Hej raringar!
Imorgon är det första advent. Åh så mysigt!
Tänk att tiden går så himla fort. Jag förstår inte vart detta år tagit vägen?
Kändes som att det var igår som vi firade Julafton.
Jag ser fram emot morgondagen. Har förberett 3 kilo pepparkaksdeg inför pepparkaksbak imorgon.
Har även bakat massa saffransbullar och hur mycket julgodis som helst.
Jag ska ta med mig sambon ut på stan imorgon.
Vi tar med oss allt fikabröd (pappa, du kan vara lugn! Du får lite du också! ;-)) och delar ut till den som förmodligen inte fått något adventsfika annars.
Varför ska vi ha hela frysen full när det finns människor som inget har?
Hoppas på att kunna glädja några fina människor i alla fall.. ♥
Bland annat tar vi med oss dessa fantastiska Saffransbullar!
De är fyllda med en smörblandning som jag smaksatt med Apelsin & Vanilj.
Jamen ni hör ju! LJUVLIGT!
Av alla bullar är nog saffransbullar ändå min favorit.
När det blir en riktigt bra smak på vetebrödet.
Egentligen är det ganska tråkigt med vanliga kanelbullar, inte sant?
Saffransbullar for president… 😉
Saffransbullar med Apelsin & Vanilj, 30 st:
1 sats Bulldeg
1.5 g Saffran som moralas med 1 tsk Strösocker
Remons:
200 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 Apelsin, rivet skal
1 tsk Vaniljpulver
Sockerlag:
1.5 dl Vatten
1.5 dl Strösocker
Gör så här:
Tillsätt saffranet i mjölken när du arbetar ihop degen enligt anvisningarna.
Täck över bunken med plastfolie och låt degen jäsa i 1.5 – 2 h.
–
Rör ihop alla ingredienser till remonsen till en slät massa.
Ställ åt sidan.
–
Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölad arbetsbänk.
Dela degen i två lika stora delar.
Kavla ut första degen till en stor rektangel och bred sedan på hälften av remonsen.
Vik degen på mitten.
Skär ut 2 cm- remsor av hela degen och snurra ihop dem till snurror.
Lägg på bakpapperklädda plåtar och täck med bakduk.
Gör samma med nästa deg.
–
Låt jäsa i 1 h.
Sätt under tiden ugnen på 225°C.
När bullarna jäst färdigt gräddar du dem mitt i ugnen i 12-15 minuter.
–
Koka under tiden upp strösocker och vatten tills allt socker smält. Pensla sedan sockerlagen på bullarna direkt när de kommit ut ur ugnen.
Strössla över pärlsocker och låt dem sedan svalna på ett galler.
LYCKA TILL! ♥
Tips på andra bullar:
Saftiga Saffransbullar med Vanilj
Saftiga Kanel- och Vaniljsnurror
Kardemummabullar med Surdeg
Mandel- och Kanelbullar
Nutellabullar
Vanilj- och Citronknutar
Åhh vad fint av er!
Hoppas ni får en fin första advent 🙂
Tack! Detsamma fina du! Kram <3
åh så gott! ser fram emot alla kommande lussebullar jag ska äta, hehe <3
Jamen visst är det GOTT!! 🙂
Vilken bulldeg är det du menar? 🙂