Hej mina vänner!
Hur mår ni idag?
Jag vaknade upp med världens träningsvärk. Min sambo och jag tränar som aldrig förr och har någon slags tävling oss emellan..
Men jag gillar denna värk. Känns verkligen att jag arbetat med kroppen. Härligt!
Idag vill jag dela med mig av ett recept på kladdkaka med dumle- och dumlenacks.
Alltså, dumlesnacks. Vad åt jag innan dessa godingar kom till världen?
De är mina favoriter! Så himla goda. Och om de blev goda i en kladdis?
JA! Mycket. De gjorde sig verkligen bra i en kladdig chokladkaka.. 🙂
Denna Kladdkaka blev hög med sega kanter och ett kladdigt inkråm. SÅ otroligt god!
Ja, med lite lättvispad grädde klättrar denna kladdis högt upp på listan. Högt.
DumleKladdkaka:
150 g Smör
3 Ägg
1.5 dl Strösocker
4 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
1 påse Dumlesnacks
10 Dumlekolor
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smöra- samt mjöla en springform 22cm.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och strösocker.
Rör sedan ner kakao, vaniljsocker, vetemjöl och salt.
Grovhacka dumlesnacksen och hacka dumlen lite mindre.
Rör ner det smälta smöret i smeten.
Häll smeten i formen och strö sedan över all dumle.
Rör om med en slickepott så att det kommer lite smet över godiset också.
Grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter.
Skaka på formen, mitten ska liksom vobbla lite och kanterna ska vara fasta.
Låt svalna helt, gärna i ett kylskåp.
Servera med lite lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.
Ha en toppenbra Kladdkakedag imorgon! 🙂
LYCKA TILL! ♥