Hej på er!
Tack snälla för den respons jag fått på min himmelska Jordgubbstårta.
Det är SÅ himla roligt när ni skriver- och skickar bilder till mig på det ni bakat efter mina recept.
Tårtan har gjort succé på internet och jag skymtar bilder på den både här och där.
Det är superkul! Tack! ♥
Ni vet väl att det är CHOKLADBOLLENS DAG imorgon?
Det är väl någonting som vi baktokiga människor håller reda på..
Och bara för att det är den dagen imorgon så ska ni nu få ett recept på ljuvliga chokladbollar med After eight.
De är så goda att hälften (nästan) vore nog.
Jag vet inte om jag någonsin igen kommer vilja göra “vaniljs” chokladbollar..
Dessa placerar sig lätt som delad nummer 1 på min chokladbollslista tillsammans med Nutellabollarna.
Ja, jag har en sådan lista.. Har inte alla det? :-$
After eight- chokladbollar:
100 g Smör
1 dl Strösocker
0.75 dl Vispgrädde
2 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 litet pkt After eight
10-12 dl Havregryn
Gör så här:
Börja med att smälta after eight försiktigt över ett vattenbad.
Vispa smör och strösocker fluffigt med elvisp/assistent på hög hastighet.
Tillsätt grädden och vispa till en smet.
Vispa ner kakao, vaniljsocker och den smälta after eight- chokladen.
Vispa till sist ner havregryn på hög hastighet så att grynen krossas.
Låt stå i kylskåp mist 1 h.
Rulla till bollar och rulla sedan i pärlsocker.
Förvaras i tätslutande burk med lock i kylskåpet.
Går utmärkt att frysa in.
Ha en härlig Chokladbolls-dag imorgon!
Kan man smälta after eighten i micron?
[…] After eight- chokladbollar | Fridas bakblogg. Hej på er! […]
Hej
Hej, detta låter supergott
Detta lät som något alldeles för fantastiskt! Det får bli lördagsgodis till helgen! 😀 Jag bakade för övrigt vanilj- och kokosmarshmallowsen igår och har bjudit både min familj och min pojkväns familj på dem; de gick åt som smör i solsken! Supergoda! Din blogg har blivit min nya favorit!
Hej! Åh, vad glad jag blir av din kommentar. Vad roligt! Tack snälla. Kram på dig, ha en fin kväll. <3
Tack det måste jag pröva
Hur många gram after eight?
[…] och väntar. Frida var snäll och lät mig låna hennes fina bilde från hennes blogg Fridas bakblogg med tanke på att jag inte hade möjlighet att fota mina själv;) Tack […]
Ska smöret smältas innan det vispas ihop med sockret?
Svar nej! 🙂
Gud så gott! De här bara måste ja prova
Hej! Ska det verkligen var 10-12 Deciliter havregryn? är inte det typ huuur mycket som helst?? Hälsningar från en ovan men nyfiken chokladbollssugen tjej 🙂
Hej! Eftersom att havregrynen krossas till mjölliknande så blir smeten väldigt kladdig, och därför krävs det mer havregryn än man kan tro! 🙂
[…] After eight- chokladbollar | Fridas bakblogg. Hej på er! […]
Supergoda såklart (telefonskrälle)
Hihi.. Jamen visst är de goda! 🙂
Hur många blir det?
Hur många blir det?
Hur många blir det?
Hur många blir det?
Hur många blir det?
hur många blir det???