After Eight, Chokladbollar

After eight- chokladbollar

Hej på er!
Tack snälla för den respons jag fått på min himmelska Jordgubbstårta.
Det är SÅ himla roligt när ni skriver- och skickar bilder till mig på det ni bakat efter mina recept.
Tårtan har gjort succé på internet och jag skymtar bilder på den både här och där.
Det är superkul! Tack! ♥

Ni vet väl att det är CHOKLADBOLLENS DAG imorgon?
Det är väl någonting som vi baktokiga människor håller reda på..
Och bara för att det är den dagen imorgon så ska ni nu få ett recept på ljuvliga chokladbollar med After eight.
De är så goda att hälften (nästan) vore nog.

Jag vet inte om jag någonsin igen kommer vilja göra ”vaniljs” chokladbollar..
Dessa placerar sig lätt som delad nummer 1 på min chokladbollslista tillsammans med Nutellabollarna.
Ja, jag har en sådan lista.. Har inte alla det? :-$

Nu ska ni få receptet. ♥

After eight- chokladbollar:
100 g Smör
1 dl Strösocker
0.75 dl Vispgrädde
2 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 litet pkt After eight
10-12 dl Havregryn

Gör så här:
 Börja med att smälta after eight försiktigt över ett vattenbad.
Vispa smör och strösocker fluffigt med elvisp/assistent på hög hastighet.
Tillsätt grädden och vispa till en smet.
Vispa ner kakao, vaniljsocker och den smälta after eight- chokladen.
Vispa till sist ner havregryn på hög hastighet så att grynen krossas.
Låt stå i kylskåp mist 1 h.
Rulla till bollar och rulla sedan i pärlsocker.
Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa in.

Ha en härlig Chokladbolls-dag imorgon!

LYCKA TILL! ♡

Subscribe
Notify of
guest
23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emma
Emma
5 years ago

Hur många blir det?

Emma
Emma
5 years ago

Hur många blir det?

Emma
Emma
5 years ago

Hur många blir det?

Emma
Emma
5 years ago

Hur många blir det?

simone
simone
6 years ago

Kan man smälta after eighten i micron?

trackback
6 years ago

[…] After eight- chokladbollar | Fridas bakblogg. Hej på er! […]

Birgitta
Birgitta
6 years ago

Hej

Jennie
Jennie
6 years ago

Hej, detta låter supergott

Anna
Anna
6 years ago

Detta lät som något alldeles för fantastiskt! Det får bli lördagsgodis till helgen! 😀 Jag bakade för övrigt vanilj- och kokosmarshmallowsen igår och har bjudit både min familj och min pojkväns familj på dem; de gick åt som smör i solsken! Supergoda! Din blogg har blivit min nya favorit!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anna
6 years ago

Hej! Åh, vad glad jag blir av din kommentar. Vad roligt! Tack snälla. Kram på dig, ha en fin kväll. <3

mia
mia
6 years ago

Tack det måste jag pröva

Jennie
Jennie
6 years ago

Hur många gram after eight?

trackback
6 years ago

[…] och väntar. Frida var snäll och lät mig låna hennes fina bilde från hennes blogg Fridas bakblogg med tanke på att jag inte hade möjlighet att fota mina själv;) Tack […]

Amanda
Amanda
6 years ago

Ska smöret smältas innan det vispas ihop med sockret?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Amanda
6 years ago

Svar nej! 🙂

lisa
6 years ago

Gud så gott! De här bara måste ja prova

Erica
Erica
6 years ago

Hej! Ska det verkligen var 10-12 Deciliter havregryn? är inte det typ huuur mycket som helst?? Hälsningar från en ovan men nyfiken chokladbollssugen tjej 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Erica
6 years ago

Hej! Eftersom att havregrynen krossas till mjölliknande så blir smeten väldigt kladdig, och därför krävs det mer havregryn än man kan tro! 🙂

trackback
6 years ago

[…] After eight- chokladbollar | Fridas bakblogg. Hej på er! […]

Kicki
Kicki
5 years ago

Supergoda såklart (telefonskrälle)

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Kicki
5 years ago

Hihi.. Jamen visst är de goda! 🙂

Emma
Emma
5 years ago

Hur många blir det?

ellen
ellen
2 years ago

hur många blir det???

Nästa inlägg

Himmelsk Jordgubbstårta

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x