Hej på er, fina ni! ♥
Åh, vilken solig, frisk och härlig höstdag.
Hösten är verkligen min favoritårstid. Jag bara älskar hösten! Den är magisk.
Och en perfekt årstid för kakor och varm dryck är ju hösten, eller hur?
För till en kopp varm dryck hör en kaka. Det finns ingenting som kan ändra på den saken.
Och bara för att det är höst och för att jag älskar småkakor så ska ni nu få ett recept på en Snittkaka som nästan är för god för att vara sann..
En seg Chokladsnitt full med snickers och toppad med extra salta Jordnötter. SÅ ljuvliga!
Jag gjorde faktiskt dessa kakor i ett syfte att ge bort dem som en helgpresent.
En glad liten överraskning bara. Sådant som uppskattas väldigt mycket av alla.
Jag lade kakaorna i en liten Jordgubbslåda med bakplåospapper i. Tyckte att det blev lite fint sådär.
Det behöver ju faktiskt inte vara mer komplicerat än så tycker jag.:-)
Men både jag och sambon hann smaka en och en annan kaka och de fick en solklar tia av oss båda!
Åh, det vattnas i munnen på mig när jag ser denna bild..
Och på tal om bild så kommer mina bilder inte att vara sig lika riktigt på ett tag.
Vi är mitt uppe i en flytt och ALLA mina bakverktyg samt all rekvisita ligger nerpackade i kartonger..
Så om ca. 3 veckor har jag allt uppackat i vårt nya boende igen. Längtar!
Var bara tvungen att ta en närbild. MUMS!
Snickerssnittar:
1 sats Kakdeg – Recept här
3 st “enkla” Snickersbars
1 Ägg
1 dl Salta Jordnötter
Gör så här:
Börja med att klä en plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 175°C.
Dela Snickersbarsen i tre delar, på längden.
Nyp ihop alla ingredienser utom Snickers och Jordnötter till en smidig deg.
Rulla degen till två längder och lägg på plåten.
Tryck ner snickersbitarna i mitten av degrullarna.
Platta inte till degen något alls, rullarna ska vara “så höga som möjligt”.
Penska med ägg och strö över hackade jordnötter.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna en aning och skär sedan i snitt.
LYCKA TILL! ♥
Alltså detta verkar så sjukt gott!! Måste testa!
JA! Du MÅSTE prova!! 😀 Kram!
Älskar din blogg! Så mycket inspiration och så många fina bilder! Måste bara få fråga en sak, om du inte kan göra något recept på mjuk eller hård kaka, som innehåller dulce de leche, men inte kakao? Är nämligen så att jag är utomlands i Argentina och finns massa bra dulce de leche här, men har inte hittat kakao än (vet, jättekonstigt :P) 🙁 Och vill bjuda argentinarna på något gott fika 🙂 Tack för en himla bra blogg!
Men ÅH! Äkta Dulce de leche. SÅ gott! Självklart, det får bli ett uppdrag i veckan! Kram och tusen tack för fina ord. <3
Hej Frida. Jag bakar med glutenfrittmjöl och mina snittar flyter alltid, alltid ut över hela plåten. Har du något tips för att undvika detta? Tack för en härlig blogg! Kram
Hej!
Hur många kakor blir det sammanlagt av denna smeten? 🙂 / ia
Jag fick ut 35 snittar denna gång 🙂 kram!
Mina kakor flyter inte alls ut i ugnen, nån idé på vad jag kan ha gjort fel?
Ägget står med bland ingredienserna så jag blandade med det, eftersom det står i texten “nyp ihop alla ingredienser utom snickers och jordnötter”, men ägget kanske endast skulle vara till pensling. Specificera gärna det isf i texten! För nu vet jag inte alls hur det blir!
Mvh
Camilla
Hej! Ursäkta för det, givetvis ska ägget endast penslas på degen och inte nypas ihop med övriga ingredienser. Jag ska ändra i receptet. Men är säker på att dina kakor blir bra ändå 🙂 Stor kram och tack för att du uppmärksammade det!