Hej på er fina vänner!
Har ni haft en fin midsommarhelg?
Jag har haft en fantastisk helg med mat hos mormor och morfar i fredags när mamma kom upp till Dalarna, och igår bjöd vi in alla hit på grillat, mycket trevligt.
Det är helger som dessa som jag undrar VARFÖR jag inte bjuder in alla mycket, mycket oftare.
Alla får komma när de vill, det finns alltid mat och fika här hemma men det är så sällan som alla faktiskt samlas tillsammans. Får bli ändring på det! Vi får passa på att ha grillkvällar innan vi flyttar söderut.. 🙂
Nu ska detta inlägg inte handla om en flytt till Öland. Utan om dessa ljuvliga, fantastiska små chokladbollar som är fyllda med krämig Nutella. Hur goda de är? – Kan säga att de är det godaste jag ätit..
Jag har tidigare bakat många olika varianter av chokladbollar.
Och det absolut populäraste receptet här från bloggen är på mina Nutellabollar.
Det är “vanliga” chokladbollar med nutella i smeten.
Dessa har jag tryckt ner nutella inuti. Så när du biter i en sådan här chokladboll så rinner det ut mjuk, krämig nutella. Det är verkligen himlen för choklad- och nutellaälskare.
Ser ni?!
Nu ska ni få receptet.
Chokladbollar med Nutellagömma:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vispgrädde
2 tsk Vaniljsocker
3 msk Kakao
5 msk Oboýpulver
0.5 dl Kaffe, starkt
1 nypa Salt
13-15 dl Havregryn – efter behov
+ 20 tsk Nutella
+ Pärlsocker, kokos, strössel m.fl
Gör så här:
Börja med att frysa in teskedsstora klickar av nutella, som du klickar ut på ett bakplåtspapper.
Låt de frysa minst 2 h.
Vispa smör och strösocker fluffigt i din bakmaskin eller med elvisp på hög hastighet.
Vispa ner grädden till en fluffig massa.
Tillsätt resten av ingredienserna, havregryn efter behov.
Havregrynet ska mixas sönder i bakmaskinen eller med elvispen, så smeten kommer vara väldigt kladdig.
Ställ smeten i kylskåpet minst 30 minuter.
Skeda ut ganska stora klickar smet på ett bakplåtspapper.
Tag fram nutellan och tryck ner dem i smeten.
Rulla till bollar så att nutellan göms helt.
Rulla sedan i pärlsocker, kokos eller vad du nu vill ha.
Förvara chokladbollarna i en tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Funkar utmärkt att frysa in.
LYCKA TILL! ♡
Hej! Trillade precis in på din Instagram och såg då att du har en bakblogg, vilket fick upp mitt intresse rejält. Älskar allt som har med bakande att göra och din blogg är så galet härlig, jag har fallit pladask kan jag säga :). En trogen ny läsare! Kram Frida
Vilken “visp” använder du dig av till bakmaskinen? Nyss fått min bakmaskin, så är inte så haj på den än.. 🙂
Hej! Jag använder dubbelvisparna och plastskålen när jag vispar smet m.m. Kitteln och degrullen- samt kroken använder jag till deg. Och vingarna (enkelvisparna) till lättare kakdegar. 🙂
mums!
Åh vilken fin blogg! Jag gillar bilderna. Jag och min syster har en blogg om mat. Den heter http://theartofcooking.blogg.se/ , titta gärna in på den om du vill! Ha det bra, keep up the good work!
Ska det verkligen vara 13-15 dl havregryn ? Låter mkt
Hej! Ja, eftersom att havregrynet krossas så krävs det ganska mycket! Kram 🙂
Dessa är sjukt goda! Min kompis bakade dem igår, sen doppade hon hela bollen i marabouchoklad och toppade med pärlsocker 🙂
Ska grädden vispas innan man blandar i den?
Svar Nej! Den ska inte vara vispad.
Hej, jag undrar hur många chokladbollar du får? För jag och en kompis ska göra detta till hela min klass nämligen! Svara gärna så fort du kan!
Hej! Jag får ut 20 Chokladbollar av detta recept. Då är det ganska stora chokladbollar. Det går givetvis att frysa in mindre nutellaklickar och då även göra lite mindre chokladbollar vilket då ger fler! 🙂 kram!
Det blev super duper gott! 🙂 Fast istället för att trycka ner i nutellan i bollarna så tog jag havregryns”smeten” och tryckte runt nutellan 🙂 Förresten, jag gjorde med glutenfritt havregryn och det fungerade lika bra!
Ett tips: jag tog en ”medicin-spruta” och sprutade in nutella i bollarna! 🙂 superbra!