför pepparkaksbak imorgon.
Har även bakat massa saffransbullar och hur mycket julgodis som helst.
Jag ska ta med mig sambon ut på stan imorgon.
Vi tar med oss allt fikabröd (pappa, du kan vara lugn! Du får lite du också! ;-)) och delar ut till den som förmodligen inte fått något adventsfika annars.
Varför ska vi ha hela frysen full när det finns människor som inget har?
Hoppas på att kunna glädja några fina människor i alla fall.. ♥

IMG_9571Bland annat tar vi med oss dessa fantastiska Saffransbullar!
De är fyllda med en smörblandning som jag smaksatt med Apelsin & Vanilj.
Jamen ni hör ju! LJUVLIGT!

IMG_9563Av alla bullar är nog saffransbullar ändå min favorit.
När det blir en riktigt bra smak på vetebrödet.
Egentligen är det ganska tråkigt med vanliga kanelbullar, inte sant?
Saffransbullar for president… 😉

Saffransbullar med Apelsin & Vanilj, 30 st:
1 sats Bulldeg
1.5 g Saffran som moralas med 1 tsk Strösocker

Remons:
200 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 Apelsin, rivet skal
1 tsk Vaniljpulver

Sockerlag:
1.5 dl Vatten
1.5 dl Strösocker

Gör så här:
Tillsätt saffranet i mjölken när du arbetar ihop degen enligt anvisningarna.
Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1.5 – 2 h.

Rör ihop alla ingredienser till remonsen till en slät massa.
Ställ åt sidan.

Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölad arbetsbänk.
Dela degen i två lika stora delar.
Kavla ut första degen till en stor rektangel och bred sedan på hälften av remonsen.
Vik degen på mitten.
Skär ut 2 cm- remsor av hela degen och snurra ihop dem till snurror.
Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk.
Gör samma med nästa deg.

Låt jäsa i 1 h.
Sätt under tiden ugnen på 225°C.
När bullarna jäst färdigt gräddar du dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Koka under tiden upp strösocker och vatten tills allt socker smält. Pensla sedan sockerlagen på bullarna direkt när de kommit ut ur ugnen.
Strössla över pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.

IMG_9579

LYCKA TILL! ♥

Tips på andra bullar:
Saftiga Saffransbullar med Vanilj
Saftiga Kanel- och Vaniljsnurror
Kardemummabullar med Surdeg
Mandel- och Kanelbullar
Nutellabullar
Vanilj- och Citronknutar

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofie
Sofie
8 years ago

Åhh vad fint av er!
Hoppas ni får en fin första advent 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sofie
8 years ago

Tack! Detsamma fina du! Kram <3

ISA
ISA
8 years ago

åh så gott! ser fram emot alla kommande lussebullar jag ska äta, hehe <3

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  ISA
8 years ago

Jamen visst är det GOTT!! 🙂

Stina
Stina
6 years ago

Vilken bulldeg är det du menar? 🙂

Nästa inlägg

Rischoklad

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x