Hej på er godingar. ♥
Äntligen sitter jag framför datorn och bloggar igen.
De senaste dagarna har jag inte alls mått bra och har då tillåtit mig själv att inte jobba.
Men nu kliade det så mycket i fingrarna efter tre dagar ifrån bakningen och bloggen, eller okej åtminstone bloggen.
Baka har jag hunnit med en del ändå, det går inte en dag utan.. 🙂
Idag ska ni få ett recept på världens godaste Brownies.
Receptet är så oerhört enkelt, det tar knappt någon tid att göra dessa och de blir sådär goda att man inte vill bjuda någon på dem för att man vill ha alla för sig själv..
Snickersbrownies:
5 Ägg
2.5 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
2 tsk Vaniljsocker
2.25 dl Olja, neutral
1 dl Kakao
2 dl Mörka Chokladknappar
5 Snickers
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form 20×30 cm med bakplåtspapper.
Mät upp alla ingredienser förutom choklad och snickers i en stor skål.
Blanda väl med en slickepott.
Häll upp smeten i formen.
Skär alla snickers i småbitar och strö dem samt chokladen över smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Den ska vara fast men inte helt torr när den är klar.
Låt svalna helt, gärna i kylskåpet över natten.
Skär i bitar, ät och NJUT!
Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass.
LYCKA TILL! ♡
Hej Frida! Jag har kommenterat fler gånger förut och sagt att jag älskar din blogg! Den är verkligen superhärlig- bra recept och vackra bilder. Dock hade jag tyckt det varit jätteroligt att få se fler bilder under själva processen, typ hur du lägger upp i formar eller blandar ingredienser- är det fler som tycker så kanske? speciellt intressant hade det varit när du gör lite mer avancerade grejer som kräver flera olika steg, typ tårtor m.m Och så till sist en fråga jag alltid tänker på när jag läser din blogg; vem äter allt? Jag förstår att du säkert äter en del, så gott ju(!), men går du över till grannar ibland, tar med över på tjejkvällar eller till vänner?
Kram och trevlig helg!
Ser hur goda ut som helst!
Kan man byta ut neutral olja mot smör? Hur mycket smör ska man i så fall använda? 🙂
Är dina kakor på bilden direkt från ugnen eller har de stått ett tag? Gjorde dessa imorse men har inte vågat skära upp än 🙂
Direkt från ugnen, så du vågar skära upp nu. Jag lovar! Kram 🙂
Hej Frida?
Ser så smaskigt ut! Jag är dock inte stort fan av Snickers. Har du provat med annat choklad?
Det kan väl inte bli ngt fel med annat?
Vad är det för konsistens på Snickers egentligen?? Tips på annat choklad som jag kan prova?
Tack för härlig blogg!/Carin
Hej! 🙂
Det är ingen fara. Du kan använda vilken choklad du vill, konsistensen på chokladen är inte avgörande för slutresultatet. 🙂 Kram!
Åh ska testa dessa godingar imorgon är så taggad kan man använda solrosolja som neutral olja? Jätte tacksam för svar