Tårtor

Somrig Jordgubbsdessert – Tårta i ett glas

IMG_6023Svenska Jordgubbar. Finns det någonting godare?
Jag är nästan besatt av dessa små röda bär och äter åtminstone en halv liter om dagen, om inte mer..
Igår ringde min pappa till mig och frågade om det räcker ifall han köper 30(!) liter Jordgubbar åt mig, varpå jag fick en chock och svarade ”eeeh, ja?”.
Och visst räckte det tills sent igår kväll då jag var klar med sista Saftkoket. Så idag åkte jag och sambon och köpte lika mycket till.
Så de senaste dagarna har jag kokat saft för ett helt koloni, gjort sylt av allt bärmos efter saften, gjort desserter och nu torkar jag massa Jordgubbar i ugnen.
Mer i helgen blir det både nyttiga Fruktremmar och Sura godisremmar. MUMS!
När min sambo stod och gjorde hamburgare (han gör världens godaste hamburgare, ska be honom blogga om dem någon dag här) till oss ikväll så utbrast han högt och lite lätt irriterat ”Nu var det VÄLDIGT mycket Jordgubbar här i köket, saft, sylt, curd, torkade gubbar och fan vet allt” så förstod jag att jag är lite lätt besatt.

IMG_6012Men nu ska det inte handla om varken hamburgare eller jordgubbssylt.
Men om jordgubbar ska det i alla fall handla. En otroligt enkel dessert som man svänger ihop på några minuter.
Det är som en tårta i ett glas. Hur praktiskt som helst. Om man ska iväg på picknick och vill ta med sig denna tårta så går det även utmärkt att göra den i en glasbruk som man stänger med lock. Perfekt picknickfika!

IMG_6020Nu, medan jag är på Cross-SM i Västerås så ska ni få receptet på denna himmelska dessert.
Ja, jag vågar faktiskt skriva att den är Himmelsk trots att jag fick ta mycket skit för att jag döpte min Himmelska Jordgubbstårta till just HIMMELSK, då många inte tyckte att den var himmelsk.
Tur att smaken är som baken, eller hur?

Tårta i glas, 4 port:
1/2 Sockerkaka med Citronsmak
1 liter Jordgubbar
3 dl Vispgrädde, vispad ganska mjukt
1 krm Vaniljpulver – alt. 1 tsk Vaniljsocker

Gör så här:
Börja med att dela sockerkakan i 4 lika stora delar.
Smula ner hela bitarna i botten av dina serveringsglas.
Klicka över vispad grädde som du blandat med Vaniljen.
Toppa med mycket jordgubbar och en liten klick grädde, sedan lite smulor av sockerkakan.

IMG_6034

LYCKA TILL! ♡

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro
8 years ago

Så folk klankade ner på din tårta och sa att du döpt den fel för att DOM inte tyckte den var himmelsk??? Hahaha! Herregud! Inte lätt att blogga om bakning, eller hur?
Hörru, din dessert ser fantastisk ut och du är grym på att inspirera! Tårta i glas, coooolt! Måste jag apa efter!

Njut av helgen!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Carro
8 years ago

Ja,det var väldigt många som tyckte det var fel av mig. Haha det är bara så skrattretande. Nej, det är inte lätt alla gånger, men det är sådant som gör oss ännu starkare, visst?! Tack snälla Carro! Detsamma till dig. Stor kram.

Sofia
Sofia
8 years ago

Jag förstår inte att folk inte har bättre vett än att klanka ner på vad du väljer att använda för namn på din egen kreation.
Jag (och även hela släkten) tycker att den himmelska jordgubbstårtan var helt underbar! Har gjort den två gånger och den har varit lika uppskattad båda gångerna!
Så all heder till dig och fortsätt inspirera oss som ibland behöver lite inspiration <3

Lisbrth
Lisbrth
8 years ago

Jag tycker att det du bakar och fotar är så fruktansvärt bra,har bakat din himmelska tårta,ringde till mina vänner och den var Himmelsk. Du inspirerar verkligen. Tack

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lisbrth
8 years ago

Vad glad jag blir! Tusen, tusen tack rara du! Kram

Kristin
Kristin
8 years ago

Ja det är tur att smaken är som baken, det är din blogg och du som ska döpa dina fantastiska bakverk efter vad du tycker! Tack för en fruktansvärt inspirerande blogg med underbara recept och bilder! <3

Cathrine
Cathrine
8 years ago

Ja, din himmelska jordgubbstårta ÄR verkligen himmelsk! Och tom jag som aldrig bakat en tårta förr lyckades med den 🙂 fortsätt med ditt fina bakande o bloggande, så inspirerande du är!

Kristina
Kristina
8 years ago

Hej!
Har precis hittat din blogg, massa smarrigt!!! Hur gör du sylt av bärmoset efter saftkokningen? Har alltid känt att man slänger så mycket när man gör saft, om man kunde koka sylt på bären som blir över vore det ju fantastiskt
🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Kristina
8 years ago

Hej! Vad roligt! Välkommen! 🙂
Ta en del bärmos och en halv del syltsocker, låt puttra ihop ett par minuter. Kram!

AnnetteJakobson
AnnetteJakobson
6 years ago

Tack för ännu ett gott recept med jordgubbar!!! Skall testas imorgon!! Kul att det finns fler ”jordgubbsnördar”!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  AnnetteJakobson
6 years ago

Ja. Jordgubbar får jag aldrig nog av! SÅ gott!! 🙂 Kram

Nästa inlägg

Jordgubbens Dag

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x