Hej på er!
Jag fick en fråga av en bloggläsare här om dagen.
“Undra hur många kilo socker din blogg innehåller?”.
Ha ha, ja du..
Det är en hel del kan jag lova. Allt är sockersött här.
Liksom en sådan där sockersöt värld som inte finns mer än i sagor.
I alla fall så kommer ni därför att få ett recept idag som inte innehåller något annat socker än möjligtvis lite Fruktsocker.
Jag har många gånger fått önskningar om att blogga om nyttiga recept också.
Så idag kommer ett sådant. Ett nyttigt recept. Utan socker och andra onödiga tillsatser.
Fruktläder. Eller som jag gillar att kalla de – Bärremmar.
Godisremmar på ett nyttigare vis. LJUVLIGT goda.
Jamen tänk er att få äta godis varje dag. Till frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmat.
UTAN att få minsta dåligt samvete?
Det är precis vad du kan göra ifall du svänger ihop dessa remmar.
Det enda du behöver är… Bär.
Om bären är sura kan du mixa ner en halv banan, men det är absolut inget måste.
Surt godis har ju aldrig varit fel, eller hur?
Jag har gjort en sats med Röda vinbär och en sats med blåbär.
Bärremmar:
500 g Bär
0.5 Banan – valfritt
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper och sätta ugnen på 50°C.
Mixa bären till en slät puré – mixa ner bananen om du vill ha lite sötma.
Bred ut bärpuréen på plåten.
Torka mitt i ugnen i 4-5 h, tiden varierar beroende på hur effektivt ugn du har. Det kan även ta 6-7 h. När Fruktlädret inte längre är det minsta kladdigt så är det klart.
Sätt en sked i springan så att luckan är lite öppen hela tiden.
Det gör du endast för att släppa ut all fukt.
Klipp lädret till remmar och förvara i tätslutande burk med lock.
LYCKA TILL! ♥
Går det bra med frysta bär?
Ja, det funkar jättebra! 🙂
Hur länge ska ugnsluckan vara på glänt?
Det beror egentligen på hur mycket fukt det blir av frukten eller bären. Ibland har jag en sked i springan till luckan hela tiden och ibland öppnar jag luckan med jämna mellanrum för att släppa ut den fukt som bildats. Hur du än gör så kan det inte bli fel på den fronten. Kram 🙂
Hej, finns det fortfarande ställen man kan gå till för att plocka bär som är så mycket godare än dem som finns i affären.??? Gärna tips på det, tack på förhand
Jag vet tyvärr inte vart du kan plocka bär nu i höst. Men däremot finns det svenska fina, frysta bär i affärerna. De bären är goda! 🙂
Kan man använda frysta bär?? Något spec man bör tänka på isf. 🙂
Frysta bär funkar jättebra! Om du vill kan du låta de rinna av ett par timmar innan, men det är inget måste. Vattnet i bären absorberas ju ändå i ugnen, se bara till att vädra ut fukten ur ugnen. Kram! 🙂
Hur många grader ska ugnen vara på?
50 grader som det står i receptet! 🙂
Doppar du dem i socker sedan?
Ser väldigt gott ut.
Nej! Dessa ska inte doppas i någonting alls. De ska vara som de är. 🙂 Kram!
Å vad gott! Fint också när du gjort både röda och mörka rullar.
Kan man använda jordgubbar?
Ser spännande ut, kanske får prova det!
Behöver man andvända färska bär?
Hur lång (på ett ungefär) är hållbarheten på remmarna?
Hej! Oj, hur lång som helst skulle jag säga! Jag har haft bärremmar hemma i ett halvår som är fullt ätbara fortfarande.. 🙂
Hej
Ska de förvaras i kyl el rumstemperatur??
Rumstemperatur 🙂
Spelar det någon roll om det är varmluftsugn eller inte? Tänkte mest på fukten