Hej på er! ♥
Idag mår jag bättre. Febern är helt borta och jag har varit ute och sprungit ärenden hela dagen.
Kom precis hem och kom på att jag tidigare var ute och fotade denna goding. ↑
Vad passar bättre än lite sommartema denna vecka lagom till Midsommarafton på fredag?
Det blir mycket Jordgubbar i veckan. Dels för att det inte finns någonting som bättre säger “sommar” än en dessert med skolmogna små gubbar och även för att jag bara älskar Jordgubbar.
Själv är jag inte alls särskilt förtjust i Bananer.
Jag äter det faktiskt inte alls om jag ska vara ärlig.
Ibland kan det hända att jag mixar ner en i min morgonsmoothie bara för att jag har bananer hemma som sambon inte ätit upp. Men så länge jag slipper känna smaken och konsistensen så går det bra, ha ha..
Tillbaka till ämnet. Bananer. Denna paj/tårta “ska” egentligen bakas med bananer.
Men om ni frågar mig så är den både festligare till utseende och mycket, mycket godare i smaken än en så kallad “Banoffee-paj”.
Ja, denna kommer lätt att bli en favorit i Midsommar, det kan jag lova.
Och att det inte krävs någon ugn är perfekt.
Alla har inte tillgång till ugn där det ska firas Midsommar.
Denna är då helt perfekt!
Det krävs just inget arbete heller. Kan det bli bättre?
Strawtoffee-paj:
150 g Smör
300 g Digestivekex
1 burk Karamelliserad Mjölk
500 g Jordgubbar
3.5 dl Vispgrädde, 20%
+ Valfri dekoration
Gör så här:
Börja med att klä en springform/pajform 23 cm med plastfolie.
Smält smöret och lägg digestivekexen i en plastpåse.
Förslut påsen och banka sönder kexen med hjälp av en kavel
Blanda ner kexen i det smälta smöret.
Häll ut kexsmulet i formen och tryck ut det till en hård och jämn botten.
Ställ i kylskåpet i 1 h.
–
Vispa upp kolakrämen lite lätt, skär jordgubbarna i skivor och vispa grädden.
När botten stått i kylskåpet i en timme så lyfter du över den till ett tårtfat, tag bort folien.
Bred kolakrämen över hela botten.
Lägg på jordgubbarna och sedan vispgrädden.
Toppa med valfri dekoration.
LYCKA TILL! ♡
Hey Frida, där jag bor får jag inte tag på karamelliserad mölk. Har du någon Idee vad jag kan använda i stället? Krimis stina
Hej! Chokladganache är väldigt gott, 1 dl vispgrädde som värms tills första bubblan, rör sedan ner 200 g Mjölkchoklad och låt svalna en aning innan du breder det på tårtan! Eller nutella om ni gillar det? Bara fantasin sätter gränserna! Kram 🙂
hej! om man gör tårtan på förmiddagen på midsommar och den ska ätas på kvällen, hur ska man då förvara den innan den äts? I kylskåp eller? 🙂
Hej! Jag skulle råda dig att göra botten och ställa den i kylskåpet, sedan eventuellt lägga på kolakrämen, men inte jorgubbarna så långt innan då de vattnar av sig och gör kolan rinnig. Du kan skiva jordgubbarna och lägga dem i en skål i kylen, sedan vispa grädden och också förvara i en bunke i kylen sedan sätta ihop tårtan innan servering. 🙂 Kram.
Hej Frida!
Ute lite i sista sekund men har precis köpt alla ingredienserna men sitter här och funderar. Är det bara att öppna den kondenserade mjölk-burken eller ska burken kokas först för att det ska bli en kola sås?
Hoppas du hinner se detta innan midsommarafton :):):) Kram och glad sommar!
Hej! Åh jag hann inte 🙁
Om det är kondenserad mjölk så ska den kokas. Men om det är Karamelliserad så ska den inte kokas. Hoppas att det gick bra!! Kram