Hej på er! ♥
Hoppas att ni har haft en fin helg hittills och att ni har det lika soligt och fint som jag idag.
Våren är fantastisk och jag längtar tills alla blommor och träd verkligen slår ut, de är lite sena här i Dalarna..
Jag och sambon ska snart åka till en handelsträdgård och shoppa lite till vårt lilla växthus.
Vi har fått ett växthus av min pappa som just nu står i hallen. Jag har inte vågat ställa ut det ännu, det är ett “flyttbart” växthus.
Ganska litet men ack så mysigt. I år är det första gången jag odlar i växthus och vi har redan fått tomater. 10(!) st gröna, ganska stora tomater.
Vi har även chili på G, samt paprika, sallad och gurka. Det jag saknar är pumpa, kryddor, aubergine och sockerärtor.
Det var många som följer mig på Instagram som odlar, superkul! Odlar NI någonting?
Innan vi åker iväg till trädgårdsn så ska jag ge er ett recept på hemgjorda Maryland Cookies.
Mina favorit-köpe-kakor. Men nu kommer jag aldrig mer köpa sådana igen.
Är det någon mer än jag som fullkomligt älskar dessa kakor?
Enda sedan jag var liten har jag alltid föredragit dessa kakor framför alla andra i affärerna.
Till och med framför Ballerina, som mina föräldrar alltid sade.
Men dessa hemgjorda kakor är så mycket godare. De liknar väldigt mycket i smaken och det råder inga tvivel om vilka kakor det är när man tar den första tuggan.
Även min pappa har dessa som favoriter och jag ska svänga in med ett gäng kakor till honom lite senare.
Det ska bli kul och se om han gissar rätt på vilka kakor det smakar som.
Att de är så himla enkla att svänga ihop gör saken knappast sämre.
Av receptet får man ut 25 kakor som är ungefär lika stora som “originalet”.
Ingredienserna är sådant som oftast finns hemma, vilket även det är väldigt positivt.
Nu står sambon och trampar i hallen, så det är bäst att ni får receptet nu innan han åker utan mig.
Ca. 25 Kakor
Chocolate chip Maryland cookies:
125 g Smör
1 Ägg
2 dl Strösocker
2.5 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
4 dl Vetemjöl
1 nypa Salt
125 g Mörk Choklad, hackad
1 dl Hasselnötter, hackade
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Nyp ihop alla ingredienser utom choklad och nötter till en smidig deg.
Arbeta in chokladen och nötterna.
Rulla degen till en lång rulle och skär upp 25 jämna kakor.
Placera ut kakorna på en bakpapperklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i ca. 10-12 minuter.
Låt svalna på plåten en stund innan du lyfter över dem till ett galler.
Förvaras i tätslutande burk med lock, kan även frysas in.
Åh, tack för receptet. Maryland är mina favoriter också. Alla gånger.
Måste prova!
Hittade hit till din blogg för nån vecka sedan och har blivit helt fascinerad av allt du bakar, så jag provade att göra citronkladdkakan till familjen och HERREGUD vad god den var! Har nu också sparat massa länkar till några av dina recept som måste provas de med 😀 Tack för inspirerande blogg 🙂
Om du visste hur glad jag blir!! Tack snälla raring!! Stor kram på dig. <3